Élmények kertpedagógiával
Pisztácia helyett is kiváló!
Ez a szakácskönyv a gasztrotörténelem ékes lenyomata!
A Dunántúl szívének esszenciája egy hétvégébe sűrítve!
Cider-bárban almafröccs, almás borhableves a stájer almaúton
A Stájer Virágút 10+1 színes és illatos városkája
A jövő gyümölcsfái, kivikert, sörfőzde, tökmagpörkölés, korongozás, mézeskalácsozás. Mind egy napon? Szeptember utolsó hétvégéjén mindez lehetséges, sőt, még ennél több is. Hazánk nyugati végein megnyílik sok-sok porta, ahol tevékeny részesei lehetünk a hagyományos gazdálkodásnak, bepillanthatunk az igazi élelmek készítésének folyamatába. Aki pedig szívesen pattan két kerékre, egyből ide tervezheti a túrát, mert a programok nagy része, mint egy igazgyöngy nyaklánc, felfűzhető egy útvonalra.
Birs-bőségben nem csak a dióval gazdagon megrakott birsalmasajtra gondolhatunk. Ha a kamrában már sorakoznak a birsbefőttek, felcímkéztünk jó néhány üveg birslekvárt, jusson eszünkbe, hogy a birs más szerepet is kaphat. Lehet sós, lehet csípős, egybekelhet hússal, keleti fűszerekkel, válhat levessé, sülhet desszertté. Különleges zamata az őszi, sőt, a téli konyha gyümölcsparádéjában érvényesül igazán.
Leves mindig van a kertben! - mondta a nénikém, fogta a kis kosarát vagy a virágmintás tálat, és sietős léptekkel igyekezett a kertbe. Szaladtam után, alig bírtam vele lépést tartani, mert nagyon izgatott, hol van az a leves elrejtve. Talán a bokor alatt? Vagy a sufni mögött?