Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss
Halmos Monika
Halmos Monika fitoterapeuta, virág- és borsommelier, író

A konyhában és a kertben érzem jól magam: gyógyító füvek, ragyogó zöldségek, jóízű gyümölcsök és szép virágok társaságában. Sütök-főzök a nekem kedveseknek és népes családom gyönyörűségére, természetes virágdekorációkat komponálok. 1991 óta publikálok magazinokban, írok ételről, italról, utazásokról, világunk apró csodáiról. Cikkeimet, megjelent könyveimet saját fotóimmal illusztrálom. Szeretem járni az ország zegzugait, gyűjteni élményeket, recepteket, ízeket, illatokat, kapcsolatokat. Tapasztalataimat, tudásomat élményszerű oktatás keretében osztom meg másokkal, növénysétákon, kóstolókon, közös örömfőzésen.

A palota a századforduló minden luxusával felszerelten várta lakóit.

Van, amikor egy kert többet mesél, mint ezer szó, csak csendben végig kell sétálni benne.

Fantáziadús fogások, egyszerűen.

Egyik legfinomabb kései ehető virágunk.

2025 augusztus 07.

A Föld ajándéka: a fokhagyma

Aki kedveli a fokhagymát, ebből a könyvből sok új recepttel lesz gazdagabb!

Hogyan készítsünk tökéletes és egyszerű fogásokat tojásból? Praktikákat és alapvető etikettet mutatunk.

Kivesézzük az olykor tabunak számító alapanyagot.

Legkarakteresebb magyar ételeinkből nem is hiányozhat.

Szűkös körülmények találékony konyhájában született maradandó ízekről mesél Ábrahám Gézáné Vasi és zalai parasztételek című könyve.

A Gnoppnitzbach vízi kalandösvényen néhány száz méterbe sűrítve követhetjük a víz útját, mozgási energiáját, éltető erejét.

Megfelelő helyre ültetve az eperfa a kert ékköve lehet és a saját eperbor vagy eperpálinka alapja is.

Ugrás az oldal tetejére
Menü