Elmerülnél a gyógylikőrkészítés bugyraiban? Megéri!

A kolostorok kertjeiben jószagú füvek, gyógyító növények és konyhakerti alapanyagok teremnek, ezekből válogatták össze egykor a hozzáértők nagy gondossággal a megfelelő példányokat likőrjeikhez. A gyógynövények egy része keserű anyagokat tartalmaz, amelyek segítik az emésztést. Tehát két legyet üthetünk velük egy csapásra: a gyógynövényes likőrök gyógyszerek és élvezeti cikkek egyben – természetesen mértékkel fogyasztva.

„...nektárt csepegtettél” – Tokajt úgy ítélik meg New Yorkban, hogy egyszer mindenképpen látni kell az életben

A több mint 1100 világörökségi helyszín létezik a világon, s mivel lehetetlen lenne egy ember élete során az összeset bejárni, a Travel+Leisure, a több millió olvasóval büszkélkedő New York-i utazási magazin kiválasztott tízet, amit „mindenképpen egyszer látni kell az életben”. A lista élére rögtön egy magyar helyszín került, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék! Ha még nem jártál Tokajban és környékén, akkor minél előbb érdemes bepótolni, a híres desszertboron kívül ugyanis rengeteg gasztronómiai és kulturális élményt is kínál.

Gondtalanul a paloták és kertek városában, Potsdamban

Ha már Berlinig eljutottunk, onnan csak egy ugrás. Annyi látnivalót kínál, hogy egy nap alatt képtelenség lenne bejárni, de kaphatunk ízelítőt a szeszélyes rokokóból, a „gondtalanság” életérzéséből és a történelem súlyos pillanatainak mementóiból is. Az egykori porosz királyi székhely pompás építészeti emlékei, elegáns parkjai, a város hangulata nem hagyja érintetlenül az utazót.

Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince – irány a legközelebbi pincesor!

Ha megcsordul Vince, tele lesz a pince, tartja a népi mondás, utalva arra, hogy a szőlőtermelő gazdák e napon jósolják meg, milyen is lesz a termés. Január harmadik hétvégéjén érdemes elkirándulni hazánk szebbnél szebb pincesorainak egyikére. Nemcsak remek borokat kóstolhatunk a nyitott pincékben, de találkozhatunk a borok megalkotóival, részt vehetünk hagyományos vagy éppen újhullámos boros programokon. A pincék környékén remek séta- vagy túrautak, és érdekes látnivalók várnak arra, hogy felfedezzük őket. Tehát Vince-napon irány a legközelebbi pincesor!

Segítség, ágyi poloska! – Sikeres küzdelmünk története

Szerencsés, aki sosem hallott még róla, nekünk sikerült önhibánkból kívül alaposan körbejárni a témát. Furcsa, kegyetlenül viszkető csípésekkel ébredtünk, és megállapítottuk: hívatlan vendégekkel osztjuk meg az ágyat. Ez egy rettenetesen kilátástalan helyzet, de vakarózás közben még poloskakereső kutyákba is belefutottunk.

Régi csipkékbe borulva – a Sisi ruháit újraalkotó Czédly Mónika divattervezővel beszélgettünk

Ruhakölteményeit több ízben volt szerencsém megcsodálni legendás kastélyokban, itthon és a szomszédos országokban. Czédly Mónika divattervező többek közt Erzsébet királyné gardróbját álmodta újra: az 1867-es „gyémántos”, valódi koronázási ruhája 2017-ben Magyar Kézműves Remekek Remeke Díjat, Erzsébet császárné-királyné 1854-es díszmagyar ruhája pedig  2018-ban a Magyar Kézműves Remek Díjat nyerte el. Hiteles ruha-rekonstrukciói mellett szalonjában elegáns munkáival várja vásárlóit.

Vidám és vitamindús finomságok télvíz idejére

Most van itt a vitaminban gazdag déligyümölcsök ideje! Érdemes elűzni a szürkeséget a színes déligyümölcsökből készült Rubik-kockával! Édességet ajánlunk ananászból, ami vitamin is egyben. Bársonyos zselét narancsból, téli toroknyavalyákat enyhítő fűszerekkel. Finomságok gyümölcskedvelőknek.

Melengető téli italok

Melengető téli italokat ajánlunk, amelyek mindegyike felfűti a testet és a lelket is! Vörösborral, gyümölcsökkel, füvekkel és bogyókkal, keleti fűszerekkel és a nyári kertet idéző levendulával. Egy kellemes délutánra, bekuckózáshoz vagy éppen barátokkal közös csevegéshez.

Találkozás egy régi szerelemmel

Jó-e találkozni egy régi szerelemmel? Mit tegyünk, ha felbukkan a múltból egy kedves arc, egy szeretett lélek? Csak az ábrándos költőkre hagyatkozhatunk e téren? Jó-e nosztalgiázni, lehet-e elrévedezni szép szavakon, kell-e édes rendbontás? Játszhatunk-e a tűzzel, vagy összesöpörhetjük a hamut? Egyáltalán: szabad-e találkozni egy régi szerelemmel?

Már követem az oldalt

X