Stílus

Szoknyakisokos – te tudod, hozzád milyen fazon illik?

Végre itt a nyár, a szoknyák ideje! Ez sok nőnek örömhír, de vannak, akik hallani sem akarnak róla, mert „nekik nem áll jól a szoknya”. Pedig ez nem így van, ugyanis minden testalkathoz van legalább egy szoknyatípus, ami remekül áll, kiemeli azokat a részeket, amelyekre igazán büszkék lehetünk, és elrejti az előnytelenebbeket. Most a szoknya témát járjuk alaposan körbe, hogy mindenki, legyen magas vagy alacsony, vékony vagy vastag combú, alma vagy körte alakú, megtalálhassa a hozzá leginkább illő fazont.

Bár egy rövidnadrág is lehet csinos, a nőiességet mégis egy szoknya képes a legjobban kihangsúlyozni. Ez régen nem volt kérdés, hiszen a nők nem hordtak nadrágot. Manapság viszont előszeretettel szaladgálunk főleg abban, mert azt nem fújja fel a szél, lehet benne játszótéren a gyerek után kapkodni meg a mászókára felmenni, bevásárláshoz is praktikus, vagy akár a munkahelyünkön. Én is az ilyen nők táborába tartozom, hiszen három kisgyermek édesanyjaként sokkal egyszerűbb számomra egy farmer rövidnadrágot felkapni, mint egy pörgős, élére vasalt szoknyát. Viszont vannak azok az alkalmak, amikor kimozdul az ember, színházba, moziba, baráti összejövetelre vagy „randizni” élete párjával. Ilyenkor jön a „mit vegyek fel” kérdésköre.

Lássuk, melyek azok a szoknyatípusok, amelyek a leginkább passzolnak a te testalkatodhoz: 

Ha alma alkat vagy

Ha derék és has tájon kerekebb, teltebb típus vagy, érdemes a lábaidra vonzani a tekinteteket, esetleg a vállaidra, dekoltázsodra. Számodra a magasított derekú szoknya a legjobb választás, a derék és csípő környékén viszont kerüld a fodros, rojtos díszítést. Egy A-vonalú szoknya, egy tulipán- vagy ceruzaszoknya remekül áll majd neked. Térdtől mutasd bátran a lábaid, sőt, egy magassarkúval kiegészítve csodás lesz az összhatás. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl magas a szoknya derékvonala, mert az nagyban rövidíti a felsőtest kinézetét.

szoknya-kisokos-milyen-szoknya -illik-a-testalkatodhoz

 

Ha körte alkat vagy

Ha comb és csípő tájékon vastagabb vagy, ám vékony a vádlid, akkor számodra a térdig vagy egy picivel térd felett végződő fodros, pörgős, rakott szoknya a legjobb választás, mivel ezzel háttérbe kerül a comb és a csípő, ám rivaldafényhez jut a csinos vádlid és kecses bokád, sőt egy bájos felsővel a dekoltázsodra is terelheted a figyelmet. Arra érdemes még figyelni, hogy sem az alma, sem a körte alkatúaknak nem áll jól a vízszintes csíkozású ruha, mivel az szélesít. 

szoknya-kisokos-milyen-szoknya -illik-a-testalkatodhoz

 

Ha deréktól lefelé keskenyebb típus vagy

Ahány nő, annyiféle testalkat, így az is lehet, hogy neked épp a csípőd és a feneked keskeny, miközben a felsőtested sokkal hangsúlyosabb. Fontos, hogy összhangban legyen a derék alatti rész a felette lévővel, így egy rakott szoknya vagy egy ceruza szoknya derékon elhelyezett fodrokkal, esetleg egy körszabású, pörgős szoknya tökéletesen kiemeli a csípődet, azt a látszatot keltve, hogy ott is kerekedsz. Arról nem is beszélve, hogy egyet fordulsz, és csak úgy libben körülötted a textil, Marilyn Monroe stílusában. A te alkatodnak szuperül áll a hosszú, földig érő szoknya, de a tüllös fazon is. 

