Tejben-vajban sült túrógaluska
Olvasási idő: 1 perc

Tejben-vajban sült túrógaluska

Harrer-Abosi Beatrix receptje

Hozzávalók:

30 g vaj

125 ml tej

2 cs. vaníliás cukor

 

A galuskához:

½ citrom reszelt héja

2 db tojás

1 csipet só

250 g krémes túró

65 g liszt

 

Őszi gyümölcsök:

szőlő

füge

szilva

szeder

 

 

A két tojást habosra keverjük egy csipet sóval. Ezután hozzáadjuk a krémesre áttört túrót, illetve a lisztet. Ízesítjük reszelt citromhéjjal, majd simára elkeverjük.

A tejet elkeverjük az olvasztott vajjal és a vaníliás cukorral. Ezt egy kisebb sütőformába öntjük, majd kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Gazdagon megrakjuk gyümölcsökkel, majd 180 fokos sütőbe rakjuk. Körülbelül 35-40 perc alatt sül készre.

 

Kapcsolódó tartalom
Darázsfészek
Farkas Boglárka | 2025. október 20

Darázsfészek

Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!