Szépségükkel nehéz betelni...
Egy-két szál virág és egy érdekes formájú ág elegendő, hogy különleges hangulatot teremtsünk otthonunkban.
Az idilli alpesi faluban Gruber doktor önzetlenül és éjt nappallá téve gondoskodik a környék betegeiről. Ki ne szeretne egy ilyen sármos, mindig elérhető, mindent megoldó orvost a háziorvosi rendelőjébe? Tudjuk persze, hogy ez egy fordulatokban gazdag film, és a való életünkben nem fog betoppanni Gruber doktor, hogy azonnal vért vegyen, ultrahangot csináljon, felállítsa a diagnózist, és máris megtalálja a legjobb gyógymódot – de álmodozni lehet róla. Vagy éppen felkerekedni, és végiglátogatni a forgatás helyszíneit, mert valljuk be: a filmsorozatban legelőször sokunkat az Alpok hegyei, a csodás természeti környezet nyűgözött le.
Remek kirándulóhelyek, zúgó patakok, suttogó fenyvesek és megannyi természeti szépség vár a Magas-Tátrában.
A kovászos uborka nemcsak isteni ropogtatni való, de isteni szószt is készíthetünk belőle.
A levesevés etikettje viszonylag könnyűnek tűnik, hiszen adott egy tányér leves, hozzá pedig a kanál. Mi sem egyszerűbb, mint szépen kikanalazni a levest a tányérból! Semmi extra. De ha csészében érkezik a leves? Vagy kistányéron, cipóban? Mi legyen, ha forró, ha túl sűrű, ha kenyeret ennénk hozzá, ha csontos hús vagy magos gyümölcs van a levesben? Szabad-e tisztára dörgölni a tányért a serclivel, szürcsölni, ha forró, az utolsó cseppeket a kanálba önteni? Ha vendéget várunk, kitálaljuk-e előre a levest, vagy a fazékban kerüljön az asztalra? Mikor legyen tányér, mikor csésze – a levestálalást, a levesevés témakörét járjuk körül ezúttal.
A keleti kultúrákban a felvilágosodás és az újjászületés szimbóluma, virágzásának pedig itthon több helyen is tanúi lehetünk.
A magyar konyhát is formálták a francia kulináris művészet hatásai.
Halmos Monika receptje
Ennél sokoldalúbb ehető virágot nem ismerünk.
A liliom gazdagon megjutalmaz a jó bánásmódért.
Ha valóban szeretnéd élvezni jótékony hatásait, tudnod kell, pontosan mikor kell szedni a levendulát!