Hogyan válasszunk jó nyári tábort a gyereknek?
Az egyre közelgő és várva várt nyári szünet a szülőket néha elég nagy kihívás elé állítja. Bárcsak mi is otthon maradhatnánk gyermekeinkkel a nyári hónapokban! Ám erre elég kevés az esély, hiszen dolgozni kell. Ha családon belül nem tudjuk megoldani a gyermekfelügyeletet, van egy szuper megoldás: nyári tábor. De milyen szempontok alapján döntsük el, hová és milyen táborba küldjük őket?
2022 a vidám színek éve: ezek az idei tavasz és nyár színei

Tavasszal a természet újraéled, miért ne frissülhetne fel a stílusunk is? Mint minden évben, idén is lesznek trendek és trendszínek, amit szakértők nagy gonddal és fantasztikus érzékkel állítanak össze nekünk. Az idei évre határozottan az optimizmusunkra és vidámságunkra nagy hatást gyakorló üde és harsány színek lesznek a jellemzők. Lássuk, melyek!

A boldogság és egészség egyik kulcsa: a friss levegőn töltött idő
Mindannyiunkat lefoglal a sokezer dolog és feladat, ami előtt állunk nap mint nap. Az időnk nagy részét pedig épületekben töltjük, akár kisiskolások vagyunk, akár felnőttek. Nem lenne szabad elsiklani egy fontos dolog felett: végre tavaszodik, a lehető legtöbb időt kellene a szabadban, friss levegőn tölteni. Ugyanis köztudott, hogy aki „kiszabadul”, az sokkal egészségesebb, vidámabb és kiegyensúlyozottabb.
A testmozgást szerethetővé lehet tenni már kisgyerekkorban is
A testmozgás csodákra képes. Ha szeretjük, akár a mindennapjaink szerves része is lehet. Egészséges tevékenység, javítja az álló- és koncentrációs képességeinket, eredményeket érhetünk el vele. Az életünk fontos részévé válhat, ha megvan hozzá a megfelelő alapunk. A szülőkön és talán még nagyobb részt a testnevelést oktató pedagógusokon múlik, hogy apró gyermekként megszeretjük vagy egy életre meggyűlöljük a testmozgást.
2022 új ruhatrendje: túlméretezett felsők és robusztus cipők. Tényleg ez kell nekünk?
Egy új év együtt jár új ruhatrendekkel. Ez idén sincs másképp. A tervezők mindig előrukkolnak valami újjal, valami szokatlannal, de sokszor megesik az is, hogy egyszerűen csak „leporolják” a régi idők ruhadivatját. Engem mint divattervező iskolát végzett nőt, mindig is lenyűgözött, micsoda hajmeresztő trendeket diktálnak néha. Rajtunk áll, követjük-e az új divatirányzatot vagy épp ellenkezőleg: próbálunk kilógni a sorból. Három kisgyermek édesanyjaként úgy döntöttem, ebben az évben stílust váltok, és végre kicsit félreteszem a sportos anya” ruhatáram.
Kutyának sem való élet: van, akire nem szabadna állatot bízni?
„A kutya az ember legjobb barátja” – tartja a mondás. De vajon fordítva is igaz ez? Az ember tényleg barátja a kutyának? Millióan tartanak világszerte háziállatot, van aki papagájt, cicát, halakat vagy teknőst. Minden egyes állatfaj más és más környezetet, nevelési, gondozási módszereket igényel. A kutyák esetében ez egy fokkal még bonyolultabb lehet, hiszen nagyra nőnek, ezáltal a mozgás és helyigényük is nagy. Megdöbbentően intelligensek, tehát vágynak a társaságunkra, a velünk való játszásra és agyi stimulálásra, új dolgok tanulására. Ám ezt a tényt sajnos sok gazdi szőnyeg alá söpri. A kutya pedig szenved.
Neked vannak igazi barátaid, akikre az életedet is rá mernéd bízni?
Életre szóló barátságok. Te tudod, milyen az? Vajon minden ember ismeri ezt a csodás érzést? Igazi barátok nélkül olykor alig lehet túlélni egy-egy reménytelennek tűnő helyzetet. Egy másik személy iránti határtalan bizalom, egy váll, amin bármikor kisírhatjuk magunkat, egy cimbora, akivel megihatunk egy sört, miközben az élet értelmén filozofálunk. Akinek nincs ilyen, vajon hol rontotta el? Felmerül a kérdés: vajon lehet-e korrigálni felnőttként a meg nem köttetett barátságokat, amikre, valljuk be, mindannyian vágyunk?