Egy az élet - ezt kell jól csinálni Egy.hu logó
Friss

Borbás Marcsi receptje

2025 szeptember 14.

Cigánypecsenye

Borbás Marcsi receptje

2025 szeptember 13.

Bolgár lecsó

Borbás Marcsi receptje

2025 szeptember 13.

Csokoládés tekerge

Borbás Marcsi receptje

A speciálisabb hozzávalókat is könnyen beszerezhetjük egy bioboltban!

2025 szeptember 12.

Kókuszkocka

Borbás Marcsi receptje

Borbás Marcsi receptje.

Együnk ázsiait! - hangzik el a mondat, és mindenki másra gondol. Van, aki egy gazdag pho levesre, van, aki kínai menüre, és olyan is lesz, akinek erről a japán szusi, koreai húsok vagy a wokban készült vietnámi ételek jutnak eszébe. Az ázsiai konyha rendkívül változatos – és ezt a sokszínűséget mi is nagyon szeretjük. Főleg, ha eredeti helyükön kóstolhatjuk. 

A jó étel a minőségi alapanyaggal kezdődik, de karakterét a fűszerezés adja meg. A természetes ízesítők hatalmas választékában a zöldfűszerek különleges helyet foglalnak el, hiszen ezeket frissen és szárítva is tudjuk használni – attól függően, hogy milyen ételt készítünk és persze milyen kiszerelésben állnak rendelkezésünkre. Húsok és zöldfűszerek szerencsés találkozásából hoztunk most néhány példát. 

Nemcsak egészséges, finom is!

2025 szeptember 10.

Nyers uborkaleves

Borbás Marcsi receptje

Katalónia borászati tradíciója több mint kétezer évre nyúlik vissza, amikor a római légiók letelepítették az első szőlőültetvényeket a mediterrán éghajlat és a változatos talajviszonyok által megáldott földön. A régió egyedülálló földrajzi adottságai – a Pireneusok lábától a Földközi-tenger partjáig húzódó dombsági és síksági területek – olyan mikroklímák kialakulását tették lehetővé, amelyek ideális körülményeket biztosítanak a legkülönbözőbb szőlőfajták számára. Ez a természeti gazdagság alakította ki azt a sokszínű borkultúrát, amely ma Katalóniát az ibériai félsziget egyik legjelentősebb bortermelő régiójává teszi. Ismerjük meg a katalán ültetvények jellegzetes szőlőfajtáit!

Ugrás az oldal tetejére
Menü