„A hozzátáplálás időszakában az egész családot az egészséges étkezés felé terelhetjük!” – interjúnk

Jót teszek a babával, ha sótlan étellel kezdem a hozzátáplálást? Muszáj húst is adni neki? Ártunk, ha idejekorán kaphat tehéntejet? És mi a helyzet az ételintoleranciákkal, egyáltalán mitől alakulnak ki? – kérdések, amelyek mindenkiben felmerülnek, és ahány anyuka a játszótéren, annyi választ kaphatunk rájuk. Mielőtt teljesen összezavarodnánk, nézzük, mit mond a szakértő!

Farmerban, minden időben: fazon- és történelemtalpaló

A farmernadrág egy olyan ruhadarab, amit világszerte szinte mindenki visel. Nem csoda, hiszen anyagának összetétele és strapabírása kiemelkedik a többi textiltípus közül. Kellemes és különleges kék színe mindenkinek jól áll és jól variálható szinte bármilyen felsőhöz, legyen az lezser vagy elegáns típus. Farmerkisokosunk következik.

Ősszel rá kell kapcsolnunk a bőrápolásra, ha nem akarunk „elporlani”
Ahogy őszire vált az időjárás, a bőrünk sokszor már az első napokban drasztikusan reagál. Hiába több réteg ruhán keresztül fúj meg minket a hűvös szél, azonnal „porlani” kezdünk. Fontos időben belevágni a megfelelő hidratálásba és ápolásba, ha nem szeretnénk, hogy komolyabb bőrproblémáink legyenek a hidegebb hónapokban.Érdemes megelőzni a bajt és már akkor ápolni a bőrünket, amikor még csak enyhe tüneteket tapasztalunk, ne várjuk meg a kóros állapot fellépését.
Itt az ősz, már beteg a gyerek! – 12 szülői tennivaló a gyógyulásért
Egy hosszú, mókával és fagyizással töltött nyár után elérkezett a szeptember, a gyerekek elkezdték az óvodát és az iskolát. Majd’ kicsattantak az egészségtől – két napig. Bármennyire felvértezzük a kicsiket jó tanácsokkal és biztosítjuk nekik a vitamindús étrendet, az a betegség mégis azonnal megtalálta őket. Ez kivédhetetlen, szinte törvényszerű. Na de mégis mit tehetünk ellene?
Amikor a színészek dalban mondják el – 7 kötelező musical, amit mindenkinek látnia kell
Egy munkával, kertészkedéssel és gyerekekkel töltött nap után néha nagyon elfáradok. Nem feltétlenül vagyok álmos, de ahhoz már túl kimerült vagyok, hogy valami produktívat csináljak. Miután a kicsik elaludtak, férjemmel elkezdtünk „leporolni” klasszikus musical filmeket. Aztán összeállt egy lista ezekből a filmekből, amiket mindenkinek (újra) látnia kell! 
„Egy zongoraművészt máshogy kell megtanítani hajót vezetni, mint egy autószerelőt” – Interjú Bencze Attila hajóskapitánnyal
Mindannyiunknak van valami elképzelése arról, milyen egy igazi hajóskapitány élete, mégis a legtöbben keveset tudunk erről az érdekes és izgalmas témáról. Nemrégiben volt szerencsém interjút készíteni egy fantasztikus hajóskapitánnyal, aki az életét a hajózásnak szenteli. Ismerjétek meg Bencze Attilát, aki megjárta hajóval a Földközi-, Fekete-, Márvány-, Vörös-, Karib-, és a Balti-tengert, és az Atlanti óceán klasszikus Kolombuszi útvonalát, de hajózott Európa csaknem összes nagy folyóján is.  
Segítség! Rettegek a macskáktól! Nyíltan az állatfóbiáról
Kutatások és felmérések alátámasztják a tényt, miszerint az emberek ötven százaléka fóbiát érez valamilyen állattal szemben. Leggyakrabban pókok, hüllők, kutyák, macskák és madarak képesek kiváltani szorongást belőlünk. Érdekes, hogy a valóban veszélyes állatoktól, mint a méhek vagy a darazsak, kevésbé félünk, pedig egy darázscsípés akár halálos kimenetelű is lehet, egy macska karmolása pedig aligha.