Stílus

Frizuratrendek és divatos hajszínek 2023-ra: pixie, shag és mesebeli ragyogás

Ismét elérkezett egy új év, és ahogy az lenni szokott, új trendek ütik fel a fejüket, nemcsak ruhák terén, de a hajviseletben is. Itt van néhány tipp, ha 2023-ban szeretnél változtatni frizurát!

2023 legdivatosabb frizurái és hajviseletei

Oldalválaszték

Már egy jó ideje hódít a középen elválasztott haj, viszont 2023 egyik legnagyobb újítása nem más, mint az oldalválaszték. Lassan már alig akad híresség, akit nem kaptak volna lencsevégre ezzel a különös elválasztással megáldott hajjal. Minél inkább egyik oldalra kerül a választék, annál sikkesebb. Ez jól áll az egyenes hajnak, a hullámosnak és a kifejezetten göndörnek egyaránt. Ha szereted copfba fogni a hajad, akkor fésüld ki, simítsd le erősen, és úgy fogd össze a hajad középmagasságban. 

Rövid és még rövidebb, avagy a „pixie stílus”

Eddig is menő volt nőknél a vagány, rövidre vágott haj, de ebben az évben a pixie névre keresztelt vágás az egyik legmeghatározóbb irányvonal. Ennél a viseletnél is igen nagy szerepet játszik az oldalválaszték, így egyik oldalról a másikra nagyobb hajmennyiség omlik, homlokot szinte teljesen eltakarva. Oldalt rövidebb, hátul pedig egészen rövid. Az elnagyolt, lépcsőzetes vágás remekül áll neki, ha pedig egy kis izgalmat szeretnél belecsempészni a hajkölteményedbe, hullámokat is varázsolhatsz bele. 

Shag: retro, lendületes és üde

Időről időre megjelenik a shag stílus, ami nem más, mint a lépcsőzetes hajzuhatag, amit nem tűrünk a fülünk mögé és még frufruval is megkoronázzuk. Az 1970-es években élte virágkorát, de 2023-ban ismét nagy rajongótábornak örvend, hiszen lendületes, sikkes, mégis laza hajviselet. Ennek a stílusnak jól áll a fokozatos, vízesésszerű kialakítás, sőt az enyhén kócos hatás is.

Ragyogóan fényes, szögegyenes haj

Azok a világsztárok, akik nem a drasztikus oldalválaszték mellett tették le a voksukat, biztos, hogy a fényes, selymesen lágy, egyenes haj hívei. Ennek a frizurának jól áll, ha minél hosszabb, de legalább vállig ér. Csodaszép hátközépig, sőt, derékig érő fazonban is. Fontos, hogy megfelelően ápold és hidratáld hajad, így tud kellőképpen fényes hatást kelteni. Ennél a stílusnál a hajvasaló használata elmaradhatatlan, éppen ezért is jó, ha különféle hajápolási szereket, hajolajat és balzsamot használsz hajmosáskor, hiszen a rendszeres vasalás szárítja a hajat.

2023-divatos-frizurak-trendi-hajak-trendi-hajszinek

 

Bobfrizura, az örök klasszikus

A bob stílus az, ami biztos, hogy soha nem fog kimenni a divatból, hiszen annyira nőies és szexi. Az eleve rövidebb hajat pártolók esetében a bob tuti befutó, de annak is ajánlott kipróbálni, aki mindig hosszan hordta a haját: könnyen mosható, szárítható és kezelhető. Bár az „A vonalú bob” is menő, idén mégis a „doboz bob” névre hallgató változat a legelterjedtebb.

A lényeg, hogy a hajvégek egy hosszban, éles vágással végződjenek, nagyjából áll vagy váll vonalban.

Az már csak rajtad múlik, hogy kiegészíted-e szintén egyenesre vágott frufruval. Ha nem szereted az egyenes hajat, vagy eleve hullámosodásra hajlamos a frizurád, ne aggódj, a bobnak az is remekül áll! 

Zavar a hosszú hajad, de ragaszkodsz hozzá? Fogd bátran copfba!

