Fontos-e a helyesírás a kommentekben? – interjú Veszelszki Ágnes nyelvésszel

Érvelés helyett olykor a másik helyesírásába kötnek bele a kommentelők, ami jellemzően tovább szítja a feszültséget a felek között. Vajon fontos-e a helyesírás az interneten megjelenő cikkek alatti kommentekben? Ér-e valakit azért kritizálni, mert nem tudja, hová kell tenni a vesszőt vagy a kötőjelet? Erről is kérdeztük dr. Veszelszki Ágnes nyelvészt.

Jég veled, fájdalom! A jég gyógyító és szépítő ereje

Bár véget ért a nyár, és odakint olyan hideg van, hogy forró italokat kívánunk jeges frissítők helyett, mégis érdemes feltölteni a jégkockatartókat: a jeget ugyanis használhatjuk az egészségünk és a szépségünk érdekében is. Többek között migrénre, izületi gyulladásokra, egyes bőrbetegségekre és hangulatingadozásokra is jó a jég vagy az extrém hideg.

Mi történik a halál előtt? – interjú Zana Ágnes pszichológussal, aki a hospice ellátásban is dolgozik

Bármennyiszer is próbáljuk elképzelni, csak egyszer tudjuk átélni az életben: a halál előtti időszak démonjaival mindenkinek magának kell megküzdenie. Még akkor is, ha van mellette támasz és segítség. A félelmek, megbánás és kétségek mellett szerencsére sokan eljutnak az elfogadás és a megnyugvás békéjéhez. Erről, a mindenki által bejárt, mégis ismeretlen útról beszélgettünk Zana Ágnes a pszichológia doktora, családterapeuta, viselkedésterápiás konzultáns. Miért lenne fontos a nyílt kommunikáció a hozzátartozók részéről, mi az az élet-mérleg, és mitől félünk a legjobban a halál előtt?

8 jel, ami arra utal, hogy tényleg felnőttél!
Mindannyiunk életében vannak fontos pillanatok, ezeket általában dátumhoz kötjük. Léteznek azonban olyan mérföldkövek, amelyeket úgy lépünk át, hogy talán észre sem vesszük őket. A személyiségünk és énképünk fontos változásai ezek – összegyűjtöttünk néhányat közülük.
Gázos helyzet: a kellemetlen puffadás okai és ellenszerei

Az egyik legkellemetlenebb érzés a családi lakmározás alkalmával, amikor ott ülünk az ebédlőasztal mellett feszülő, felpuffadt hassal. Ráadásul akkor is lehet „gázos” a helyzet, ha nem ettük túl magunkat. Összegyűjtöttük a puffadás miatt kerülendő ételeket, no és persze olyat is kerestünk, amelyek segítségünkre lehetnek a bajban.

Rossz lesz nekünk a 18 fokos iroda? Megkérdeztük az orvost!
Néhány napja beszédtéma, hogy a megemelkedett energiaárak miatti egyes munkahelyek nem tekerik 18 Celsius-foknál magasabbra az irodai termosztátot. Vajon lehetnek ennek egészségügyi következményei? Erről kérdeztük dr. Nagy Marcell igazságügyi foglalkozás-orvostan és munkahigiéné szakértőt.
Gyulladáscsökkentő ételek: pár alapanyag, ami távol tarthat az orvostól
Az, amit eszünk, befolyásolja egészségi állapotunkat. Egyes élelmiszerektől egyszerűen jobban érezzük magunkat, míg másoktól a közérzetünk is romlik. A gyulladáscsökkentő ételeknek pedig nemcsak betegségek idején, de azoknak megelőzése céljából mindenkor érdemes az asztalunkon helyet adni.
Paprikával álmodni annyit tesz, hogy... – Ismered a paprika titkait? Kvízezz, és kiderül!

A magyar gasztronómia egyik legfontosabb alapanyaga a piros paprika. Gyerekkoromban kerültem a csípőset, nem értettem, hogy a szüleim mit szeretnek benne. Mára viszont már vágyom arra a csípős ízre, amitől az étel, szinte megmagyarázhatatlan módon, de még jobban esik… De van ám ezen túl is egy-két kérdés, érdekesség a paprika kapcsán, amiről kevesen tudnak. Te ismered a parika titkait? Kvízezz!

Az önszeretet egy szemüveg, amin át szebb az élet – Rácmolnár Lili pszichológust kérdeztük

Könnyű azt mondani valakinek, hogy fogadd el magad”, szeresd önmagad”, a megvalósítás azonban nem ilyen egyszerű. Az önszeretet (vagy annak hiánya) a szemüveg, amin keresztül az életet nézzük és éljük. Ha én rendben vagyok önmagammal, ha tudok magamhoz őszintén és szeretettel kapcsolódni, akkor ez a többiekkel is könnyebben megy. Ez lesz az az öntőforma, amibe belesimul a másokkal való kapcsolatom” – erről mesélt nekünk Rácmolnár Lili pszichológus.

Hátborzongató sorozatgyilkosok, akiknek egy világ ismerte meg a nevét
Sorozatgyilkosok: egyeseket egyáltalán nem érdekelnek, mások borzongva olvasnak sorsukról, tetteikről. Az utóbbi években a filmkészítők is (újra) felfedezték a témát, rendre mélyülhetünk el a sorozatgyilkosok beteg elméjében. Vannak közöttük ismertebbek, de a legtöbbjükről (sajnos vagy szerencsére) nem hallani. Figyelem! A nyugalom megzavarására alkalmas történetek következnek!

Már követem az oldalt

X