Stílus

Fehér ing, fekete nyakkendő, garbó és midi szoknya – mutatjuk az őszi-téli trendeket

Az új trendnek megfelelő ruhadarabok felét már valószínűleg eleve birtoklod. Lehet, hogy már évek óta a szekrény alján csücsülnek, mert épp azokat ódivatúnak, régi göncnek gondoltad. 2023 őszén vedd elő bátran a régi fehér ingeket, kockás mintás sálat, gyapjú pulcsikat, garbókat, mert ezzel leszel trendi!

Sokan fellélegzünk, amikor meghalljuk, hogy a minimalista stílus lesz az irányadó a 2023-2024 borúsabb, hideg hónapjaiban. Az egyszerű, földhözragadt szabásvonalak és fazonok mindenkinek jól állnak, és egyébként is: az a legjobb, ha anélkül is divatosak lehetünk, hogy messze kalandoznánk a komfortzónánkból. A divatházak az előttünk álló szezonban egyöntetűen

a „quiet luxury”, azaz diszkrét luxus stílus felé terelgetnek minket.

Ez leginkább a ruhadarabok anyagán a minőségén látszik meg, ami a jelenlegi divat szerint időtálló és strapabíró. Ettől sokunknak nagyot dobban a szíve, hiszen már régóta vásároljuk egyik ruhát a másik után és néha elég egy 40 fokos mosás, máris kifakult, elcsavarodott, két méretet összement az adott darab. Ez nem fenntartható, de nem is jó: se nekünk, vásárlóknak nem kedvez, se a bolygónak, ami így is egyre nagyobb bajban van a fast fashion és a tudatosságot sokszor nélkülöző divatbolondériák miatt. Évek óta halljuk, hogy divat a környezettudatos öltözködés, de idén talán ez már a sokak számára megfizethető boltokban is érezteti majd a hatását: remélhetőleg a mainstream plázás üzletek kínálatában is lesznek megfizethető áron valóban jó minőségű, időtálló darabok.

Ha tudatos döntést hoznánk, vásároljunk kevesebb, de jobb minőségű ruhát, és azokra vigyázzunk, hogy sokáig szolgáljanak bennünket! Egy igazi téli kabátot nem egy-két évre, hanem tizenévre is magabiztosan választhatunk, pláne ha tudjuk, melyik klasszikus szabásvonalat látjuk majd örömmel magunkon sok éven át!

2023-24 őszi/téli trendje

Fehér ing, bárhová mégy

A legnevesebb tervezők kollekciójában alapdarabnak számít a fehér ing. Bár még mindig a túlméretezett a trendi, nyugodtan válassz olyan fazont, ami hozzád a legjobban passzol, legyen az szűkített fazon vagy bő, rövid vagy hosszú ujjú, a lényeg, hogy patyolatfehér legyen, és nyert ügyed van!

2023 őszén elengedhetetlen kiegészítőnek számít a fekete nyakkendő vagy csokornyakkendő. (Persze ha bátor vagy kipróbálhatsz más, merészebb színárnyalatokat is!) Ha irodában dolgozol, akkor ezeket egy sötétebb szivarnadrággal vagy ceruzaszoknyával kombináld!

Ha szoknya, akkor midi

Idén ősszel a szoknyafazonok között a midi a nyertes: a divatdiktátorok szinte egytől egyig A vonalú midi szoknyákat vonultattak fel kifutóikon. A nagyjából vádliközépig érő, enyhén hullámzó szoknyák remekül állnak minden alkaton. Ami még inkább emellett a szoknyahossz mellett szól: egy csinos cipő és a szoknya alól kivillanó boka visszafogott eleganciát és kecses nőiességet áraszt.

 
Kockás sálak és kendők

Jó eséllyel bármely ruházati üzletbe lépsz, kockás sálak és kendők fognak elsőként eléd kerülni. Ennek a mintának remekül áll a tejeskávé, fehér és fekete színek kombinációja. A textilen található valamelyik színt válaszd ki, és keress ugyanolyan árnyalatú sapkát – így garantáltan teljes lesz az őszi/téli szetted.

 

Hosszú gyapjú kabátok

A vastag, térdig érő, magasan záródó gyapjúkabátok lesznek a legmenőbbek, letisztult, sötétebb színekben, mint fekete és a szürke árnyalatai. A kockás minta ide is beférkőzött, nem csoda, hiszen a meleg szövet és gyapjú kabátoknak is remekül áll. Egy dologra figyelj: ha a kabátod kockás, a sálad egyszínű legyen!

Szebbnél szebb harisnyák és rövidnadrágok

A harisnyaviselés lassan, de biztosan terjed: egyre többen választják nadrág mellé vagy éppen nadrág helyett. Amikor harisnyát vásárolsz, válassz vidám színeket, élénk vagy akár pasztell árnyalatokat, vegyél fel egy csinos cipőt és egy ceruzaszoknyát inggel, a hatás önmagáért fog beszélni. Ez egy „kiskapu” a divat világában a hideg hónapokra, ha szereted hangsúlyozni a lábaid szépségét, de nem szeretnél várni júniusig. Mivel a harisnya tökéletesen követi a lábad vonalát, így akár dermesztő hidegben is odavonzhatod a tekinteteket, anélkül, hogy fáznál. És jöhetnek a szép harisnyák mellé a rövidnadrágok! Magassarkúval kiegészítve egy sikkes szabású szövetnadrág remekül áll a legtöbbeknek!


Csipke minden mennyiségben, avagy az „átlátszó” ruha

A tervezők, mint ahogy azt már megszokhattuk, szeretik feszegetni a határokat. A csipke ruhák továbbra is óriási népszerűségnek örvendenek, néha többet mutat, néha pedig csak sejteti a textil alatt rejlő idomokat. Egy biztos: alig van vonzóbb textúra ennél.

 
Garbó nyakú pulóverek és garbó ruhák

A boltokban tornyokban sorakoznak a garbók, főleg a föld és természet színeiben. Vitathatatlan, hogy a garbó az egyik legpraktikusabb viselet az előttünk álló hónapokban. Ennek a fazonnak nagyon jól áll, ha kiegészíted egy szép nyaklánccal.

 

 
Bő szabású farmernadrágok

Ha farmernadrágról beszélünk, a jelenlegi divat még mindig a bő szabás. Kétségtelenül kényelmes és azoknak a lányoknak és nőknek telitalálat, akik nem szeretik közszemlére bocsátani testük minden vonalát.


Egyszerű, de nagyszerű színek találkozása

A legütősebb színkombináció a fekete és fehér. Ez a színpáros örök klasszikus, letisztult és kifinomult. Ennek a két színnek a találkozása mindig magában hordozza a sikkes megjelenést. Ha idén nem is veszel új ruhát, kombinálj a szekrényedből két klasszikust, és nyert ügyed van: máris divatos vagy!

 

Már követem az oldalt

X