Stílus

Ruhamustra: izgalmas trendek és színek várnak ránk idén nyáron

A hosszú tél és a borongós tavasz után végre érezhetjük és élvezhetjük a nyár első napjait. Amellett, hogy elővesszük a dobozok mélyéről a nagy becsben tartott nyári kedvenceinket, érdemes szétnézni a 2023-as nyár új trendjei között. Többek között 3D virág és szív motívumok, földet söprő szoknyák, vagány, átlapolt zsebes nadrágok várnak ránk!

Virágba borul a nyár

Minden nyáron divatosak a virágmintás ruhák, felsők, szoknyák, ám idén ez a jelenség egy egészen új szintre emelkedett! Minta helyett a háromdimenziós virágok árasztják el a divatvilágot. Ez egy egészen új és merész trend, amelyet követve könnyen feldobhatod ruhatárad. Amikor idén a neves divattervezők előrukkoltak nyári kollekcióikkal, ezek a csodás, színes, kiemelkedő virág rátétek nagyjából 270 ruhát díszítettek a kifutókon. Ezt aligha értelmezhetnénk máshogy, a 3D virág idén szuper trendi!

Szív motívumok a romantika kedvelőinek

Ahogy a virágok, a szív motívumok is megjelennek az idei nyár trendjei között. Akár az anyag szivecskés, akár szívnyomatokkal, vagy más textilből varrott szívekkel dekorált ruhákban lejtünk a nyári hónapokban, nem nyúlhatunk mellé. Alig van ennél kifejezőbb szimbólum, ha szerelmesek vagyunk, ha szeretve érezzük magunkat. Kiegészítőként is remekül feldobja a stílusod, ha például a táskád, cipőd vagy a kalapod szív mintás.

 

A lényeg, hogy farmer legyen

A tavaszi „farmert farmerrel” trend nyáron sem hagy alább, sőt. Legyen az szoknya, nadrág, ruha vagy dzseki, a tervezők minden mennyiségben használták a farmer anyagot, főleg koptatott, itt-ott szakadásokkal tarkított szetteken. Nadrágokat tekintve a kifutókon elvétve sem szerepeltek skinny fazonok, sokkal inkább a bő és a még bővebb a trendi.

Földet söprő szoknyák

2023 nyarán hosszú, földig érő szoknyák uralják a divatot. Szinte az összes divatház jelentkezett valamilyen csodás, hosszú szoknyával. Ezeknek a szoknyáknak is csodásan áll a virágos dombor dísz, ahogy a kacér, combközépig érő hasítás is. Érdemes beszerezni egy ilyen darabot, mert könnyű hozzá öltözni, elegáns és hétköznapi is lehet, kényelmes viselet, ráadásul a hűvösebb idő beköszöntével sem kell dobozolni.

Minél átlátszóbb az anyag, mi annál láthatóbbak vagyunk

Persze nem szabad túlzásokba esni, de ha néhány áttetsző részt építünk a szettünkbe például egy kis csipkével, fantasztikus hatást érhetünk el. Ezek a darabok az eleganciát, a nőies bájt és a magabiztosságot sugallják. 

Vissza a 80-as évek divatjához

Flitteres csillogás

A nyár telis-tele van fesztiválokkal, esküvőkkel, szuper közösségi programokkal, ahol garantáltan minden szem rád fog szegeződni, ha egy csinos, csillogó-villogó flitteres ruhában jelensz meg. A flitter nagyon jól mutat magassarkú cipőkön és retikülökön is.

Ha sikkesen akarod fedni vállaid: kosztümfelső, blézer

A hűvösebb nyári estéken a lehető legjobb választás egy egyszerű, letisztult szabású kosztümfelső. Igazi univerzális darab, hiszen mindegy, hogy szoknya van épp rajtad egy színes trikóval, egy földig érő ruha, koktélruha vagy blúz szivarnadrággal, egy blézerrel a válladon fantasztikusan fogsz festeni.

Formabontó: átlapolt zsebes nadrág

Meglehetősen trükkös ruhadarabbal állunk szemben, hiszen az eddig divatos, csípő és comb résznél bővülő szabású töröknadrágok helyett egy egyszerű, mégis izgalmas nadrágról van szó. Ez a fazon egy kicsit minden más stílust magába foglal: sportos, mégis elegáns, laza, kényelmes és egyedi. Óriási bónusza, hogy szinte mindig mély oldalzsebekkel készítik, így akár táskát sem kell vinned, a zsebeidben elférnek a fontosabb dolgok.

2023 nyár divatos színei 

A naplemente csodás árnyalatai

A milánói divathéten mindenki felkapta a fejét az ott látott színkavalkádra! Piros, narancssárga, citromsárga, kék, lila és rózsaszín színátmenetben pompáztak a ruhák. Általában két, egymással tökéletes összhangban álló szín olvadt egybe a textileken, a csodás nyári naplementék hangulatát keltve. Ezek a lágy és meleg színek az ellazultság, nyugalom és relaxáció érzetét keltik bennünk.

Savas zöld, az egyik legújabb őrület

Ezt a különös zöld árnyalatot választotta számos tervező, többek között Miu Miu, Fendi és Elie Saab is új, nyári kollekciója megalkotásához. Mivel ez egy merész szín, bánj vele óvatosan, semmiképpen ne burkolózz bele tetőtől talpig. Egy blúz, ujjatlan felső vagy kistáska tökéletesen elég, hogy feldobd az öltözeted az idei egyik legtrendibb színnel.

Egy szín, ami biztosan lehűt a nyári forróságban: azúrkék

A kék színnek nincs olyan árnyalata, ami ne állna jól szinte mindenkinek, viszont az azúrkék egy igazán különleges változat. Energetizáló, frissítő szín, így pozitív hatással van a hangulatunkra, viselése közben jobb kedvre derülünk, könnyebben vesszünk az elénk gördülő akadályokat. Egy pörgős, azúrkék szoknyát, egy lágy esésű blúzt, egy kedves nyári ruhát, vagy akár csak egy-egy kiegészítőt, mint cipőt, szandált vagy retikült mindenképp újíts be nyárra!

Azért ne feledkezzünk meg az év színéről sem: Viva Magenta

2023-ban az év színének a Viva Magentát, ezt a lilás, vöröses színt választották, ami egy erőteljes, magabiztosságot sugárzó szín. Bátran kombinálhatjuk hideg vagy meleg árnyalatokkal, vagy akár saját világosabb, sötétebb árnyalataival, de viselhetjük önmagában is. Úgy tartják, hogy a Viva Magenta a siker színe – miért is ne viselnénk?!

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.

 

Már követem az oldalt

X