Eperbomba
Olvasási idő: 1 perc

Eperbomba

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

A piskótához:

  • 6 db tojás
  • 6 ek. cukor
  • 6 ek. liszt

A krémhez:

  • 5 dl habtejszín
  • 2 ek. instant zselatin
  • 3-4 ek. porcukor (ízlés szerint)

Az összeállításhoz:

  • 1 kg eper
  • 2 dl eperlekvár

 

Elkészítés 

A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét pedig krémes habbá verjük a cukorral. Ezután a habverőt lassú fokozatra állítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a sárgájákat. Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Egy nagy, lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, különben törős lesz a piskóta, és nem tudjuk majd összetekerni.

Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, az aljáról pedig lehúzzuk a sütőpapírt. Egy tiszta, öblítőszermentes pelenka vagy konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, kitekerjük, majd megkenjük a lekvárral. Újra feltekerjük, majd ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Egy gömbölyű aljú tálat kibélelünk frissen tartó fóliával, majd körben kirakjuk a szeletekkel.

A krémhez a jéghidegre behűtött habtejszínt az instant zselatinnal elkezdjük felverni. Ha már kezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot is. Az epret kisebb darabokra vágjuk, majd a tejszínhabhoz keverjük. Ezt is a tálba kanalazzuk, majd befedjük egy réteg piskótával. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára, majd kiborítjuk a tálból. Lehúzzuk róla a fóliát, majd tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Klasszikus máglyarakás
| 2025. máj 18

Klasszikus máglyarakás

Borbás Marcsi receptje