Zöldcsütörtöki leves

Ha a nagyhéten (vagy bármikor máskor) egy különleges húsmentes levesre vágynátok, ezt a virágos verziót próbáljátok ki!

7 gyönyörű, légtisztító hatású növény otthonra
Klímabarát növények az otthoni irodában, vagy dzsungel-érzés a szobában? Minden megoldható, ha jó növényeket választotok otthonra. Ehhez adunk most segítséget: következzen 7 csodaszép légtisztító hatású zöld. 
Hagyomány és tudomány is bizonyítja: itt a virághét, ideje ültetni!
„Egyszerre kell élni a nappal, a holddal, a vizek áradásával, a hideggel és meleggel: soha nem ellene, mindig belesimulva a világ összhangjába, a teremtés és pusztulás teljes rendjébe” – olvashatjuk Márai Füveskönyvében, és lassan, de biztosan egyre többen jönnek rá: valójában csak így lehet, csak így érdemes. Bezárt világunkban a növények közt örömre és békességre lelünk, és nem mindegy, mikor ültetünk, milyen lélekkel.
A női lélek kibontakozása: így köss csokrot egyszerűen!
Egykor minden kisleány már óvodás korában elsajátította a csokorkötés tudományát. Virágot szedtek, mint a mesében, és az apró kezek hamar átadták magukat a csokorkötés játékból lett természetességének. Akinek ez nem adatott meg, itt az idő, hogy bepótolja. Mert szép és felemelő dolog!
Miért (ne) ültess bambuszt a kertedbe?
Távol-keleti utazásokon és filmekben általában mindenki megcsodálja a bambuszkerteket, bambuszerdőket, és aztán felsóhajtanak: ilyet akarok én is a kertembe! A bambuszok ellenállóak, kevés gondozást igényelnek, a mi éghajlatunkon is szépen díszítenek. És hamar átveszik a hatalmat a kert felett.