
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
13 dkg vaj
4 tojássárgája
10 dkg porcukor
3-4 ek. tejföl
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
25 dkg darált dió
Az összeállításhoz:
baracklekvár
A puha vajat kihabosítjuk a porcukorral, majd egyenként belekeverjük a tojások sárgáját is. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval összevegyített lisztet, és végül annyi tejfölt gyúrunk még bele, hogy a tészta összeálljon. Alaposan, szép simára kidolgozzuk. Ha elkészültünk, hengert formázunk belőle, és az egyharmadát levágjuk. Ezt becsomagoljuk, majd berakjuk a fagyasztóba. A nagyobbik részt négyszögletesre sodorjuk, és egy kivajazott, közepes méretű tepsibe fektetjük.
A négy tojásfehérjéhez hozzáadjuk a porcukrot, és krémes, fényes habbá verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a darált diót is. A tepsiben lévő lapot gazdagon megkenjük baracklekvárral, majd rásimítjuk a diós habot. Ekkor vesszük elő a fagyasztóból a maradék tésztát, és egy almareszelővel egyenletesen a hab tetejére reszeljük. Így lesz csodásan „borzas” ez a finom sütemény.
180 fokra előmelegített sütőben körülbelül harminc perc alatt aranybarnára sütjük.
