Új lakótársam Cornelius, a 158 éves kovász
Meglepő találkozások színesíthetik az életünket, egy ilyen váratlan ismertségnek köszönt(t)hetem új lakótársamat. Néhány hete megismerkedtem Corneliusszal, a 158 éves kovásszal. Első alkalommal palacsintát készítettem belőle.
Ismered más nemzetek húsvéti szokásait? Kvízezz, és kiderül!
Piros tojás, locsolkodás, sonka és kalács – a húsvét magyar hagyományait mindenki ismeri. Egyedi szokásokkal találkozhatunk a különböző országokban, amik segítenek  egy kicsit közelebb kerülni más kultúrákhoz, egy kicsit jobban megismerhetjük általuk az ott élő embereket. Te ismered más nemzetek húsvéti szokásait, érdekességeit? Kvízezz, és kiderül!
Röpdolgozat Mátyás királyról – kvízezz velünk!
Az egyik legismertebb és a köztudatban igencsak kedvelt uralkodónk Mátyás király. 32 évet töltött a trónon, két felesége volt és egy rendíthetetlennek tűnő zsoldoshadserege. A történelemórákon kívül is sokat hallani tetteiről és örökségéről. Még rajzfilmsorozat is készült a rendszeresen álruhába öltöző királyról, akit pontosan 560 évvel ezelőtt, 1464 március 29-én koronáztak meg Székesfehérváron. Mi mindent tudsz Hunyadi Mátyásról? Kvízezz, és kiderül!
Sósan, édesen, sajttal vagy mogyorókrémmel töltve – a bundás kenyér ezer arca
A gyerekek nagy kedvence, de kár lenne tagadni, hogy felnőttként is rajongunk a bundás kenyérét. Nem diétás, de nem is azért szeretjük, egész egyszerűen az egyik legegyszerűbb és legfinomabb (meleg) reggeli, amivel a családnak kedveskedhetünk. Készülhet sósan, édesen, mogyorókrémmel, fahéjjal, banánnal, szendvicskét és tekercsben.
Hogy ne legyen paprikás a kedved: kvízezz!
A magyar gasztronómia egyik legfontosabb alapanyaga a piros paprika. Gyerekkoromban kerültem a csípőset, nem értettem, hogy a szüleim mit szeretnek benne, de ma már egy keveset én is mindig teszek a levesembe. Mintha az idő múlásával jobban vágynék az erősebb, markánsabb ízekre. Arra a csípős ízre, amitől az étel, szinte megmagyarázhatatlan módon, de még jobban esik… Édes anyanyelvünk is meglehetősen csípős olykor, persze attól függ, hogy ki használja és hogyan. Tudod, mit jelent az, ha valaki paprikás kedvében van, vagy ha csipős megjegyzést tesz valamire? Kvízezz!

Már követem az oldalt

X