Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss
Halmos Monika
Halmos Monika fitoterapeuta, virág- és borsommelier, író

A konyhában és a kertben érzem jól magam: gyógyító füvek, ragyogó zöldségek, jóízű gyümölcsök és szép virágok társaságában. Sütök-főzök a nekem kedveseknek és népes családom gyönyörűségére, természetes virágdekorációkat komponálok. 1991 óta publikálok magazinokban, írok ételről, italról, utazásokról, világunk apró csodáiról. Cikkeimet, megjelent könyveimet saját fotóimmal illusztrálom. Szeretem járni az ország zegzugait, gyűjteni élményeket, recepteket, ízeket, illatokat, kapcsolatokat. Tapasztalataimat, tudásomat élményszerű oktatás keretében osztom meg másokkal, növénysétákon, kóstolókon, közös örömfőzésen.

Hogyan készítsünk tökéletes virágdekorációt az étkezőasztalra?

Cifrapalota, repülőnap, Mercedes, kajszibarack, barackpálinka: nem csak ezekért érdemes az ország közepére ellátogatni.

Mutatunk néhány ötletet, hogyan is nézhet ki a színes, vidám, virágos, őszi dekoráció.

Mitől sárga a levele? Honnan tudom, hogy át kell-e ültetni? Mennyit kell locsolni?

Vajon van-e a világon másik bor, amelyet a nemzeti himnuszban is megénekeltek?

E könyv remekül ötvözi a gombák szakszerű ismertetését és felhasználási módjait.

Ez a legrégebbi, magyar nyelven íródott szakácskönyv.

A kikötő- és kávéváros pillanatok alatt belopja magát az ember szívébe. Ti jártatok már Triesztben?

Ti jártatok már ebben a csodálatos szlovén városban?

Az aszalványokkal sokáig remekül gazdálkodhatunk a konyhában.

Laknak itt csikófark fiúk, akik a gellérthegyi lányok után vágyódnak, de barátságos rókacsaládok, nyúlfarkfű és gurgolya is része a Sas-hegy élővilágának.

Alsó-Ausztria északi része a kastélyok és a kertek szerelmeseinek egy felfedezésre váró Paradicsom.

Ugrás az oldal tetejére
Menü