Ti milyen otthoni munkákba vonjátok be a gyerekeket?
Sokunk egyik meghatározó gyermekkori élménye a nyári mezitlábazás.
Gyerekként ti is elábrándoztatok azon, hogy milyen ízük lehet a mesebeli ételeknek?
Jó tudni, mi segíthet, ha felborul az egyensúly.
Virág-emlékeink örök életűek. Örökség ez is: becses, illatos, felbecsülhetetlen...
Ismerjük meg a változókor és a rossz emésztés doktorát!
Alföldön nőttem fel, sík vidéken, ahol tavasszal bokáig sár, nyáron lábszárig érő homok volt. A húsvéti locsolást, a vödörrel zúdított vizet egy-kettőre elnyelte a szomjas föld. Valahogy az én emlékezetemben az Alföld az mindig szomjas, ezért is szerette annyira a locsolást.
Én gyerekként is szerettem a spenótot, de ezzel sajnos nem mindenki van így.
Hogy kell a rizst puhára főzni? – szegezte nekem egy kezdő házitündér a kérdést a minap, és ezzel a kérdéssel vissza is repített a múltba, amikor még (és néha azóta is) kihívást okozott a konyhaművészet. Nektek mivel kellett megküzdenetek kezdő háziasszonyként?
Szívesen írnám, hogy erőteljes és élénk gyerekkori élmény a kemence, de sajnos nem az. Éppen akkoriban bontották el szinte minden portán a kemencét, amikor én kisgyerek voltam, és a helyét jó esetben sparhelt, de sokszor palackos gázról működő tűzhely vette át.
Bár egyre kevesebbet (vagy spéci lisztből gyúrtat) eszem, de valaha imádtam a tésztát. Azt az IGAZIT.
A csalánról ma már egyre többen tudják, hogy méltatlanul elhanyagolt növénye a Földnek. Pedig kár távol tartani a kertektől, egy kis „csalánültetvény” minden apró kert sarkában elfér. Ha mégse, akkor meg érdemes kifejezetten olyan túrákat, kirándulásokat tenni a környéken, ahol bőséggel szedhető ez a csodatévő gyógynövény.