Stílus

A bokacsizma idén is divat: 10 ötletadó változatot mutatunk

A bokacsizma sosem megy ki a divatból – talán azért, mert módfelett kényelmes viselet, szinte bármelyik szetthez illik, és mert a vádli vastagságtól függetlenül előnyösen mutat. Mindenki megtalálhatja a számára megfelelő darabot – mutatjuk a kedvenceinket!

A bokacsizma jól mutat szoknyához, nadrághoz egyaránt. Amíg jó az idő, harisnya sem kell hozzá, de ha jönnek a hidegebb napok, akkor vékonyabb- vastagabb harisnyával is megállja a helyét, mondhatni, szettünk éke lehet. Az idei szezonban (is) nagyon divatosak a bakancsok – amik szintén kényelmesek és nőiesek is lehetnek –, de azok előnyeinek nagy részét egy jól megválasztott bokacsizma is magában hordozza. Ráadásul míg a boltok sorain változatos színekben pompázó bakancsok jellemzően laposak, sarkuk egyáltalán nincs vagy csak nagyon alacsony, anyagukban pedig jellemzően masszívabbak, erősebb bőr(szerűség)ből készülnek, a bokacsizma légiesebb, finomabb, könnyedebb. 

A 2023-as őszi-téli szezonból az egyik kedvencünk ez az igazán mutatós, leírhatatlan színű – amolyan cékla, mályva, bordó keverék –, valódi velúrból készült csizma, amelynek a sarka és a talpa is bordóra van festve. Mindig elegáns viselet az olyan darab, amelynél erre a részletre is figyelnek a gyártók. A modell egy bőszabású, rojtos farmerrel viseli, de a darab simán megállja a helyét olyan eseményen is, ahol elegánsabb ruhában kell megjelenni, és mivel a színhez könnyű öltözni, kevés szett van, amin ne javítana.

A 70-es évek sarokmagasságát és formáját idézi ez a darab, amelynek sarkát egy aranysáv teszi különlegessé. Ez biztosan nem a napi szaladgálás során tesz jó szolgálatot, de egy találkozásra bombabiztos választás. 

Ahogyan ez a magas sarkú, apró láncos változat is feldobja a legegyszerűbb kis feketét is:

Aki kényelmesebb darabra vágyik, annak ajánlunk egy olyasmi letisztult, egyszerű darabot, mint amit Margot Robbie lábán fedeztünk fel. Imádjuk – nem csak a színésznő miatt. Szemmel láthatóan kényelmes és magabiztosságot ad egy egyszerű, fekete bokacsizma is, amit szinte minden cipőboltban beszerezhetünk.

Sarokkal még nőiesebb:

A törpesarkú bokacsizmák minden színben lenyűgözőek. Van bennük valami boszorkányos, valami extra, valami nyugtalanító. Valami, ami odahúzza a szemet, ami izgalom, fifika a megjelenésünkben.

Vannak klasszikusok, amelyeket évről évre előhúzhatunk. Ilyen ez az egyszerű, szép darab, aminél praktikusabbat egy hétköznapra el se tudunk képzelni. A fehér vagy bézs menő, teljesen mindegy mennyire kényes, mennyire nem való sárba, caplatásra, egy ilyen bokacsizma és a mellé összeállított outfit úgy tökéletes, ahogy van. Különösen, hogy ehhez az elegáns összeállításhoz volt bátorság kapucnis pulcsit választani. Ez pont annyira játékos, amennyire pimasz.

És a bokacsizmákban az az egyik legjobb, hogy a hétköznapokon is éppúgy megállják a helyüket, mint az ünnepekkor. Mert ebben aztán tényleg lehet rohangálni, ügyeket intézni. Az egyébként nem annyira kifinomult, vadóc darabot megszelídíti a világos szín. Ugyanez feketében brutál, aranyban szenzáció lenne.

Ajánljuk még:

Mitől szép a nő negyven felett? – Egy pszichológus és egy senior modellügynökség vezetőjének véleménye

Manapság gyakran mondjuk, hogy az negyven vagy éppen az ötven az új harminc. Ez a korosztály frissebb, aktívabb, fiatalosabb, mint az előző generációk. Fontos számukra, hogy ne pusztán létezzenek a világban, hanem nyomot hagyjanak, emellett csinosak, okosak és szépek – néha mégis láthatatlanok. Mit tehetnek azok, akik már régebb óta fiatalok, azért, hogy ne maradjanak észrevétlenek a világban? E kérdést szerettük volna minél alaposabban körbejárni, ezért Meskó Norbert pszichológussal és a kizárólag negyven feletti modellekkel dolgozó SilverChic Modellügynökség vezetőjével, Ilkaházi Júliával beszélgettünk a negyvenes nők szépségél.

 

Már követem az oldalt

X