Stílus

Íme az idei nyár legtrendibb frizurái: frufru, bixie és egy kis burgundi

Egy igazi esős tavasz után végre nyakunkon a nyár. Ha pedig frissességre, megújulásra vágynánk, érdemes szétnézni a frizuratrendek között! Ez a nyár számos új, lendületes, mégis könnyen kezelhető fazont kínál nekünk, ráadásul szebbnél szebb színeket.

A frufru hódítása

Mindegy, hogy hosszú a hajad, vállig ér vagy egészen rövid, idén szuper trendinek számít, ha frufruval dobod fel. Persze fontos, hogy a frufru fazonja passzoljon az arcformádhoz. Ha ovális az arcod egy egyenesre vágott frufru remekül illik majd hozzád, viszont ha inkább kerek vagy szögletesebb az arcod egy oldalfrufru lehet jó választás!

 

A bob stílust képtelenség letaszítani a trónról

Bár már évek óta divat bobfrizura, egyszerűen nem megy ki a divatból. Titka talán főképpen abban rejlik, hogy döbbenetesen egyszerű, mégis csodásan mutat. Többféle változata is van, az egészen rövidtől a váll vonalig, van aszimmetrikus fajtája is, akár frufruval vagy félfrufruval kiegészítve, az egyik leglátványosabb változata pedig az A vonalú bob. Ilyenkor a tarkónál egészen rövidre vágják, de a vállakon átbukva akár tíz-húsz centivel is hosszabbra hagyják a hajt. A bobfazonért a sztárvilág is rajong jelenleg.

Laza és vagány: pixie haj

Őrületesen fiatalos és vagány ez a stílus, ráadásul továbbra is divatos! Tarkón rövidre nyírt, oldalt már egy kicsit hosszabb, homloknál pedig dús hajkorona, egyik oldalra fésült félfrufruval, lehetőleg lépcsőzetesen vágva – ilyen hajjal garantáltan trendi leszel idén nyáron.

Ez a vágás minden korosztálynak fantasztikusan áll, ám a negyven feletti nők azok, akik tíz évet is letagadhatnak egy ilyen menő stílust viselve. (Bár ez a cikk a frizura trendekről szól, érdemes megjegyezni, hogy a pixie stílushoz egy farmer vagy fekete műbőr dzseki fergeteges kiegészítés!)

Amikor a bob és a pixie egyesül: a bixie stílus

A bixie stílus a rövid és vagány pixie és a hosszabb, általában egyenes vonalban végződő bob frizura között egyensúlyozik. A bixie nagyjából egyenlő hosszúságúra van vágva hátul és oldalt is, ám a nyakrész már kivillan, a félfrufru megoldás pedig ennél a fazonnál is elengedhetetlen. Ezt a stílust Halle Berry, Meg Ryan és Cameron Diaz színésznők számos filmjükben viselték már, és milyen jól állt nekik!

Ha hosszú haj, akkor lazán hullámos loknik

Ha nem válnál meg hosszú hajadtól, akkor idén nyáron felturbózhatod néhány laza loknival. Nem kell mást tenned, mint pár tincset kiválasztani, esetleg egy kis fixáló spray-t bevetni, hogy a hullámok minél tovább megmaradjanak és akár hajcsavarókkal, akár hajsütő vassal belevarázsolhatod az áhított hullámokat.

 

Sikkes keret az arcnak: félhosszú haj beszárítva

Állcsúcs felé beszárított félhosszú hajaddal sok dolgot üzensz a világ felé: kifinomult a stílusod, izgalmas vagy és sikkes. Ez a fazon különleges keretet ad az arcnak. Főleg a harminc felett nőknek áll jól, persze bárki viselheti bátran, hiszen annyira elegáns és szép.

