Divat, ami neked szól: mixed prints, az érett személyiség jele

Stílus

Divat, ami neked szól: mixed prints, az érett személyiség jele

Sokan egy bohókásan öltözött, színes, össze nem illő darabokat viselő embert gyerekesnek tartanak, pedig szerintem felnőttek esetén az érett személyiséggel jár csak együtt az a bátorság, hogy ilyen ruhákban jelenjünk meg.

Szinte minden stílushoz tartozik valamilyen pszichológiai jelentéstartalom, csak meg kell látni, és fel kell ismerni, melyik. Vegyük például a mixed prints stílust, azaz a minták keverésén alapuló rendkívül izgalmas öltözködési formát. Bonyolultnak tűnhet a szedett-vetett darabokban meglátni a harmóniát, de bizony itt is vannak tanulható szabályok, melyeket érdemes követni.  

Kezdő szint: fekete-fehér a fekete-fehérrel

A legkönnyebben megvalósítható verzió, és még komfortzónán belül van a legtöbb embernél. 

 

 

Egy színvilág többféle minta: itt már bonyolódik a helyzet, de még mindig biztonsági játékot játszunk

 

Haladó szint: egy extra minta és mintás póló, akár egy kis színnel 

 

Ezzel a szettel már jobban felhívjuk magunkra a figyelmet. A leopárd, párduc és egyéb állatminták súrolják a közönségesség határát, ha rossz darabokhoz nyúlunk, a kulcs az, hogy jól kell az alapokat választani. Ez már az a szint, amihez bátorság kell, főleg ha még egy kis színnel fel is hívjuk magunkra a figyelmet.  

Hasonló színvilágban: felül nagy, alul kicsi – és fordítva 

Ez a szett a kedvencem jelenleg. Meleg tónusban maradtunk és tartjuk az örök szabályt, ha felül ez, alul az; azaz ha felül szűk, alul bő; ha felül kicsi, alul nagy; és ezek fordítottjai.

 

Ezzel a képpel azt is bemutatom viszont, mennyit ront az összehatáson egy arányokban nem jól tördelt ruhaösszeállítás. A jobboldali fotó teljesen előnytelen, mert eltakarja a vékony derekam, rövidíti az amúgy is kurta lábam, és még a széles csípőmet is kiemeli. Vegyünk példát tehát inkább a baloldali képről. 

Profi: több extra minta és kontrasztos színvilág 

Eljutottunk személyiségfejlődésünk egy magasabb fokára, mikor a legtöbb figyelemfelkeltő darab között is megtaláljuk a harmóniát, ami passzol a személyiségünkhöz, és nem nézünk ki bohócnak benne.   

 

2014-ben kezdtem a stylist iskolát, azóta foglalkozom érdemben divattal, de akkor még csak tetszett ez a fajta öltözködési mód. Sokat kellett tanulnom magamról ahhoz, hogy meg is merjem valósítani és hiteles is tudjak maradni egy ilyen összeállításban.  

Az öltözködés nemcsak a funkcióról és a társadalmi elvárásokról szól, hanem arról is, mi hogyan lavírozunk ezek között a lehetőségeinkhez mérten. Rengeteget elárul a személyiségről – pénztárcától, és márkajelektől függetlenül.  

Ha valaki amellett dönt, hogy harmóniát teremt a káoszban és fittyet hány a belénk nevelt öltözködési szokásokra, akkor meri alakítani a környezetét, és használja a divatot. A lehetőséget látja benne és nem a korlátot. A gyermekekben még megvan ez a szemléletmód; ők még merik a pillanatot megélni, élvezni és szabadon használni a fantáziájukat. 

Felnőttként viszont újra meg kell tanulnunk levetkőzni a sémagondolkodás korlátait és ismét megtapasztani a kreativitás szabadságát, amihez akár az öltözködésen keresztül is vezethet az út. 

Szerintem induljatok el rajta!

Ajánljuk még:

10 öltözködési baki, amitől idősebbnek tűnhetsz
Mind ismerünk olyan nőket, akik mindig csodásan néznek ki és önbizalommal viselnek minden ruhadarabot. Mások meg olykor mintha saját öreganyjuknak öltöznének. Az előbbiek praktikáit, utóbbiak hibáit gyűjtöttük össze ebben a cikkben.