Stílus

Őszi-téli színtrendek: drámai piros, lágy kókusztej és természet ihlette zöld árnyalatok

A 2023-as őszi-téli színpaletta fantasztikusan sokoldalú, mindenki könnyedén megtalálhatja rajta a hozzá leginkább passzoló árnyalatokat. Az izgalmas terrakotta és drámai piros színek mellett a visszafogott kókusztej és tejeskávé épp úgy trendi, mint a hűvös éjkék és a természet ihlette mohazöld. Mutatjuk, melyek lesznek a legtrendibb színek és színkombinációk, hogy magabiztosan járj-kelj hideg hónapokban is.

Piros újragondolva

Ha csak az idei év színére gondolunk, ami a Viva Magenta, nem meglepő, hogy továbbra is uralkodnak a pirosas árnyalatok. Egy fukszia, dália, vörösáfonya vagy fügepiros blúz, esetleg garbó tökéletes választás randevúhoz, mozihoz, színházhoz vagy akár egy esti sétához a családdal. Ezek romantikus színek, melyek magabiztosságot és szeretetet sugallnak.

 

Lágy kókusztej

A Coconut Milk névre keresztelt árnyalat bársonyosan lágy, viselője eleganciát és kifinomult stílusérzéket áraszt. Ez egy nyugtató szín, ami hat ránk és a körülöttünk lévő emberekre is. Földszínekkel remekül párosítható, például a barna és sötétebb zöld árnyalataival.

Tejcsokoládé-barna és tejeskávé

Ahogy egyre hűvösebbre fordul az idő, jólesik meleg színeket magunkra ölteni. Egy finom tejcsokoládé vagy tejeskávé színű pulóver akár környakú, akár garbó, vagy egy csinos szabású szövetkabát átmelegíti a testet, lelket. Fehérrel, feketével és bézzsel komolyabb a hatás, sárgával, naranccsal vagy királykékkel pedig lendületes és vidám megjelenést kölcsönöz.

 

Napsárga, narancssárga és terrakotta

Ezek derűs, kedves színek, egyszerűen jó érzés beléjük bújni. A meleg nyári hónapok hangulatát idézik a téli időszakban is. Örömöt és lendületességet szimbolizálnak, viselésükkor sokkal optimistábbak vagyunk és pozitívabban látjuk a nehéz helyzeteket. Kókusztej és ekrü árnyalatokkal, a sokoldalú barnával, feketével és keki zölddel kombinálva csodás az összhatás.

 

Hűvösebb árnyalatok: szürkéskék és éjkék

A hűvösebb árnyalatok kedvelőinek is készültek a divattervezők, divatos például a szürkéskék és az éjkék. Munkahelyi viseletként, egy ing vagy nadrág felöltésekor, alig választhatnál sikkesebb színeket. Kifejezetten relaxáló árnyalatok, érdemes minél többféle módon beépítenünk a ruhatárunkba. A business világában olykor „elvárják” a komoly megjelenést, ami eddig fekete ruhákat jelentett – ezek helyett is remek választás az ilyen kék. 

Zöld, amit a természet ihletett

A természetben is megtalálható zöld árnyalatok, mint az olívazöld, mohazöld és lombos erdőzöld sláger színek lesznek az őszi-téli szezonban. Ha nyáron sikerült barnább bőrtónushoz jutnod, akkor ezek a színek csak rád várnak! Jól párosítható kontraszt színekkel, mint a fehér és fekete, de a barnával is csodásan kiegészítik egymást, akár sötét, akár világos változatban.

Matt és ezüstös szürke

Ismét meg kell állapítanunk: a szürke néha izgalmasabb szín, mint bármelyik másik. Ha ebben a színben gondolkodsz, akkor a hamuszürke és galambszürke, ami biztos befutó az előtted álló hónapokban. Zsebes szivarnadrág és ceruzaszoknya esetén alig találhatnál tökéletesebb színt, ha pedig blézerről van szó, szintén egyértelmű a szürke. A matt árnyalatok mellett fel-feltűnik az ezüstszürke tónus is a kifutókon: ez az árnyalat egyszerre modern és klasszikus, ajánljuk mindenkinek, aki időtálló választásra törekszik.

Púderrózsaszín

A puha púderrózsaszínnek bérelt helye van az őszi-téli palettán. Lágy, érzéki és bájos szín, mintha csak azt hirdetné: „Szeretetreméltó vagyok”. Meleg, kötött pulóverek és garbók, sapkák és sálak sora vár téged a butikokban púderrózsaszínben.

Extra tipp: Vásárolj olyan cipőt vagy csizmát, amelynek a színe szinte megegyezik egy-egy felsődével, akár blúz, akár blézer. Ez csodás keretet ad outfitednek. Ha többrészes szettről van szó, mint ing, nadrág/szoknya és blézer, érdemes három színt kombinálni!

Ajánljuk még:

„Ne dobj ki semmit!” – így öltöztek liszteszsákokból az amerikaiak a nagy világválság idején

Minél nagyobb a nehézség, annál erősebb fokozatra kapcsol a kreativitás – többek között ezért tapasztalhatjuk, hogy aki igazán nagy bajban van, kevesebb energiát fordít panaszkodásra. Az 1930-as, 40-es évek Amerikájában lett volna ok a csüggedésre, hiszen a nagy gazdasági világválság mindenkit alapvető méltóságában tépázott meg. Ebben a nehéz helyzetben iparágakat és társadalmat összekovácsoló erővel született meg a lisztes- és gabonás zsákok újrahasznosításának ötlete, ami aztán egész divatirányzattá nőtte ki magát. A férfiaknak köszönhetjük, de a nők vitték sikerre.

 

Már követem az oldalt

X