5+1 hiba, amit selejtezés közben a legtöbben elkövetünk
Olykor rám tör a késztetés, hogy leválogassam a dolgaimat. A leggyakrabban a gardróbomhoz megyek ilyenkor, rendre leselejtezem a ruháimat. De a konyhaszekrény sem ússza meg úgy az évet, hogy legalább egyszer ne pakoljak ki belőle mindent! Észrevettem magamon, hogy nem mindig sikerül a tervem, sőt, előfordult, hogy kudarcba fulladt az egész rendrakás. Utánanéztem hát, mi lehetett ennek az oka? Íme 5+1 hiba, amit selejtezés közben a legtöbben elkövethetünk! 
Több fűszer, hosszabb élet: a szívbarát étrend alapszabályai
Szívünk szervezetünk finomra hangolt motorja, amire vigyáznunk kell. A rendszeres testmozgás mellett az étkezésünkre is fontos odafigyelnünk, hogy megóvjuk ezt a rendkívül fontos szervünket a különféle megbetegedésektől. Egy szívbarát étrend követésével rengeteget tehetünk azért, hogy sokáig, egészségesen élhessünk!
Vörös hússal, kagylóval és tofuval a vashiány ellen
Az életkorunktól, az egészségi állapotunktól és az életmódunktól is függ, hogy szervezetünknek mennyi vasra van szüksége a különböző szövetek megfelelő oxigénellátásához. A babavárás vagy az aktív sportolás is indok lehet arra, hogy fokozottabban figyeljünk a vas pótlására. A vörös húsok, a máj és a kagyló mellett egyes zöldségek is segítségünkre lehetnek ebben.
Felszabadító selejtezés: ez az 5 módszer neked is segíthet
Az elmúlt években megtanultam: amit egy éve nem használtam, azt valószínűleg a következő évben sem fogom. Természetesen nem a kalapácsra gondolok, sokkal inkább a ruhákra, bögrékre, dokumentumokra és mindenféle olyan használati tárgyra, amiket időnként érdemes átnézni és kiválogatni. A felhalmozás jellemzően rendetlenséggel jár, a selejtezés azonban felszabadít: ez az 5 módszer pedig neked is segíthet a szelektálásban.
Minél élesebb, annál biztonságosabb – késeink állapotáról
Az éles penge biztonságosabb – gyakorlott háziasszonyok számára ez nem ellentmondás, hanem evidencia. Az egyik legjobb élmény a konyhában, amikor egy éles késsel szeletelünk és darabolunk: egyszeriben olyan könnyedén készítjük elő a zöldségeket és húsokat a főzéshez, mintha sztárséfek lennénk egy televíziós műsorban. Időt takarítunk meg vele, mert gyorsabban haladunk, nem kell nyiszatolni a paprika héját vagy a csirkemellet. Ráadásul sokkal szebb is lesz ezáltal az elkészített ételünk, ami extra élvezetet adhat annak elfogyasztása közben. Abba már ritkábban gondolunk bele, hogy az éles kés kevésbé balesetveszélyes, mint tompább társai.