Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss
Halmos Monika
Halmos Monika fitoterapeuta, virág- és borsommelier, író

A konyhában és a kertben érzem jól magam: gyógyító füvek, ragyogó zöldségek, jóízű gyümölcsök és szép virágok társaságában. Sütök-főzök a nekem kedveseknek és népes családom gyönyörűségére, természetes virágdekorációkat komponálok. 1991 óta publikálok magazinokban, írok ételről, italról, utazásokról, világunk apró csodáiról. Cikkeimet, megjelent könyveimet saját fotóimmal illusztrálom. Szeretem járni az ország zegzugait, gyűjteni élményeket, recepteket, ízeket, illatokat, kapcsolatokat. Tapasztalataimat, tudásomat élményszerű oktatás keretében osztom meg másokkal, növénysétákon, kóstolókon, közös örömfőzésen.

Néha a leghaszontalanabbnak tűnő gazokból lesz a legkedvesebb csokor, koszorú vagy csak egyszerűen a váza dísze.

Gyönyörű pillanatok voltak, amikor megláttuk az első cseppeket a virágvíz felszínén!

Bárhol becsatlakozhatunk, ha nem tekernénk végig az egészet, mert egy-egy szakasza is óriási élményekkel kecsegtet.

Zeneművészeink receptjei között kutattunk a Zenei ki mit főz szakácskönyvben.

A kicsiny üvegben, mézzel eltett kapor télen a nyár zamatát adja a túrós lepénynek.

Összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos halfogyasztásról.

Élménycsokrot hoztunk, amelyből a család minden tagjának jut kedvére való.

Van benne házias, művészi, egyszerű és bonyolult recept is.

Fontos, hogy a cseperedő gyermek meglássa az utat a meredek hegyen legelésző tehenektől a tányéron elrendezett ízletes sajtkölteményig.

1863-ban Az Ország Tükre hasábjain megjelent cikkben „a legszebb nagyúri lakások egyikeként” emlegették a csurgói kastélyt.

A mediterrán életérzés ikonikus virágának szépsége erős mérget rejt, amiről nem tudunk, vagy sokszor megfeledkezünk.

Sarkantyúkával, egy fantasztikus ehető virággal ízesítve.

Ugrás az oldal tetejére
Menü