Pillangóparádé: újra várják látogatóikat a trópusi lepkekertek Szegeden, a Fővárosi Állatkertben és Parajdon!

Május elején újra megnyitotta kapuját a trópusi lepkekert a szegedi Füvészkertben. A csöppnyi esőerdőben az állatvilág repülő ékszereit csodálhatjuk meg egész nyáron. Lepkekert várja a repülő virágok rajongóit a Fővárosi Állatkertben is. Aki pedig messzebbre merészkedne, azt trópusi lepkeház várja Parajdon, és pazar pillangók a szecessziós Pálmaházban, Bécs központjában is.

Kertek, parkok, kastélyok – Járd be az Európán átívelő Sisi-utat!

Az Európán átívelő Sisi-út bővelkedik látnivalókban. A kertkedvelők számára is varázslatos élményeket tudnak nyújtani e kulturális útvonal ikonikus helyei: a Császárvilla kertje, a Trauttmansdorff kastély Meranban, a parkok Bécsben. Ezek közül mutatok be néhányat, a kedvenceimet, amelyek nemcsak Erzsébet királyné emlékét, hanem lábaim nyomát is őrzik.

Selmecbánya, a mesébe illő, pasztellszínű bányaváros

Egykor a leggazdagabb magyar város volt, meseszép házakkal, évszázadok gazdagságáról mesélő utcakövekkel, a hegyoldalban porcukorral meghintett fenyőfákkal, harangjátékkal és alkonyattól pislákoló, melegfényű lámpásokkal. Selmecbánya már a leírások alapján is a szívembe lopta magát, a látogatás pedig felért egy háromnapos utazással a dédnagyanyám pasztellszínű álommeséibe.

A legszebb virágok, ha mediterrán hangulatra vágysz a kertedben!

Ha jól válogatod meg a növényeidet, egész nyáron úgy érezheted magad, mint egy mediterrán kertben! A legszebb virágokat ajánlom, amelyek a tengerparti nyaralás érzését keltik a kertben vagy a balkonon. A fagyosszentek elmúltával máris nekifoghatsz az ültetésnek!

Állati jó növénynevek – ismered őket? Kvízezz!

A népképzelet és a természettel harmóniában élő ember gyönyörű és szemléletes nevekkel látta el a növényeket. Ezek egy része utal az élőhelyre vagy arra, hogy a megnevezett állat szereti, vagy csak a növény egy részét hasonlították egy állathoz, állati testrészhez. Ugye, érdekes? Az állati növénynevek egy része bekerül a botanika szótárába is, ma is használjuk őket. Lássuk, mennyire ismered őket!

Köszöntsük anyák napján édesanyatársainkat!

Édesanya, nagymama vagyok. Az anyák napja nálunk nem virágcsokorból meg sütiből áll, évek óta a közös élmények adják meg az igazi ünnepet. Sőt, egy ideje még egy új szokással is bővült az anyák napi köszöntések palettája.