
Hozzávalók
A morzsához:
100 g barna cukor
32 g finomliszt
60 g finomra aprított dió
1 tk őrölt fahéj
40 g puha vaj
A tésztához:
250 g finomliszt
1 tk sütőpor
1/2 tk só
1/2 tk őrölt fahéj
1/4 tk őrölt gyömbér
1/4 tk őrölt szerecsendió
100 g barna cukor
100 g kristálycukor
250 g sütőtökpüré
100 g olaj
2 ek. tejföl
1 eszpresszó
2 nagy tojás
A sütőt 175 fokra felmelegítjük, és előkészítünk egy közepes méretű kuglófformát, vagyis kivajazzuk és liszttel vékonyan megszórjuk.
A morzsához egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat, majd morzsalékosra összedolgozzuk a vajjal.
A tésztához egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót, a barna cukrot és a kristálycukrot. Robotgéppel kihabosítjuk a sütőtökpürét a tojásokkal, a kávéval és az olajjal. Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat és a tejfölt is. Ha szép egynemű a tészta, beleöntjük a sütőformába. Ezután jöhet a tetejére a morzsa.
35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Akkor a legfinomabb, ha a tetején a morzsa ropogósra sül, a belseje pedig krémes, szaftos.
A recept megjelenését a SMEG támogatta.
