7 konyhai fortély, amire a régi nagymamák tanítottak
Változik a világ, de enni kell, így nem árt, ha a konyhában komfortosan, otthonosan mozgunk, akkor is, ha a kihívásunk egy nagy család ellátása, akkor is, ha csak egy-két személyre főzünk. És ugyan ma már szinte a teljes főzési folyamatot gépek segítik, mégis akad egy-két olyan módszer vagy elv, amik segíthetik a munkánkat.
Így használhatod újra és újra az ajándéktasakot és a csomagolópapírt
Évek óta nem vásárolok csomagolóanyagot. Se tekercses színes papírokat, se tasakokat, se táskákat. Ha van otthon olyan, ami másoktól érkezett be a háztartásba, akkor természetesen felhasználom, de jellemzően nem készítek szoros csomagolást. Mások azonban nem feltétlenül gondolkodnak így, ezért az ünnepek környékékén mérhetetlen mennyiségű csomagolóanyag került hozzám, amiket sajnálok szemétre hajítani. Mutatom, mire használom inkább!
„Gondolomformán” főzni, érzésre – a női életút mérőállomása
Dédó a legtöbbször „gondolomformán” főzött. Én meg mellette tanultam ügyködni a konyhában, hát én is a gondolomformán főzök. Kezdő háziasszony koromban jó ideig mérlegem se volt, nem szaladhattam minden egyes ebédnél a szomszédba méregetni, hány deka liszt, lencse kerül az ételbe, hát volt is okom arra, hogy szemre, érzésre bánjak az alapanyagokkal meg a fűszerekkel.
Aszalt almával kerekebb az élet, és a fogyás is könnyebb
Ma már egyre többen keresik az egészséges étkezés lehetőségét, számos speciális, diétával is felérő étrendet próbálnak ki, miközben szem előtt vannak azok az alapanyagok, amelyek fogyasztása elősegítené az egészséges táplálkozást.
Fenntarthatóan utazni? Sorra vettük a lehetőségeket
Egész életemben vágytam arra, hogy utazhassak, minél messzebbre jussak, sokat lássak, sokat tapasztaljak, sokat hozzak haza magammal a világból. Ezek a vágyak messze is kergettek, de ma már nem kell távolra mennem ahhoz, hogy jól érezzem magam, és a környezet védelmének igénye egyre kevesebbszer engedi, hogy nekilóduljak. 
A bútor, ami a konyha lelke
Mi az, ami fehér, zöld vagy piros,  fából készült és ötven évvel ezelőtt minden falusi házban a konyha lelke volt? Hát persze, hogy a kredenc, amibe minden szükséges konyhai holmi elfért, de egy gombostűvel se több.