Állítólag (majdnem) boldog ember vagyok, csak éppen én nem tudtam róla
Néhány nappal ezelőtt szembesültem azzal, hogy boldog vagyok. Persze nem száz százalékosan. Nem valamiféle spirituális megvilágosodás volt ez, ennél sokkal hétköznapibb módon történt a felismerés: egy cikket olvastam, ami felsorolta, hogy mi az a 10 tulajdonság, ami jellemzi a boldog embereket, és saját magam számára is meglepő módon az derült ki, hogy ha nem is teljesen, de boldog vagyok, vagy legalább is jó úton haladok afelé, hogy azzá váljak.
Lassítsátok le az időt élményekkel – így lehet a nyaralásunk igazi kikapcsolódás
A gyorsan elillanó szabadság sokunk számára rémálom. Vagy elmegy az idő a semmittevéssel, vagy olyan fölösleges dolgokkal foglalkozunk, hogy még el sem kezdődött, de máris vége. A nyaralás sem sokban különbözik, bár az utóbbi időben igyekeztem tudatosabban jelen lenni utazás, kirándulás közben. Pedig állítólag le lehet lassítani az időt – élményekkel.
Vadregényes vadkemping – nem mindent szabad, ami nem tilos
A lakóautós élet nem való mindenkinek, ahogyan a kempingezést sem imádja mindenki, ha azonban tudjuk nélkülözni az automata kényelmet és a pazar luxust, érdemes kipróbálni! Olyan élményekkel gazdagodhatunk, amit nem is látni az „all inclusive” szemüveg mögül. Nekem legalábbis nagyon megtetszett!
Óvatosan a csobbanással: a felhevült test és a hideg víz találkozásának veszélyeiről
Nem mindegy, hogy a nagy melegben, felhevült testtel beleugrunk a hideg vízbe, vagy óvatosan „bemosakszunk”, mielőtt nyakig merülnénk abban. Bár a fiatalok kevésbé vannak veszélyben, nekik sem árt óvatosnak lenni. Erre figyelmeztet a kardiológus szakorvos is, és hangsúlyozza, ne feledkezzünk meg a folyamatos folyadékpótlásról, hiszen a kiszáradt szervezet sokkal esendőbb, mint a megfelelően hidratált.
A közös diéta húzós párkapcsolati próbatétel: nálunk így sült el
Az idővel megjelenő nehézségek ellenére még mindig hiszem: jó ötlet a közös diéta. Ha odafigyeltek magatokra és egymásra, a végén nemcsak az okozhat sikerélményt, hogy megszabadultatok néhány fölösleges kilótól, de az alatt a néhány hét alatt még jobban megismerhetitek egymást, és még közelebb kerülhettek egymáshoz.
Virtuális futóversenyen jártam. Pedig amúgy normális vagyok
Ízlelgettem az elnevezést: virtuális futás. Viccesen hangzott, majd kiderült, érdemes komolyan vennem. Mert bár a mozgás a fontos és az egészség, nekem mégsem mindegy, milyen teljesítményt produkálok, és igenis ösztönöz egy verseny, akkor is, ha online rendezik. Napok óta önmagammal versenyzem.
Aki igazán mozogni akar, karantén idején spinning gépet bérel – két senior korú, bomba formában lévő nő mesél
Tele vannak energiával és nem szeretnek tétlenkedni. Naponta edzenek, az otthonukban az egyik szobában ott sorakoznak a különféle sporteszközök, amikkel formában tartják magukat. Spinning bicikli, TRX, gumikötél, flexi bar és súlyzók – Kalmos Éva és Müller Judit a fiatalokat meghazudtoló kondival rendelkeznek! Egyikük nyáron tölti a 68-at, a másikuk elmúlt 73 éves. Igazi példaképek lehetnek bárki számára.
Kötelező házimunkák: a fürdőszoba tisztán tartását sem szabad elbliccelni
A penész ellen ecetet, a vízkő ellen pedig citromlevet is használhattok, ha vegyszermentesen takarítanátok ki a fürdőszobátokat. Ha a bolti tisztítószerekben jobban bíztok, választhatjátok azt is, a lényeg, hogy ne hagyjátok ki: a párás, meleg levegő ugyanis kiváló környezetet teremthet a különféle baktériumoknak és gombák megtelepedéséhez, nem beszélve a penészről!