Burgonyasaláta borágóvirággal
A mediterrán területeken őshonos borágó sok kertben nálunk is megtalálható. A régi magyar konyha egyik elfeledett fűszernövénye, amely az utóbbi időben éled csipkerózsikaálmából.
5+1 kicsit bizarr program, ami gyerekekkel izgalmas élmény lehet belföldön
Amikor becsukódott a halomsír vasajtaja, és egyedül maradtunk a sötétben, megszorította kezemet: te nem félsz? Kigyúltak a fények, valahonnan előbújt a hang, és máris elmúlt a séta fáradtsága, csupa izgalom volt minden. Amikor a múmiákhoz másztunk le a félhomályos pincébe, vagy éppen felfelé, a feketén ásítozó kő-üregekhez, vagy a mesebeli erdőben, amikor a fák közt „űrhajókra” leltünk, vagy épp aranyat mostunk az őslények árnyékában... Kipróbált programokat ajánlok, amik nekünk bejöttek, és feldobták az együtt töltött napokat.
Körömvirágos receptek: házi sajt és pogácsa
A körömvirág tartós, a sárga minden árnyalatában az első fagyokig pompázó növény. Napsütésben csodásan mosolyognak a virágok, este és esőben becsukódnak. Az üde nyílásukban szedett fészkes virágzatokból kitépkedett sugárvirágok ételfestékként, sáfránypótlóként régóta ismertek. Sajtos ételekben, omlettekben, sós süteményekben mutatják meg igazi zamatukat a virág aromás, csöppet kesernyés szirmai. Megszárítva a frissel azonos módon használhatjuk fel.