Idén a copf különösen trendi viseletnek számít. Mindannyian tudjuk, milyen az, amikor zavar a hajunk, ahogy lóg, libeg-lobog, szeles napokon katasztrófa… Nagy szerencsénk van, hiszen most a copf az egyik legmenőbb ötlet, amit csinálhatunk hajunkkal. A legszebb, ha a füled hegye vonalában fogod össze hátul, de a szuper magas copf is szép és egyedi. Hogy még izgalmasabb legyen, egy tincset csavarj a hajgumi köré és egy apró csattal rögzítsd, hogy úgy is maradjon.

Stílusosan beszárított tincsek

Biztos veled is megesett már, hogy filmet vagy videóklipet néztél, és azon gondolkodtál, hogyan lehet olyan légies és laza, mégis rendezett a szereplők frizurája? 

A válasz nem más, mint az enyhén vizes haj körkefével való szárítása.

Válaszd a hajad nagyobb tincsekre és kezdd el alulról göngyölni a körkefére, miközben szárítod. Amikor úgy látod, minden tincs a helyén van, fújj rá egy kis lakkot, hogy fixáld. Arra mindenképp ügyelj, hogy ne használj túl sok lakkot, különben elveszíted a puha és rugalmas hajhatást.

2023-divatos-frizurak-trendi-hajszinek

 

„C” vágás, ami bájosan körülöleli arcod

A kilencvenes évek sorozataiból jól ismert „C” vágás idén újult erővel tér vissza. Emlékeztek Alison Parker hajára a Melrose Place-ből vagy Rachel Green ikonikussá vált stílusára a Jóbarátokból? Miért ne lehetne nekünk is olyan mesés hajunk, mint amilyen nekik volt? Nem kell hozzá más, mint egy lépcsőzetes vágás, majd az arcod felé, két oldalról beszárítani körkefével a hajad. Ellenállhatatlanul bájos és kedves keretet ad. 

Féloldalas frufru

A Vogue divatszakértője szerint a féloldalas frufru lesz idén az egyik irányadó. Egy oldalt elválasztott és homlokon átvezetett frufru gyakorlatilag minden hajhossznak és arctípusnak jól áll, ezért is olyan népszerű. Hogy még inkább érvényesülni tudjon a frufru, azt az oldalt, ahonnan indult a hajtömeg, csak simítsd a füled mögé.

2023-divatos-frizurak-trendi-hajszinek

 

Divatszínek 2023-ban

Rézvörös

Ahogy az elmúlt években, idén is közkedvelt szín a rézvörös. Ez egy trükkös árnyalat, hiszen nem süthető rá a „vörös” bélyeg. Sokkal inkább az érett kajszibarack színe és az élénk sötétbarna keveréke. 

2023-trendi-hajak-divatos-hajszinek

 

Meleg csokoládébarna árnyalatok

Senki se gondolja, hogy a barna haj átlagos, sőt! Ha eleve barna vagy, de vinnél egy kis „színt” a stílusodba, netán itt-ott megjelentek ősz hajszálak, de egy szőke vagy vörös szín túl merész választás volna, akkor csemegézz a szebbnél szebb meleg árnyalatok között, mint az étcsokoládé, bronz vagy karamella barna. 

2023-divatos-frizurak-trendi-hajszinek

 

Fehéres szőke

Aki eleve szőkehaj-párti, idén szinte biztos, hogy szeretné kipróbálni a merész, hűvös árnyalatot, ami nem más, mint fehérbe átnyúló szőke. A jeges fehér szőke és a hideg szürke szőke egész évben divatosak lesznek, nyáron épp úgy, mint a téli hónapokban.

Aquamarine

Az elmúlt években egyre divatosabbá vált a lázadó és talán kicsit meghökkentő színek használata. Idén a hűvös kékeszöld árnyalat számít a legmenőbbnek. Fontos, hogy az összhatás ne legyen túl sok. Főleg szőkéknél működik ez a kombináció és náluk is leginkább melír csíkok formájában.

Fényes fekete, mesebeli hajzuhatag

Idén a „Glossy Black” névre keresztelt árnyalat lesz a fekete hajak királynője. Ez egy kifejezetten mélyfekete szín, melyet megfűszerez egyfajta kékes fényesség. Ennek a hajszínnek különösen jól áll, ha „mesebeli ragyogást” biztosítunk neki a megfelelő hajbalzsamok és hajolajak használatával.

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.










 

Már követem az oldalt

X