Feng shui és lakberendezés, avagy beáramló fények és pozitív energiák az otthonunkban
Tiszta ablakok, jól működő ajtók, zöld növények és szeretet – többek között ez a titka annak, hogy az otthonotokba beköltözzön egy kevés harmónia, egy csipetnyi egyensúly. Emellett még a pozitív energia szabad áramlásának biztosítása az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tennetek ahhoz, hogy a feng shui a ti mindennapjaitokban is megjelenjen. Mutatjuk az ehhez vezető lépéseket!
Az egészséges élet a legjobb védelem: csontjaink erősítéséről
Sokféle étrenddel találkozunk, egyik diétából a másikba lépünk, böjtölünk vagy éppen kipróbálunk egy új étkezésformát, amit a munkahelyen hallottunk valakitől... Kísérletezni lehet, azt viszont érdemes észben tartani, hogy az ilyen-olyan étrendek akár még árthatnak is az egészségünknek, ha nem vagyunk elég tudatosak és körültekintőek. Ezekre figyeljetek a csontjaitok egészsége érdekében!
Listák, márkák és kuponok: így költhettek kevesebbet a drogériában
A kenceficék színes-szagos világában könnyű eltévedni. „Ez azért, mert piros még nincs, az azért, mert kókuszillatú” – és máris kétszer annyit fizetünk a kasszánál, mintha csak azt vettük volna meg, amiért beléptünk az üzletbe. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amelyek segíthetnek abban, hogy kevesebbet költsetek a drogériában.
Fékek, kerekek és lámpák: ezeket ellenőrizzétek indulás előtt a kerékpárokon!
A tavaszi jó időben sokan érezzük úgy, hogy végre újra járhatunk a kedvenc bringánkkal a piacra vagy akár munkába is. Télen ugyanis kevésbé népszerű kerékpárral közlekedni – a hosszú heteken keresztül a garázsban tárolt biciklikre pedig általában ráfér a szerviz, amikor újra előkerülnek. Mielőtt nyeregbe pattanátok, érdemes leellenőrizni, hogy működik-e minden rajta, hogy biztonságosan tudjatok tekerni akár a városban, akár egy hétvégi kiránduláson.
A tavaszi nagytakarítás teendőinek listája: így semmi sem marad ki!
A tavaszi napsütéssel, az egyre kellemesebb idővel és az egyre több szellőztetéssel minden évben eljön a pillanat, amikor úgy érzem, takarítani kell. De nemcsak úgy, amolyan hétköznapi módon, hanem jöhet az a bizonyos, a szinte elmaradhatatlan tavaszi nagytakarítás. Eleinte botladoztam, utólag jutott eszembe, mit kellett volna még csinálni, mi maradt ki, mit kellett volna másképp. Aztán belejöttem, olykor mintha még örömömet is lelném benne. Főleg persze akkor, amikor a végére érek…