Sütőtökös, kávés sütemény
Olvasási idő: 2 perc

Sütőtökös, kávés sütemény

Pumpkin spice latte sütemény formában

Hozzávalók

A morzsához:

100 g barna cukor

32 g finomliszt

60 g finomra aprított dió

1 tk őrölt fahéj

40 g puha vaj 

 

A tésztához:

250 g finomliszt

1 tk sütőpor

1/2 tk só

1/2 tk őrölt fahéj

1/4 tk őrölt gyömbér

1/4 tk őrölt szerecsendió

100 g barna cukor

100 g kristálycukor

250 g sütőtökpüré

100 g olaj

 2 ek. tejföl

1 eszpresszó

2 nagy tojás

 

A sütőt 175 fokra felmelegítjük, és előkészítünk egy közepes méretű kuglófformát, vagyis kivajazzuk és liszttel vékonyan megszórjuk. 

A morzsához egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd morzsalékosra összedolgozzuk a vajjal.

A tésztához egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót, a barna cukrot és a kristálycukrot. Robotgéppel kihabosítjuk a sütőtökpürét a tojásokkal, a kávéval és az olajjal. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a tejfölt is. Ha szép egynemű a tészta, beleöntjük a sütőformába. Ezután jöhet a tetejére a morzsa. 

35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Akkor a legfinomabb, ha a tetején a morzsa ropogósra sül, a belseje pedig krémes, szaftos. 

 

 

A recept megjelenését a SMEG támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Ropogós, sajtos sült hagyma
| 2025. október 22

Ropogós, sajtos sült hagyma

Borbás Marcsi receptje