A klasszikus C alakú vágás

A 70-es, majd a 90-es években aratott hatalmas sikert ez a stílus, az utóbbi években pedig egyre inkább visszatér. Mindenki emlékszik Jennifer Aniston ikonikussá vált frizurájára a Jóbarátok című sorozatból – ma is Rachel-hajként emlegetik ezt a fazont, és szinte nincs nő, aki ne kacérkodott volna, hogy egyszer ilyet vágat magának. A lépcsőzetes vágás befelé szárítva csodás keretet ad arcodnak, sőt, hátul copfba fogva is mutatós. Úgy fogd össze a hajad, hogy elől, két oldalon maradjon néhány beszárított tincs. A hatás önmagáért beszél!

 

A legmenőbb hajszínek 2023 nyarán

Blorange

Első ránézésre kicsit extrémnek tűnhet a blorange, ám annyira egyedi és különleges, hogy a szőke haj kedvelőinek nehéz nem elcsábulni. A ‘blorange’ a blond és az orange szavakból alakult ki, nem hiába, hiszen tökéletes keveréke a szőkének és a narancssárgának. Természetesen a szőke, ami dominánsabb, viszont a szín javát a narancsos árnyalat adja meg.

Margarinszőke

A tavalyi évben a vajszőke volt a sláger, idén viszont egy annál merészebb árnyalaté a főszerep. A margarinszőke kicsit olyan, mintha a mézszőke árnyalatot keresztezték volna a platinaszőkével, ezáltal ragyogása szinte aranyló.

Bézses szőke

Ha eddig is szőkén hordtad a hajad vagy épp azon gondolkodsz, hogy kipróbálnád a szőkét, itt a remek alkalom, a bézs árnyalat az egyik legjobb választás. Ez egy „lágy és puha” szín, a szőke és a világosbarna között helyezkedik el, fantasztikus csáberővel és kisugárzással bír. Minden frizurához illik, a hosszútól az egészen rövidig, legyen az egyenes vagy göndör.

Hamubarna

Az idei év egyik legizgalmasabb színe a hamubarna. Ez egy trükkös szín, hiszen a világosabb árnyalatú barna hajhoz egy érdekes, szürkés árnyalat párosul. Ez a hajszín remekül áll a barna és a zöldszemű nőknek.

Karobbarna

A szentjánoskenyérfa termése, a karob olyan csodás vöröses barna színnel büszkélkedik, amire a szakértők felkapták a fejüket. Ez a rezes ragyogású barna igazán különleges választás, ha nyári hajszíneddel szeretnél kitűnni.

Fekete haj indigókék fénnyel

Talán az idei év egyik legmerészebb színéről beszélünk, hiszen szemet gyönyörködtető kékes-lilás árnyalatban pompázik. Mielőtt emellett a szín mellett döntenél, fontos mérlegelned, hogy ez a feltűnő és merész színválasztás illik-e a személyiségedhez.

Burgundi

A burgundi egy kalandos árnyalat, ami a meggybordó, a vörösbor és a vörösesbarna keveréke. Ez a szín lágy esést biztosít a hajnak, élettel teli fénye pedig az éjszakát is beragyogja.

Ha már egy ideje ugyanúgy hordod a hajad, vagy mindig a jól bevált hajszínt választod, talán itt az ideje, hogy kicsit felkeverd az állóvizet. Egyszer egy idősebb színésznő barátnőm azt mondta nekem: „Egyszer az életben minden nőnek ki kell próbálnia a rövid hajat!” És milyen igaz! Hiába harmincéves koromig hosszú hajam volt, végül mégiscsak kipróbáltam egy állig érő bob frizurát és rájöttem, hogy legalább annyira jól áll nekem, mint a hosszú haj. Biztatok mindenkit, hogy merjen változtatni, új stílust kipróbálni. Ha a végeredmény mégsem olyan, amilyet megálmodtunk, egy ügyes fodrász helyre tudja hozni, a rövid haj gyorsan visszanő, egy túl merész hajszínt pedig át lehet festeni lágyabbra. Egy-egy bátor hajstílusváltás csodákra képes, önbizalmat, magabiztosságot, pozitív kisugárzást ad nekünk. Ki tudja, lehet egy új fazon egészen más mederbe tereli az életünket.

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.




 

Már követem az oldalt

X