Ruhamustra: izgalmas trendek és színek várnak ránk idén nyáron

A hosszú tél és a borongós tavasz után végre érezhetjük és élvezhetjük a nyár első napjait. Amellett, hogy elővesszük a dobozok mélyéről a nagy becsben tartott nyári kedvenceinket, érdemes szétnézni a 2023-as nyár új trendjei között. Többek között 3D virág és szív motívumok, földet söprő szoknyák, vagány, átlapolt zsebes nadrágok várnak ránk!

„Nem, nem és nem!” – Ó, az a bizonyos dackorszak...

Elkerülhetetlen, hogy gyermekünk átessen rajta, akár többször is, mire felcseperedik. Persze, mi, szülők szenvedünk, mint a kutya, hiszen bennünk is nő a feszültség, amikor bevásárlás közben ordít a gyerek, mert nemet mondtunk valamire. Iszonyúan zavaró helyzetek ezek, és főképp akkor nehéz megőrizni a nyugalmunkat, ha az akaratát követelőzve közli velünk. Mit tehetünk, hogy „túléljük” a kicsik dacos, hisztis korszakát? Vajon hogyan kezeljük a nehéz, kínos helyzeteket? Íme néhány tipp, tanács és szakértői vélemény a dackorszakkal kapcsolatban.

Farmert farmerral: ezek az idei tavasz legdivatosabb darabjai

Idén a tavaszi hónapokra ismét mesés ruhatrendekkel rukkolt elő a divatipar. Az irányvonal a kényelmes, laza, kicsit extravagáns és mindenképpen harsány színekben pompázó csillogás lesz. Íme a legmenőbb ruhadarabok, ha igazán stílusosan szeretnéd átélni ezt a csodás évszakot.

Ha ezt tudtam volna, másképp fejlesztem a kisbabámat

Egy édesanya számára a saját kisbabája úgy tökéletes, ahogy van. Egy baba formás, gyönyörű, aranyos és annyira tiszta. Na és persze ügyes, hiszen mennyire erős, ahogy a kis fejét emelgeti, ahogy megtanul létezni a kinti világban! De vajon megadunk-e neki mindent, hogy a megfelelő ütemben fejlődjön, erősödjön? Vajon tudjuk-e, mennyi és milyen jellegű ingerre van szüksége? Ezek azért fontos kérdések, mert minden baba más. Különféle ingerekre, életritmusra és tevékenységekre vágynak. A mi dolgunk kitapasztalni, hogyan is tehetjük őket a legboldogabbá.

Verkli, gramofon és magnókazetta: érdekességek a zenerögzítés múltjából

A hangrögzítés történetéről, a különféle hanghordozó eszközökről sokunknak elég hiányos az ismerete, pedig ez egy kifejezetten érdekes téma. Kíváncsiságtól vezérelve fejest ugrottam bele: íme, rengeteg érdekesség és vicces tény a gramofontól a magnókazettán át egészen a Micro SD kártyáig. Archív felvételeket is hoztunk!

2023 legtrendibb darabjai: rojtok, szakadások, mély dekoltázs és aszimmetria

A divatházak által meghatározott trendek mindig is tükrözték a világban zajló eseményeket, ám talán 2023 az az év, amikor a divatot formáló hatás nagyon is „kézzelfogható”. Egyes tervezők itt-ott szakadt, szinte befejezetlennek tűnő ruhadarabokkal rukkoltak elő, míg mások előszeretettel használják a katonaságra jellemző színeket és a praktikus, nagyzsebes darabokat. Azért vannak olyanok is, akik a feminizmust, a könnyedséget igyekeztek hangsúlyozni lágy esésű anyagokkal, csipkékkel. Tehát az idei év divatirányzata egészen szerteágazó és rafinált. Lássuk, melyek lesznek 2023 legtrendibb darabjai!

Ne hagyjuk, hogy a pénztárcánk szabjon határt – örömtippek három gyerek mellől

Az eddig jól ismert világunk átalakulóban van: a társadalom, a klíma, az emberek hozzáállása látványosan, szinte évről évre változik. Ezt persze mi még nem feltétlenül realizáljuk, a szakértők szerint próbáljuk homokba dugni a fejünket. Nem akarunk lemondani semmiről, amiről eddig azt hittük, természetesen jár. Pedig ha elgondolkodunk, lehet, hogy rájövünk, hogy a kevesebb néha sokkal több, és az embernek, csak azért, mert van, nem jár semmi.

2023 színe, melyet a mesterséges intelligencia alkotott: ez a Viva Magenta, és így hordd!

A Pantone minden évben kiválaszt egy különleges árnyalatot, ami az „év színe” lesz. Hogy melyik legyen ez a szín, általában két titkos találkozón dől el. A döntést nagymértékben befolyásolják az adott év történései, s ezután a választott szín trendteremtő erőt kap, a divatipar, a nyomdaipar, a lakberendezés és a járműgyártás terén is befolyásolja az események alakulását. Idén először ezt a színt nem emberek, hanem a mesterséges intelligencia választotta.

A szerencsesüti is életet menthet: ebben rejlik az önbeteljesítő jóslatok ereje
Az önbeteljesítő jóslatok mélyen átszövik életünket azáltal, hogy hatással vannak cselekedeteinkre. Lehet persze, hogy észre sem vesszük, a „jóslatok” miképp befolyásolják az elménk működését, a teljesítőképességünket vagy akár a gazdaságot, de ettől még működnek. Így eshet, hogy néha elég egy szerencsesütibe rejtett papírfecni vagy egy üdítő kupakjába nyomtatott üzenet ahhoz, hogy egy egészen más irányba induljon az életünk.

Már követem az oldalt

X