Stílus

5+8 tipp, hogyan dobd fel a frizurád a meleg nyári hónapokban

A meleg nyári napokon nincs is jobb, mint copfba fogni hajunkat, hiszen elég kellemetlen, ha a koronánk melegíti a tarkónk, vállunk, hátunk. Viszont sokan érezzük úgy, hogy egy copf unalmas, átlagos viselet, ami nem ad túl sokat megjelenésünkhöz. Ez bizony téves megállapítás! Számos egyszerű megoldás fel tudja dobni a pöttyös kendőtől a retró, csillámos hajcsatig.

Mivel dobhatod fel a copfodat?

  • Készítsd el a copfod olyan magasra, amilyen neked tetszik vagy a hajhosszad engedi, majd válassz le egy tincset és tekerd a hajgumi köré, végül rögzítsd oda egy-két hullámcsattal. 

  • Másik remek tipp, ha egy színes, mintás szalagot, kisebb méretű kendőt kötsz rá, akár masni formájában. Ez kifejezetten játékos, kicsit bohém és mindenképpen vidám hatást kelt. 
lofarok

 

  • Mielőtt belefognál a copf összefogásába, egy-egy tincset elválasztva egy vagy akár mindkét oldalon készíts egy-egy fonást nagyjából addig, ahol a hajgumi elhelyezkedik majd. A fonatokat nem is feltétlenül kell meggumiznod, hiszen úgyis a copfhoz fogod rögzíteni őket, így nem lesz lehetőségük kibomlani.

 

  • Ha bájos, kicsit bolondos hatásra vágysz, bátran fogd két copfba hajad. Személyes tapasztalatom, hogy két kislányom szeme csak úgy ragyog az örömtől, akárhányszor így teszek. 

  • Készíts egy egyszerű copfot, gumizd össze a tarkód vonalában, kicsit húzd lentebb a gumit és a felette lévő haj részt válaszd ketté, hogy egy rést kapj a hajgumi és a fejbőr között. A copfodat bújtasd át fentről a résen és ismét lógjon lefelé. A két oldalon ezáltal gyönyörű hajcsavarás keletkezik.

 

A nagy hajcsat ismét szuper trendi!

Nem is gondoltuk volna, de a 90-es évekre jellemző, kifejezetten nagyméretű hajcsatok ismét visszakúsztak a köztudatba, sőt, számos világsztár lejt a vörös szőnyegen óriás csattal feltűzött hajjal. Igen mutatós tud lenni, könnyen és egyszerűen készíthetsz vele sikkes hajkölteményt. Arra figyelj, hogy a csat színe passzoljon a ruhádhoz, esetleg cipőd, táskád színéhez.

 

Az efféle csatoknak több fajtája is van: jó, ha ismered a hajad puhaságát, a szálainak vastagságát, mivel a csat fogazatának sűrűsége és hossza meghatározza, mennyire képes tartani a hajat. Például egy vékony szálú, selymes hajból kicsusszan a nagy fogazatú hajdísz. Vásárláskor a csat hosszára is oda kell figyelni: ha egészen rövid hajat szeretnél vele összefogni, hamar kiszökik a fogak közül.

 

Stílusát tekintve fantasztikusan sokoldalú kiegészítőről beszélünk, hiszen lehet retró csillámos, fényes vagy matt gyöngyökkel kirakott, kövecskékkel díszített vagy akár egyszerű, de letisztult kialakítású darab is. 

Csodaszép frizurák pár perc alatt:

  • Fogd össze a hajad, mintha egy alacsony vagy közepes magasságban elhelyezett copfba szeretnéd kötni. A tövénél csavarj rajta egyet, hajtsd fel az egészet a fejtető irányába, majd helyezd el rajta a csatot. Ha nem szeretnéd, hogy a hajad felül kilógjon a hajdíszből, a felhajtott hajat nagyjából a felénél visszafordíthatod, így az egész haj a nagy méretű csat fogai közé kerül. A végeredmény mesés, igazából egy perc leforgása alatt készítettél egy sikkes kontyot.

  • Fésüld ki a hajad simára, de akár hajsütő vassal varázsolhatsz is bele néhány hullámot. Majd két oldalon, elölről fogj egy-egy vastagabb tincset, tekerd meg vagy készíts fonást belőlük, végül hátul fogd össze a két tincs találkozását egy csattal.

  • Kicsit bohókás, ám mutatós frizurát készíthetsz úgy, ha vállig érő hajadat összefogod, többször megtekered, majd hátul egy csattal rögzíted úgy, hogy felül csokorként szerteágazzanak a hajvégeid. Ezt a hajat többször is láthattuk a Jóbarátok című sorozatban Phoebe Buffay karakterétől, nem csoda, hogy azóta is világszerte szeretik ezt a stílust a nők. 

  • Válaszd ketté a hajad, majd tarkónál csavarj rajta egyet vagy kettőt és már mehet is rá a csat. 
  • Hátul fogd össze a hajad, csavard meg, hajtsd fel, majd a végét vissza, a lényeg, hogy ne hagyd, hogy a csatból kilógjon a hajvéged. A csavarás következtében kialakul egy kis „hajfánk”, a csat felett ez remekül mutat! 

 

  • A leengedett hajadból fogj össze egy réteget oldalt és felül egyaránt, majd hátul csíptesd össze. Ez a pár másodperces frizura szemet gyönyörködtető és praktikus. 
frizurak-nagy-melegben

 

  • Fogd össze a hajad, csavard meg többször, végül körkörös mozdulatokkal tekerd fel és rögzítsd egy színes csattal. Ezzel a technikával pillanatok alatt készíthetsz gyönyörű csavart kontyot.

 

  • A hajzuhatagról két oldalon szedj össze két tincset, majd arról válassz le egy-egy vékonyabb részt, ami az arcod mellett fog lógni, a többit pedig csipeszezd meg egy kisebb csattal hátul. Ez a villám frizura amilyen egyszerű, olyan jól mutat.

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.

 

Már követem az oldalt

X