Minden famatuzsálem évszázadok történetét képviseli – a mi történetünket találjuk meg bennük.
Miben különbözik a molnárfecske a többi fecskefajtól? Ez is kiderül cikkünkből.
Hallottatok már a szénabaktériumról? Mutatjuk, miért fontos számunkra!
A kastélyért volt a kert vagy a kertért épült a kastély? Dégen keresd a választ a kérdésre!
Újabb különlegesség, amiről talán keveset tudunk: a madárbirs sokkal érdekesebb, mint gondolnánk.
Nem csak gyermekkorunk nosztalgikus gyümölcseként értékes: a faeper kultúrtörténeti haszna felbecsülhetetlen.
Merre tovább biodiverzitás?
Régen bevett szokás volt, hogy a legjobb minőségű vajrépákat kiválogatták, lereszelték és a káposztához hasonlóan savanyították
Megjelenése pedig igen változatos: lehet karcsú habitusú, de elterebélyesedő is, vesszői pedig kezdetben sárgászöldek, majd később vörösesbarnára színeződnek.
Az élelmiszerek és az intelligencia kapcsolatát vizsgáló kutatások eredményeiből szemezgettünk.
Hét tanács a szép és bő termést hozó kerthez.
Tudtátok, hogy a borshoz hasonló magocskáit fűszerként használták a középkorban?