szoknya-kisokos-milyen-szoknya -illik-a-testalkatodhoz

 

Az a bizonyos homokóra alkat

Alig van szerencsésebb alkat ennél, hiszen a keskeny derék, a telt keblek és a kerek csípő csodaszép kombináció. Bátran válassz olyan szoknyát, felsőt, nyári ruhát, ami egy az egyben leköveti a tested vonalát. Egy magasított derekú ceruzaszoknya egy sikkes szabású blúzzal vagy akár egy egyszerű A-vonalú szoknya gyönyörűen fog mutatni rajtad. Te vagy az a típus, aki merészen villanthatja a lábait, akár combközépig érő darabokban is töltheted a nyarat. 

Ha „fiús” alkat vagy

Vannak nők, akik sóhajtozva lapozgatják a magazinokat és sorra konstatálják, rajtuk kívül mindenki kerek, formás, csinos. Semmiképpen nem kell csüggedni akkor sem, ha esetleg te „laposnak” érzed magad elölről vagy hátulról, sőt, a te filigrán alkatod kifejezetten szerencsés, hiszen bármelyik stílust választhatod. Bátran hangsúlyozd a csípő részt, trükkös, sűrűn rakott szoknyával és olyan felsővel, ami villantja a vállaidat, kebel tájon viszont fodros, dús. A mostani egyik legnagyobb divat is neked kedvez: a 3D virág. Ha blúzodat domborodó virágok díszítik, máris adsz egy kis pluszt a megjelenésedhez.

szoknya-kisokos-milyen-szoknya -illik-a-testalkatodhoz

 

Magas vagy alacsony

Ha magas vagy, akkor a rövid szoknyák remekül állnak neked, akár rakott változatban is, viszont ha alacsony, akkor a térdig érő vagy még hosszabb szoknyák a számodra legoptimálisabb darabok. Egy eleve rövid combot nem tanácsos tagolni egy mini szoknyával, mert attól csak még rövidebb hatást kelt.  

szoknya-kisokos-milyen-szoknya -illik-a-testalkatodhoz

 

Milyen felsőt válassz a szoknyádhoz?

A szoknyáknak kifejezetten jól áll a flitteres csillogás, a színkavalkád, sok-sok minta, fodor, ám egy felső akkor sikkes, ha visszafogott, lehetőleg egy, maximum két színből áll. Arra figyelj, hogy a  felsőrész színe passzoljon a szoknya színéhez. Ha mintás szoknyáról van szó, akár onnan is választhatsz egy színt. Váll részen egy kis fodor elegánssá teszi, de ezt is csak módjával, nyak vagy derék részen sokszor kifejezetten előnytelen hatást kelt a fodros díszítés. A túl magas, akár garbó szabású felső talán nem a legjobb választás, ahogy a túl mélyen dekoltált darabok sem. A közepes mélységű dekoltázs a legszebb egy csinos szoknyával, hiszen az nem túl zárt, de nem is mutat túl sokat.

szoknya-kisokos-milyen-szoknya -illik-a-testalkatodhoz

 

Minden nő gyönyörű! Igen, te is és én is. Legfeljebb vannak rosszul választott hajviseletek és ruhák, amelyek nem túl előnyösen állnak rajtunk. Éppen ezért érdemes egy kis időt szánni arra, hogy megtaláljuk a saját stílusunkat és a hozzánk leginkább illő, jó szabású ruhákat. Ha csinosnak érzed magad a ruhában, amit viselsz, gyakorlatilag tiéd a világ. Az önbizalom, magabiztosság és vidám kisugárzás átjárja az egész napodat, és ez a sok pozitív jellemvonás ragadós – ilyenkor a környezeted is élvezi, ha a társaságodban lehet.

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.

 

Már követem az oldalt

X