Az életünket is megmenthetik az álmok
Mindenkinek vannak visszatérő álmai, nekem az egyik az, hogy repülök. Ritkán van hozzá szerencsém, de olyankor nagyon élvezem. Tudományos tény, hogy szükségünk van az álmokra, még a nyomasztóakra is – segítenek feldolgozni a frusztrációinkat és feszültségeinket. Az álommentes életért az egészségünkkel fizethetünk.
Az évszakokkal változik anyagcserénk is: természetes egy-két plusz kiló télen
Annyi minden hathat az anyagcserénkre, hogy szinte követni is nehéz! Ha az egészségünkkel minden rendben, az életmódunk még mindig befolyással lehet rá – nem mindegy, mit eszünk, mennyit, és többek között a naponta elvégzett mozgás mennyisége is fontos tényező. A szervezetünk szinte minden változásra reagál. Így lehet, hogy az évszakok, az időjárás megváltozásával lassulhat vagy éppen gyorsulhat az anyagcserénk.
5 hely a Föld körül, ahol úgy tűnik, ismerik a hosszú élet titkát
Ki szeretne örökké élni? Vagy ha nem is örökké, de (nagyon) sokáig? Aki ilyesmin töri a fejét, utazzon el, ha teheti, a „kék zóna” településeinek egyikére, ahol tanulmányozhatja az ott élők életmódját. Úgy tűnik ugyanis, hogy ezek az emberek ismerik a hosszú élet titkát.
Három évtized kellett ahhoz, hogy ne rejtsem magam a púderrétegek mögé
Tizenéves koromban kezdtem sminkelni, hogy elrejtsem a pattanásaimat. Aztán a kőpúder és a szempillaspirál végigkísérte a húszas éveimet. Negyvenhez közeledve viszont már nem része mindennapjaimnak a smink – ellenben egy ismerősömmel, aki épp azért kezdett naponta púderezni, mert egyre idősebb. Hogy is van ez?
Az igazi drágább, de megéri? A fa padló titka
A valódi fából készült parketta szinte minden helyiségnek sajátos stílust kölcsönöz – régen sokkal inkább elterjedt volt, mint manapság, amikor különösen a faerezetet utánzó, barna vagy szürke árnyalatú laminált padlóburkolók a legnépszerűbbek. Macerásabb az ápolása? Meglehet, de hosszú távon megéri. Sokkal időtállóbb lehet, mint a műanyag társai.
7 + 1 szokás, amitől idősebbnek tűnhettek, mint valójában vagytok
Mindenki öregszik, az idő múlása elől képtelenség elmenekülni; a tükörből visszanéző arc vonásai változnak, idővel apró ráncok és szarkalábak jelennek meg mindenkin. A genetikának nagy szerepe van abban, hogy ki mennyi idősnek néz ki, de egyes hétköznapi szokásaink szintén befolyásolhatják ugyanezt. Ahhoz azonban, hogy felismerjük a bennünket öregítő szokásokat, detektálnunk kell őket: szétnéztem, és magamon, illetve a környezetemben az alábbiakkal találkoztam.