Zöld gyönyörűség a taljánok földjéről – a pesto csábítása
Rajongok a pestoért. Alapvetően az egyik nagy kedvencem az olaszt konyha: nem is tudok olyan ételt a kínálatukban, amit ne szeretnék, de a pestót sosem utasítanám vissza, pedig jellegzetesen intenzív színe és íze miatt sokan inkább mellőzik az étrendjükből és az éléskamrájukból. Elmondom, miért nem kellene.
Tapas-kisokos: falatnyi ételek a mediterrán életérzéshez
Nyári üdülések közkedvelt célpontja Spanyolország, ahol az utánozhatatlan mediterrán hangulat elengedhetetlen része a helyi ételek megkóstolása. S bár a dél-európai országokban jellemzően elterjedt, mégis spanyol étel a tapas: a kis adagokra felosztott vagy kis darabokban tálalt falatnyi ételek. Szinte bármit felszolgálhatunk tapas-ként, mégis vannak a spanyolok hagyományainak megfelelő ételek, amiket érdemes helyben kipróbálni, vagy akár otthon elkészíteni.
Napraforgó, olíva és kókusz: a leggyakrabban használt növényi olajok a konyhában
A növényi olajok fontos szerepet játszanak táplálkozásunkban. Annak ellenére, hogy szeretem a sült szalonnát és a libazsíros kenyeret paradicsommal és lilahagymával, mégis zömmel növényi olajokat és zsírokat használok a hétköznapokban, ha sütni-főzni támad kedvem. Sokféle növényi olaj közül választhatunk, s nem is mindegy, hogy melyiket, mire használjuk.
Házi praktikák darazsak ellen: védekezésből támadnak, de jobb elriasztani őket
Könnyen elveheti az étvágyunkat, ha nem tudjuk elkergetni a darazsat a lángosunk felől. A jelenlétük bosszantó és kellemetlen, nem mellesleg elkergetésükre tett kísérletek veszélyesek, mert ha veszélyben érzik magukat, támadnak. Érdemes megelőzni a felbukkanásukat, vagy darázscsapdákkal megmutatni nekik, hogy ki az úr a kertben.
Forró italok a nyári kánikulában – hűtsd le magad egy csésze meleg teával!
A legnagyobb nyári kánikulában alighanem semmi másra nem vágyunk, mint egy nagy pohár hideg italra, hogy csillapítsuk a szomjunkat. A hidratálás fontos, ez nem kérdés, az ital hőmérséklete annál inkább. Míg sokan az akár jeges hűsítőkre esküsznek, mások azonban a meleg, vagy forró italokat kortyolgatják szívesen. A forró italok hűsítő hatásának nyomába eredtünk.
Ezekből szemezgessetek, hogy egészséges maradjon a szemetek
A szemetek egészségéért is tehettek azzal, ha tudatosan és odafigyelve válogatjátok meg a tányérotokra kerülő ételeket. Többek között az A-, C- és E-vitamin, valamint a lutein és a cink bevitele fontos. Összegyűjtöttük, mely ételek közül szemezgessetek, hogy egészséges maradhasson a szemetek.