
Az ízeket éppen úgy örököljük, akárcsak genetikánkat és a családi történeteket. Valójában éppen ezek a történetek fűszerezik egyedivé az ételeket, amelyek gyermekkorunk legfontosabb pillanatait idézik bennünk. A nagymamától kapott receptekből később nemcsak süteményeket sütünk, de életünk ösvényeit róva ezek az ízek és emlékmorzsák biztosítanak éltető erőt a mindennapokhoz. Nosztalgiával sütöm mindig ezt a darázsfészket. Azt hiszem, sokan őrzünk hasonló recepteket!

Birs-bőségben nem csak a dióval gazdagon megrakott birsalmasajtra gondolhatunk. Ha a kamrában már sorakoznak a birsbefőttek, felcímkéztünk jó néhány üveg birslekvárt, jusson eszünkbe, hogy a birs más szerepet is kaphat. Lehet sós, lehet csípős, egybekelhet hússal, keleti fűszerekkel, válhat levessé, sülhet desszertté. Különleges zamata az őszi, sőt, a téli konyha gyümölcsparádéjában érvényesül igazán.