Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss
Halmos Monika
Halmos Monika fitoterapeuta, virág- és borsommelier, író

A konyhában és a kertben érzem jól magam: gyógyító füvek, ragyogó zöldségek, jóízű gyümölcsök és szép virágok társaságában. Sütök-főzök a nekem kedveseknek és népes családom gyönyörűségére, természetes virágdekorációkat komponálok. 1991 óta publikálok magazinokban, írok ételről, italról, utazásokról, világunk apró csodáiról. Cikkeimet, megjelent könyveimet saját fotóimmal illusztrálom. Szeretem járni az ország zegzugait, gyűjteni élményeket, recepteket, ízeket, illatokat, kapcsolatokat. Tapasztalataimat, tudásomat élményszerű oktatás keretében osztom meg másokkal, növénysétákon, kóstolókon, közös örömfőzésen.

Kövi Pál tisztelgése ifjúsága "hársfavirág-illatú erdélyi-kolozsvári" világa iránt

Baracklekvárral, szilvaröszterrel, almaszósszal vagy fügelekvárral az igazi?

December 11.

Ami más népnek a tea, nekünk a meleg leves

2025 december 08.

Szaloncukor és angyalhaj

December 8. 

2025 december 07.

A madarakat megfejik, ugye?

Tojások a hóban, avagy a vaníliaillatú madártej

December 4. 

2025 november 29.

Tabudöntögetés hidegvérrel

A véres hurka véres valósága és a történelmi fekete lé

Fluoreszkáló kristályrétegek, borsókövek, bolondok aranya és pihenő denevérek egyetlen túrán.

Egy igazi villantós recept, lehetőleg szalmonella nélkül 

2025 november 26.

Jégfürdőzés

A tél mélyén felfedeztem magamban a legyőzhetetlen nyarat.

Gondolatok becsületről, bizalomról és tiszteletről egy nyitott cserebere-kertben.

Ugrás az oldal tetejére
Menü