Ha a vashiány odacsap... – Turbózzuk fel magunkat vörös hússal, kagylóval és tofuval
Az életkorunktól, az egészségi állapotunktól és az életmódunktól is függ, hogy szervezetünknek mennyi vasra van szüksége a különböző szövetek megfelelő oxigénellátásához. A babavárás, a menstruáció vagy az aktív sportolás is indok lehet arra, hogy fokozottabban figyeljünk a vas pótlására. A vörös húsok, a máj és a kagyló mellett egyes zöldségek is segítségünkre lehetnek ebben.
Tényleg egy üres, de drága füzet változtatja majd meg az életünket?!
A boldogságnapló nem újkeletű dolog, nálunk is beszerezhetők ezek a pasztellszínű, félig tele írt (vagy félig üresen hagyott) kiadványok. S bár kétségeim vannak a bennük található, motivációnak szánt, mégis sokszor bugyutának ható, közhelyes gondolatokkal kapcsolatban, egy-egy jól megírt példány valóban segíthet szebbnek látni a világot.
Felszabadító selejtezés: ez az 5 módszer neked is segíthet
Az elmúlt években megtanultam: amit egy éve nem használtam, azt valószínűleg a következő évben sem fogom. Természetesen nem a kalapácsra gondolok, sokkal inkább a ruhákra, bögrékre, dokumentumokra és mindenféle olyan használati tárgyra, amiket időnként érdemes átnézni és kiválogatni. A felhalmozás jellemzően rendetlenséggel jár, a selejtezés azonban felszabadít: ez az 5 módszer pedig neked is segíthet a szelektálásban.
Két negyvenes jelentkezik a „mamahotelből” – Vajon jó ott nekik? És a szüleiknek?
Vannak, akik csak átmenetileg költöznek haza 30-40 éves korukban, mások viszont egészen a negyedik X-ig vagy még tovább, a gyerekszobájukban élik az életüket – a „mamahotel” általában kényszerű döntés eredménye, viszont egyszerűsége és kényelme miatt könnyű otthon ragadni. Fontos már az elején leszögezni a szabályokat, hogy mindenki számára élhető maradjon a kialakult helyzet.
Károsabb mint az elhízás vagy napi 10 szál cigi, pedig „csak” egy érzés
Nemcsak az egészségre lehet rossz hatással, de még az életünket is megrövidítheti a magány. Számos formában jelentkezhet, mindenkinél másképp, ezért nincs is rá konkrét megoldás, mégis: a társaság és a barátok keresése segítségünkre lehet. A magány lelkiállapot, nem azonos az egyedülléttel. Ahelyett, hogy feladnánk, merjünk és kérjünk támogatást!
Májtisztítás felsőfokon: kaktuszfüge, kávé és a többiek
Létfontosságú szerv a májunk, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni a védelméről. A máj felelős többek között a méregtelenítésért és a szénhidrátok, az alkohol és a különböző gyógyszerek lebontásáért is. Összegyűjtöttünk hát néhány ételt, amelyek segíthetnek megőrizni ennek az erőműként dolgozó szervnek az egészségét. 
Így számolhattok le az önsajnálattal néhány egyszerű lépésben
Feneketlen gödörré válhat az önsajnálat, ne hagyjátok, hogy benneteket is beszippantson! A kudarc sajnos mindannyiunk életének része. Rövid ideig átadhatjátok magatokat a sikertelenség okozta szomorúságnak, de fontos, hogy tudatosan kilábaljatok belőle. Íme ehhez egy kis segítség: így számolhattok le az önsajnálattal néhány egyszerű lépésben.
A „megfogadom, hogy lefogyok” helyett inkább elhatározom, hogy egészségesebben fogok élni
Amikor szilveszterkor éjfélt üt az óra, ölelkezünk, koccintunk, örömmel köszöntjük az új évet – és sokan gyorsan elmormolják magukban a következő esztendőre érvényes fogadalmukat. Én már egy ideje nem teszem – igazából egyre sem emlékszem, amit egyáltalán elkezdtem volna. A változás és változtatás bennünk kezdődik, s csak akkor lesz eredményes, ha tudatosan kitartunk.
Macskajaj-biztos évkezdés – trükkök és tippek másnaposság ellen
A „kutyaharapást szőrével”-metódust sosem próbáltam, a narancslét viszont szívesen ajánlom, bármennyi alkoholt is ittunk előző este. Szilveszterkor mindenki nagyon vidám szeretne lenni, még akkor is, ha karantén van! Tartsuk a mértéket, tudjunk nemet mondani és hidratáljunk – ha tudatosak maradunk, megelőzhetjük a kellemetlen macskajajt.
Tényleg léteznek mindig tiszta otthonok? Mégis hogyan?!
Van olyan ismerősöm, akinél bármikor jártam, mindig tiszta lakásban fogadott. Sehol egy koszos bögre, egy ledobott táska vagy egy paca a konyhapulton. Utánajártam és rájöttem: egyszerűen képtelenség, hogy nekem valaha is ilyen otthonom legyen.