18 ezer fiatal mérte össze tudását a Nagy Agrárteszten
Többfordulós feladatok, sok ezer versenyző, változatos témák és modern irányvonalak: így zajlott le a közelmúlt egyik legnagyobb agrártesztje, amin az innovatív lehetőségek és a jövő mezőgazdaság változatos arcai gondolkodtatták el a fiatalokat, motiválva őket az ez irányokba történő továbbtanulásra. A verseny izgalmas eredményeket hozott, és sok esetben csak egy hajszálon múlt az eredmény, amiért minden induló és díjazott is egyaránt büszke lehet. 
1677 veszélyeztetett fajért vagyunk felelősek Európában – miközben egyre jobban terjednek az invazív fajok
Sokukat már csak nagyszüleink meséiből ismerhetjük, és ha modern világunk terjeszkedése továbbra is így halad, még több olyan szín lesz emlékeinkben, amelyeket mi is már csak szavakkal mesélhetünk el gyermekeinknek. A biológia sokféleség csökkenése folyamatos, és egyre gyorsabb, amihez növényeink eltérő ütemben és módokon tudnak alkalmazkodni. Ha tudnak egyáltalán. Mert a sokszínűség csökkenése végső soron az emberi világ modernkori mellékterméke, ami elől nagyon nehéz bárminek is megmenekülnie. 
Amivé tesszük, azzá leszünk – ma van a Föld napja
A Föld napját 1990 óta rendezik meg Magyarországon, minden év április 22-én. Ezen a napon arra igyekeznek felhívni a figyelmet, hogy mekkora kincs és érték számunkra a Föld, és mennyire fontos lenne vigyáznunk rá. Országszerte a legkülönfélébb témákban és akciókkal emlékeznek meg a környezetvédelem ügyének fontosságáról: a kiállításoktól kezdve a közös faültetéseken át egészen a külföldi utazások élménybeszámolójáig. Nézzük, milyen programok közül válogathatunk ebben az évben a Föld napján!
Kedvenc tanösvényeink az áprilisi kirándulásokhoz
Beköszöntött az igazi tavasz, a természet energikus gyorsasággal kezd kibontakozni  nem is lehetne megfelelőbb időt találni egy frissítő hétvégi kiránduláshoz. Országszerte várnak minket a legkülönfélébb természeti látnivalók, amelyek közül most kedvenc tanösvényinket hoztuk el nektek.
Egy védett faj, amely valójában kertünket védi – már éledeznek a zöld gyíkok!
Kinek a bokrokban elmerülő házőrző izgatott farokcsóválása, kinek a kocsifelhajtón átszaladó árnyék képe jelzi ébredését. Egy biztos: az enyhe tél kedvezett a túlélésnek, így a tavasz beköszöntével szinte egyik napról a másikra bújnak elő rég nem látott kerti segítőink, akik a hibernációból ébredők csillapíthatatlan étvágyával vágnak bele láthatatlan növényvédelmi munkájukba. Ezúttal egy olyan fajt mutatunk be, amiről sokkal kevesebb szó esik a hasznos segítők sorában, holott jelenléte éppoly fontos, mint szomszédaié. 
Ez állati! Ha az állatok dönthetnének róla, vajon melyiket választanák?
Idén negyedik alkalommal hirdették meg azt az intézményeknek szóló pályázatot, ami egyszerre hívja fel a figyelmet az állatvédelem fontosságára, és igyekszik megteremteni az aktív cselekvést intézményi és közösségi szinten is. A bölcsődék, óvodák, iskolák, gyógypedagógiai intézmények és gyermekotthonok április 30-ig nyújthatják be pályázatukat az „Állatbarát” cím elnyerésére – mutatjuk a részleteket!
Kezdetét vette a költési szezon – vigyázz te is kerted madaraira!
Kezdetét vette az igazi tavasz, és ezzel együtt a természet is új életre kel. Egymás után bontják szirmaikat a virágok, csapatostul rajzanak ki a beporzók, és nászénekektől vált hangossá a kertünk. Az év egy különösen csodálatos időszaka ez, amikor milliónyi élet kezdi meg szárnyalását, beépülve a természet sokszínű rendszerébe, hogy puszta létezésével is segítse a fennmaradásért vívott küzdelmeket.
Növényeink üzennek: ilyen a talajunk állapota a kertben
Kötött vagy laza? Meszes vagy savanyú? A sikeres kertészkedés alapfeltétele a növények igényeinek megfelelő termőtalaj. A legtöbbünknek azonban nincs lehetőségünk drága laborokban bevizsgáltatni kertünk éltető talaját, így kénytelenek vagyunk a természet jelzéseire figyelni. És ha jobban belegondolunk: nem is feltétlenül szükséges részletes analízis ahhoz, hogy megismerjük a lábunk alatt elterülő életteret, hiszen a belőle táplálkozó vad- és gyomnövények részletes képet adnak állapotáról.

Már követem az oldalt

X