Lisztkukacok és hungarocell: mi közük egymáshoz, és miért fontos párosuk a környezetvédelemben?

Napjaink egyik legkedveltebb csomagolóanyaga a hungarocell, ami népszerűsége és lebontási nehézsége miatt lassan elárasztja Földünket. A tudósok már számos módszerrel igyekeztek megszabadulni tőle, azonban egy kiemelkedik mind közül. Bármennyire bizarr megoldásnak is tűnik, talán valóban a háziasszonyoknak oly sok bosszúságot okozó lisztbogár jelenti majd a megoldást.

10 hazai kilátó, amit még idén meg kell látogatnod!
Kicsit jobban körbenézve a hazai turisztikai látványosságok között, rájöhetünk, hogy mennyire izgalmas és gyönyörű országban élünk. A hegyvonulatok, a várak és magaslatok hazánk olyan tájait tárják elénk, amiket kár lenne nem megcsodálnunk. Ezúttal olyan kilátókat gyűjtöttünk egy csokorba, amelyek magával ragadó módon mutatják be természeti értékeinket, a földet, amin élünk – és amelyek talán kevésbé ismertek. 
„Amit te gyomnak hívsz, nekem haszonnövény”
Mindig csendes mosollyal az arcomon fogadom azokat a látogatókat, akik egy ökológiai gazdaság kapuján belépve leplezni próbálják csalódottságukat. Van ennek a fajta csalódottságnak egy jellegzetes mozdulata, ami általában a jobb szájzugban jelenik meg először. Ilyenkor rutinos kertvezetőként belekezdek egy történetbe.
Azok leszünk, amit megeszünk: agyat serkentő és agyat roncsoló ételeinkről

A szakembereket már hosszú évek óta foglalkoztatja az étkezés és az emberi teljesítőképesség kapcsolata, illetve az elfogyasztott ételek szervezetünkre és egészségünkre gyakorolt hatása. A táplálkozástudományi kutatások egyik legizgalmasabb területe az élelmiszerek és az intelligencia kapcsolata, aminek vizsgálata az elmúlt években igencsak érdekes eredményeket hozott. Ezekből szemezgettünk.

Azért van, hogy higiénikusabban élj, mégis fertőzéseket terjeszthet
Az egyik legmegosztóbb használati cikkünk. Van, aki egyenesen rajong érte, nem is tudna nélküle élni, és vannak olyanok, akik ördögtől valónak tartják. A vitában valószínűleg sosem fogunk tudni igazságot tenni, de megpróbálunk segíteni abban, hogy tisztábban lássuk, kell-e nekünk személy szerint a törlőkendő.
A betegség neve: lájkoholizmus
Lájkoholizmus. Elsőre kissé viccesnek tűnő kifejezés ez, pedig nagyon is komoly tünetegyüttest takar. A közösségi hálók huszonkettes csapdája. Belekerülni egyszerű, de kikerülni onnan sokkal küzdelmesebb.
Tiszteld az erdőt! Az erdőlátogatás szabályai
A pandémia hosszú időszaka alatt egyre többen találtak rá (újra) a természetjárás élményére. Az erdők és turistautak megteltek élettel, ám ez az önmagában pozitív tendencia egy halvány árnyoldalát is magával hozta. Egyértelművé vált, hogy a természettől való eltávolodás az ismeretek hiányához is vezetett, és egyre kevesebben tudják, hogyan kell és hogyan illik viselkedni hazánk gyönyörű erdeiben.
X
Már követem az oldalt