Hüvelyesek java: 9 recept, ha laktató főzelékre vágynál a hidegben
A hüvelyesekből készített zöldséges fogások minden évszakban jó választásnak bizonyulnak, de a hideg beköszöntével valószínűleg egyre gyakrabban nyúlunk majd értük a kamrában. Kedvenc főzelékeinket, laktató második fogásainkat gyűjtöttük most ötletadó céllal egy csokorba.
Párba állítható a Black Friday és a fenntarthatóság?
Sátrak az üzlet bejáratánál, tolakodó emberek üzletnyitás előtt. Mi lehet az, amiért egyesek hajlandóak kilépni kényelmi zónájukból és időt, energiát fordítani arra, hogy mielőbb hozzájussanak? Bár idehaza ritkán látunk ilyet, Amerikában előfordul, hogy tapossák is egymást az emberek egy-egy jó árú TV-ért, porszívóért vagy még kisebb dolgokért. Az ár az úr.
Alkalmazkodás a munkaerőpiac új követelményeihez: Ezt kell tudni álláskeresőként 2025-ben – a Jooble szakértőinek tanácsai
A munkaerőpiac gyors ütemben változik, és 2025-ben új kihívásokkal kell szembenézniük az álláskeresőknek. Az automatizáció, a digitalizáció és a globális trendek átalakítják a munkahelyek világát. A sikeres álláskereséshez elengedhetetlen, hogy alkalmazkodj ezekhez a változásokhoz. Szeretnél időben felkészülni? A Jooble szakértőinek tippjeivel hatékonyan nézhetsz szembe az új munkaerőpiaci igényekkel.
A legendás pesti mulatók világát idézik meg a Cziffra Fesztivál programjai
Hamisítatlan bárzenében és a 20-as 30-as évek hangulatában lehet része annak, aki a következő hónapokban ellátogat a Hegyvidéki Kulturális Szalonba, illetve a MOMkult Színháztermébe. A négy alkalmas bárzongorista sorozat és az egykori lokálok hangulatát megidéző Bárest Cziffra György zongoraművész bárzongorista korszakát idézi meg.
„Minden megpróbáltatástól csak erősebb lettem” – Szabival, a pékkel beszélgettünk
Egy országot tanított meg kovászolni a koronavírus idején, de ez tényleg csak kovásza volt annak a felbecsülhetetlen erejű munkának, amellyel a minőségi pékáru és a saját magunk által elkészített kenyér valódi erejét és értékét mutatta meg mindannyiunknak. Egyben visszacsempészve valamennyit abból a hitből is, hogy mi, magunk is képesek vagyunk visszatanulni eleink önellátó gazdálkodásából azokat a fogásokat, amelyekből éltető erejű kenyeret tehetünk a család asztalára. Szabadfi Szabolcs – közismertebb nevén Szabi, a pék egy nagyszabású beruházás keretében éppen Szentendre egyik legforgalmasabb csomópontját igyekszik megtölteni élettel: hamarosan nyílik a Bazsalikom Pékség izgalmas világa. Aprócska gazdaság, majorsággal, olajfák, étterem, oktatóműhely, pékség és kültéri pizzasütő várja hamarosan a vendégeket – itt garantáltan mindenki megtalálja majd a számítását. A gyermekek, az anyukák és nagymamák, az apukák és a csak átutazóban lévő turisták számára ugyanúgy kényelmes találkozópont, mint a szakma iránt érdeklődőknek, akik a csűrből kialakított oktatótérben sajátíthatják el a szakma fortélyait. Senki sem lepődött meg azon, hogy Szabi, a pék kapta a Highlights of Hungary egyik társadalmi díját, hiszen miden, amit csinál, annak a szűkebb és tágabb közösség aratja le a babérjait. Életről, tervekről és a jó kenyér erejéről beszélgettünk.