Borzas Kata
Olvasási idő: 1 perc

Borzas Kata

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 csomag sütőpor

 csipetnyi só

13 dkg vaj

4 tojássárgája

10 dkg porcukor

3-4 ek. tejföl

 

A töltelékhez:

4 tojásfehérje

20 dkg porcukor

25 dkg darált dió

 

Az összeállításhoz:

baracklekvár

 

A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját is. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval összevegyített lisztet, és végül annyi tejfölt gyúrunk még bele, hogy a tészta összeálljon. Alaposan, szép simára kidolgozzuk. Ha elkészültünk, hengert formázunk belőle, és az egyharmadát levágjuk. Ezt becsomagoljuk, majd berakjuk a fagyasztóba. A nagyobbik részt négyszögletesre sodorjuk, és egy kivajazott, közepes méretű tepsibe fektetjük.

A négy tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, és krémes, fényes habbá verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a darált diót is. A tepsiben lévő lapot gazdagon megkenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a diós habot. Ekkor vesszük elő a fagyasztóból a maradék tésztát, és egy almareszelővel egyenletesen a hab tetejére reszeljük. Így lesz csodásan „borzas” ez a finom sütemény.

180 fokra előmelegített sütőben körülbelül harminc perc alatt aranybarnára sütjük. 

 

Kapcsolódó tartalom
Savanyú káposztás, körtés nudli
| 2025. október 17

Savanyú káposztás, körtés nudli

Borbás Marcsi receptje