
Hozzávalók
A piskótához:
- 6 db tojás
- 6 ek. cukor
- 6 ek. liszt
A krémhez:
- 5 dl habtejszín
- 2 ek. instant zselatin
- 3-4 ek. porcukor (ízlés szerint)
Az összeállításhoz:
- 1 kg eper
- 2 dl eperlekvár
Elkészítés
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét pedig krémes habbá verjük a cukorral. Ezután a habverőt lassú fokozatra állítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a sárgájákat. Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Egy nagy, lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a masszát. 170 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne süssük túl, különben törős lesz a piskóta, és nem tudjuk majd összetekerni.
Ha megsült, kiborítjuk a tepsiből, az aljáról pedig lehúzzuk a sütőpapírt. Egy tiszta, öblítőszermentes pelenka vagy konyharuha segítségével feltekerjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, kitekerjük, majd megkenjük a lekvárral. Újra feltekerjük, majd ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Egy gömbölyű aljú tálat kibélelünk frissen tartó fóliával, majd körben kirakjuk a szeletekkel.
A krémhez a jéghidegre behűtött habtejszínt az instant zselatinnal elkezdjük felverni. Ha már kezd habosodni, hozzáadjuk a cukrot is. Az epret kisebb darabokra vágjuk, majd a tejszínhabhoz keverjük. Ezt is a tálba kanalazzuk, majd befedjük egy réteg piskótával. Hűtőbe rakjuk 1-2 órára, majd kiborítjuk a tálból. Lehúzzuk róla a fóliát, majd tálaljuk.
