Stílus

Hullámos tincsek, Birkin-frufru és balayage: ellenállhatatlan őszi-téli hajtrendek

A meleg, napsütéssel teli nyár, bármennyire jólesik, megviseli hajunkat. A sok lubickolás a Balatonban vagy akár a sós tengerben ugyan kifejezetten jó hatással van a fejbőrünkre és a hajhagymáinkra, a hajszálainkat meglehetősen igénybe veszi. Ősszel viszont tökéletes alkalom nyílik arra, hogy frizuránkat megújítsuk, felfrissítsük. Cikkünkben mutatjuk, melyek lesznek a legtrendibb hajstílusok és színek a 2023-as őszi-téli hónapokban.  

Fontos, hogy a forró nyári hónapok után regeneráld hajad. Az üzletekben számos hajápoló termékkel találkozhatsz, amelyek egytől egyig természetes és bio összetevőkből állnak. Fontos, hogy a regenerálást a fejbőrnél kezdd el. A hajhagymák számára nélkülözhetetlen tápanyagokat juttasd be sampon, balzsam vagy hajszérum formájában. Keress olyan termékeket, amelyek tökéletesen a te igényeidre vannak szabva.

Ne ess abba a hibába, hogy a már évek óta használt sampont nem mered leváltani, mert úgy érzed, bevált.

Ha korpásodásra, zsírosodásra hajlamos a hajad, netán gyenge és vékony szálú, szánj rá időt, hogy átfésüld a hajápolási szerek széles palettáját. Ha nehezen döntesz, kérd bátran a drogériákban, patikákban dolgozók segítségét.

A most legdivatosabb hajviseletek 

Hosszú haj enyhe hullámokkal

Ha mindig is hosszú hajad volt, és most sem érzed magad elég elszántnak ahhoz, hogy kipróbálj valami újat, ráadásul egyenes szálú a hajad, a most divatos enyhe hullámok épp rád várnak. Akár hajsütővassal, akár néhány hajcsavaró segítségével varázsolj lágyan hullámzó tincseket hajadba: hajmosás után válassz ki néhány tincset, fújj rá egy kevés hajfixáló sprayt, majd csavard fel. Miután megszáradt, bontsd ki és húzgáld meg egy picit lefelé, majd oldalirányba is húzd szét. Ezzel a módszerrel üde és játékos hatást érsz el. 

Pofonegyszerű és klasszikus megoldás: fond be éjszakára

Ha nem akarsz hajcsavarókkal bíbelődni, de vágysz a hullámos frizurára, akkor hajmosás után ne szárítsd meg teljesen hajad, hanem enyhén vizes állapotban, akár egy kis hajhabbal átsimítva fond be egy-két copfba, és hagyd úgy reggelig. Mire felébredsz, teljesen megszárad, kibontva pedig fantasztikus a hatás.

 

Ha pixie, akkor rövid és tépett

Ez egy igen hálás hajviselet, mivel nem igényel túl sok munkát az elkészítése. Egy ügyes fodrász által vágott pixie-vel nincs más teendőd, mint néhány naponta megmosni, egy kis hajhab vagy hajspray használata után beletúrni, picit összekócolni, majd a nagyon vad tincseket a helyükre igazítani, és kész is. A hatás vagány és lendületes. 

 

„Curve cut” azaz görbe vágás

Ez az egyik legtrendibb hajviselet idén ősszel. Nincs más dolgod, mint a középen elválasztott hajadat lépcsőzetesre vágatni, majd befelé szárítani, ezzel csodás keretet adva arcodnak. 

Függöny frufru

Középen elválasztott és fokozatosan vágott frufru, amely bájos és érzéki hatást kelt. Hosszú és félhosszú hajhoz egyaránt jól passzol. 

Birkin-frufru: a legtöbb sztár ilyet vágat magának

Ezt a frufru fazont Jane Birkin színésznő inspirálta. A gyönyörű színésznő ikonikussá vált hajviselete 2023 őszén meghódítja a világot. Ennek a stílusnak a titka az egyszerűségében rejlik. Laza, szemöldökig érő frufru, illetve a füleket is takaró, arcot keretező hosszú haj két oldalon.

 

Lépcsőzetes, kifelé szárított tincsek

Kifejezetten nőies és csábos ez a stílus. A kettéválasztott hajat két oldalon körkefével kifelé szárítjuk, egészen a homloknál hajtőtől, „Betty Boop” ívet alkotva. Ez a fazon dúsító hatású, hiszen szuper volument ad a hajnak. 

Oldalt elválasztott haj, megemelt hajtő

Ez a fazon már-már mesébe illő, hiszen szinte az összes Disney hercegnőnek így van szárítva a haja. Középvonaltól nagyjából két centiméterre válaszd ketté hajad és a nagyobb hajmennyiséget hajfixáló használata után körkefével emeld meg. A végeredmény láttán még Ariel is azt mondaná: ez igen! 

 

Hajszíntrendek 

Copper, a vörös árnyalatok kedvelőinek

Ez egy meleg és kellemes árnyalat, nem túl merész, viszont ha eleve barnás, vöröses tónusú hajad van, és szívesen kipróbálnál valami újat, a copper vörös épp neked való. 

Barackos-rózsás szőke

A margarin- és mézszőke árnyalatokat idén ősszel a barackos-rózsás szőke váltja fel. Ha eleve szőke a hajad, akkor ennél trendibb árnyalatot nem is találhatnál. Ha viszont sötétebb a tónusod, mindenképpen figyelj a fokozatos világosításra, nem lehet ajtóstul rontani a házba. Eleinte válts világosabb árnyalatra, mint az eredeti hajszíned, majd hamvasítsd, végül jöhet a szőkére festés. Így tudod kímélni hajad. 

Örök klasszikus: csokibarna

Lehet a hajad hosszú vagy rövid, egyenes vagy éppen gyűrűgöndör, a csokibarna árnyalat csodásan fog állni. Ez egy érzéki és nőies szín, ami melegséget, kedvességet áraszt és sikkes megjelenést biztosít. 

A merészeknek: pasztellkék

Mindenképpen érdekes és kalandos színválasztás. A fodrászok elsősorban azoknak ajánlják, akik már eleve világos, szőkés hajjal vannak megáldva. Ha esetleg sötét lenne a hajad, de beleszerettél a pasztellkékbe, érdemes professzionális kezekre bízni a festést. Mivel egy trükkös árnyalatról beszélünk, jól gondold át, milyen színt kapsz le a polcról. Válassz drágább, jó minőségű festéket, hogy ne kopjon ki a színe pár hét után. 

Balayage festés

2023-ban határozottan a balayage technika áll a dobogó tetején. Nagyon hálás választás, hiszen nem kell havonta látogatni a fodrászt és tőfestéssel bajlódni. A színekkel való fény- és árnyékhatásnak köszönhetően a haj dúsabbnak, teltebbnek tűnik. A napszítta hatás azt az érzést kölcsönzi, mintha éppen csak hazaértünk volna egy hosszabb nyaralásból.

 

Ajánljuk még:

Adidas – a stílus és a mozgás összhangja

Sportcipő és stílusos megjelenés: manapság jóbarátok. Valaha el sem tudtuk képzelni, hogy szoknyához vagy blézerhez sportcipőt párosítsunk, ma viszont a sikkes öltözködés része ez is. A nőies kabátokhoz trendi a sportcipő, vagány, laza összeállítások születhetnek vele. Viszont a megfelelő összhang megteremtése a részletekben rejlik.

 

Már követem az oldalt

X