Stílus

2023 legtrendibb fürdőruhái

A divat, ahogy mindig is, ismétli önmagát. Nincs ez másként a fürdőruhatrendekkel sem. Mindenki jól emlékszik a retro, fűzőszerű, fodros, szoknyás fürdőruhákra: jó hír, hogy 2023 nyarán ez mind visszatér, persze mellettük lesznek új, egészen formabontó darabok is. Az biztos, hogy idén nyáron is mindenki megtalálhatja a számára tökéletes bikinit vagy fürdőruhát.

Álomszép vintage fürdőruhák

Ezek a csodaszép darabok főleg az 50-es évek divatjára emlékeztetnek minket. Kifejezetten bájos és nőies stílusról beszélünk, ráadásul hálás kialakításuk miatt ott emelik ki az alakunkat, ahol szeretnénk és ott takarnak, ahol szükségünk van rá. Retró hangulatot idéző pöttyös fürdőruhák ezrével találkozhatunk idén az üzletekben.

A vintage bikiniknek az alsó része magas derékkal készül, ami pompásan kiemeli a keskeny derekat és a kerek csípőt.

A felső rész pántja általában vastag, de sok esetben pánt nélküli, ami remekül kiemeli a csinos vállat.

2023-legtrendibb-furdoruhai-divatos-bikinik-uszodressz

 

Aszimmetrikus forma, ami mindent visz

Idén nyáron az egyik legmenőbb stílus az aszimmetrikus szabásvonal. Ez erősen megjelent az idei nyári ruhadivatban is, mindenképpen érdekes és izgalmas darabokról beszélünk, hiszen a szokatlan formákra mindenki felkapja a fejét. A fürdőruhák esetében is hódítanak az itt-ott aszimmetrikus kivágások, az egyik vállon elhelyezett fodor, na és persze a klasszikus félvállas pánt. 

Sportos fürdőruhák

Nem mindenki szereti a kétrészes, túl keveset takaró bikiniket, sőt, nem is mindenkinek állnak jól. Csak azért, mert valami épp nagyon divatosnak számít, nem minden esetben kell követnünk, főleg ha tudjuk, számunkra nem az a legelőnyösebb viselet. Lehet, neked épp egy sportos egyrészes darab áll jól. Egy harsány és vidám színű sport fürdőruhával épp úgy ki fogsz tűnni, mint más egy apró bikinivel.

Pánt nélküli fazon

Akár vintage, akár modern stílusról beszélünk, a pánt nélküli fürdőruhák és bikinifelsők letaszíthatatlanok a trónról.

Nem csoda, hiszen ez a legpraktikusabb viselet, ha egyenletesen barna vállakat szeretnénk.

Ráadásul alig van ennél nőiesebb fazon, hiszen a fedetlen vállak és dekoltázs varázslatos látványt nyújt.

Spagettipánt, az örök klasszikus

Bevallom, nekem ez a kedvenc fürdőruhafazonom. Egy vékony spagettipánt nem takar el annyit a bőrből, hogy látványos fehér sávot hagyjon rajtunk napozás után, mégis helyén tartja a bikinifelsőt. Egy pánt nélküli felsőrész is gyönyörű, viszont ha kisgyermekes anyaként töltöd a nyarat, jó, ha legalább egy keskeny pántocskával fel van szerelve a szetted. Nagyon szép a vállakon átívelő pánt, ahogy a hátul, nyaknál megkötős típus is.

 

Háromszög fazon, hosszú pántokkal

A 80-as 90-es években ikonikussá vált bikinidivat idén újult erővel hódít. Merész és már-már kacér stílus ez, fontos, hogy csak akkor válasszunk ilyet, ha tényleg illik a testalkatunkhoz. A bikini melltartó gyakorlatilag két apró háromszög formájú anyag, háton és nyak mögött megköthető hosszú, keskeny pántokkal. A bikini alsó is hasonló kialakítású, elől szintén háromszög forma fed, magasan, derék vonal közelében megkötött pántokkal. Ez a fazon sok esetben tanga kialakítással párosul. A magas megkötés hosszú comb hatását kelti, így az alacsonyabb nőknek is jól áll ez a stílus.

 

Tankini, az új őrület

A tankini nem más, mint az egyrészes fürdőruha és a két részes bikini keveréke. Egy alsó részből áll és egy hosszú topból, ami egészen az alsóig leér. Kifejezetten praktikus darab, hiszen egy strandon eltöltött napon, főleg, ha elegendő folyadékot iszunk, többször is meglátogatjuk a mosdót. Mivel a tankini két részes, így nem kell lehámozni magunkról az egészet. 

Melyek a legdivatosabb színek?

Ezt az évet teljes egészében átjárja a vidám és pozitív hatású Viva Magenta. A téli kabátok, kötött sapkák és kosztüm felsők után a fürdőruhadivat teremtői egyaránt előszeretettel használják ezt a csodás, lilás pirosas színt. A naplemente színei is hódítanak, mint piros, narancssárga, sárga, zöld, kék és lila. Ezeket a színeket sok esetben lágy átmenettel kombinálják egy anyagon belül. Az azúrkék szintén óriási trendnek számít, de a savas zöld is. A természetes föld színek idén egy kicsit háttérbe szorulnak, viszont a minimalista stílus kedvelői mesés fekete darabok közül válogathatnak, főleg aszimmetrikus formatervezéssel. 

Mi a helyzet a mintákkal?

Virág- és növényminta minden mennyiségben, vidámabbnál vidámabb színekben. A 3D virágminta a fürdőruhadivatban is felbukkan, izgalmassá téve az egyszerűbb darabokat. Vintage fürdőruhák esetében a pöttyös és csíkos minta a legelterjedtebb, fekete fürdődresszeket pedig sokszor kombinálnak fém csatokkal, karikákkal, arany, ezüst és bronz színekben.

Bár az idei nyár sokkal csapadékosabb és hűvösebb az eddigieknél, hamarosan berobban az igazi, forró nyár, és irány a strand! Újíts be egy-két fürdődresszt vagy bikinit, hogy te magad is megújulhass a természettel együtt. A naptejről semmiképpen ne feledkezz meg, mert az UV-sugárzás felhős időjárás esetén is magas. Ha igazán sikkesen szeretnél sétálgatni a strandokon vagy a tengerparton, fürdő szetted egészítsd ki egy színben hozzá illő, derékra lazán felkötött kendővel, egy szalmakalappal és egy vastag vászonból készült strandtáskával, sodort kötél pántokkal.

Ajánljuk még:

Transzgenerációs örökségünk a népviseletben – Papp Zsófia divattervezővel a nők „virágnyelvéről” beszélgettünk

Valaha a nők nem csupán varrtak maguknak egy szép szoknyát, hanem virágnyelven meséltek. Ma már nem tudjuk dekódolni, hogyan jelentek meg a tatárjárás borzalmai a női ruházatban – ezzel gyógyítva is a sebeket –, de a népviselet ma is továbbélhet, ha új jelentéseket adunk hozzá. Papp Zsófi Virágnyelven című kollekciójával arra a kérdésre igyekezett választ találni, hogyan lehet továbbvinni generációs örökségünket, tiszteletben tartva a múltat, mégis megújítva azt, hogy a kortárs divat szemüvegén keresztül nézve is értelmezhető legyen.

 

Már követem az oldalt

X