Meddig higgyen a gyerek a Mikulásban? – Tudományos választ kerestünk
Szegény Mikulás a létével örök dilemmát és örök ütközési felületet ad kicsik és nagyok számára. Van, aki el sem kezdi mesélni a hozzá kapcsolódó történeteket és van, aki a kelleténél tovább meséli azokat. Valahogy mindenki mást gondol e téren. De mégis ki tudhatná a választ arra a kérdésre, meddig higgyen a gyerek a Mikulásban? Van egyáltalán általános recept vagy iránymutatás ezzel kapcsolatban? Mit mondanak a szakemberek, és vajon lehet-e ez szakmai kérdés? Utánajártunk!
El sem hinnéd, miből készül a jövő gumija!

A gumi mint környezetszennyező anyag már nagyon régóta komoly fejfájást okoz a tudósoknak. Több mint egy évtizede folynak átfogó kísérletek azzal kapcsolatban, mivel lehetne kiváltani, hogy a kocsik is tudjanak min gurulni, de a természet is túlélje valahogy… Úgy tűnik, vannak egészen biztató kiindulási pontok: tudtátok, hogy a gumipitypanggal már több mint száz éve is foglalkoztak mint gumialapanyaggal?

Élményt rakj az adventi naptárba! – Tippeket adunk a megvalósításhoz

Való igaz: a legkönnyebb egy előre gyártott verziót választani, tökéletes grafikával, a gyerekeket ámulatba ejtő csillagfelhős háttérrel, hogy aztán a reggeli kinyitásoknál egy apró darab csokit kivéve úgy múljon el a pillanat varázsa, ahogy érkezett: könnyen és villámgyorsan. De mi lenne, ha idén lemondanánk a csillagfelhőről, és a külcsín helyett a belbecsre összpontosítanánk: ha nem adnánk mást a gyermekeinknek, mint egy apró darabot magunkból? Egy kis időt, pár örök emléket és a „jelen lenni” felbecsülhetetlen értékét…

Reklámfogás, de sajnos van benne igazság – A klímaváltozás-ízű sör

Azt már évekkel ezelőtt megírták, hogy a klímaváltozás az általunk elfogyasztott ételek és italok ízére is hatással van: már az egy foknyi átlaghőmérséklet-emelkedés is teljesen más zamatot ad a rizlingnek, és a kávé is erősebb, keserűbb lesz, mert a kevésbé ellenálló arabica helyett a robusta termelése válik kifizetődővé. Tehát a klímaváltozás az ízekben is valóban megjelenhet, csak egyelőre nem kifejezetten érezhetően. Egy sörgyártó úgy döntött, felhívásképpen ráerősít erre.

„A román krém illatos volt, csak avasodott, az orosz kölninek viszont nem volt párja” – szépségtippek az idősek otthonából

„A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg” – Rodin szavai jutottak eszembe először, amikor elbúcsúztam az idősotthon kedves lakóitól. Még mindig az együtt töltött órák hatása alatt álltam, és elképzelésem sem volt, hogyan kezdek neki a hallottak megírásának. Egy dolgot azonban biztosan tudtam: ez a cikk nem a szépségről fog szólni. Annál sokkal, de sokkal többről.

5 tévhit az őszi kertről: a giliszta, a fagy, a tuja, a dió meg a békében nyugvás esete

Tippek, trükkök és sztorik gyakorta terjednek szájról-szájra, és ahogyan az lenni szokott: a piros almából gyakran sárga banán lesz a sor végére. Valahogy így szállingózhattak be a kertápolással kapcsolatos tévhitek is mindennapi rutinjainkba, mi pedig nem értjük az okát, hogy miért nem olyan zöld a fű, mint a szomszédé... Az öt legtipikusabb őszi tévhitet oszlatjuk most el, hogy nagyobb esélyekkel vághass neki a téli fagyoknak!

Vitaminok, amiket jó eséllyel bárki meg tud fizetni

Jönnek a napsütésben szegényebb, hűvösebb hónapok, amikor erőre kapnak a betegségek, gyengül a szervezetünk, miközben a táplálékkiegészítők lassan megfizethetetlenné válnak, nem beszélve a gyümölcsök, zöldségek jó részéről. A piaci árak szinte napról napra emelkednek, az egészség lassan luxus lesz. Az olcsóbb idénytermések eközben kimentek a divatból, azt gondoljuk, ezek kevésbé vitamindúsak és egészségesek, mint szuperélelmiszerek: de ez nem igaz. Tudtad, hogy például a karalábénak magasabb a C-vitamin-tartalma, mint a citromnak?

Eljátsszuk az életünket, szó szerint: videójátékozni iszonyatosan környezetszennyező
Sokan a legifjabb generáció modernkori őrületének tartják, pedig már az 1970-es években is lázba hozta a fiatalságot. Szélsebesen száguldott a siker felé, és mára egy több milliárd dolláros iparággá nőtte ki magát, a maga több, mint hárommilliárd játékosával. A videójáték meghatározó eleme lett a szórakoztatásnak, és szinte észrevétlenül vált a környezeti problémák egyik meghatározó okozójává.

Már követem az oldalt

X