Mutasd, mire költöd a pénzed, megmondom, ki vagy! – Dr. Törőcsik Mária trendkutatóval beszélgettünk

Néhány napja körbejártam a várost. Ajándékkönyvet kerestem egy barátomnak. Annyira örültem, hogy sikerült beszereznem, hogy gyorsan vettem egy másikat magamnak is. Aztán megvettem egy speciális párnát, ami jól tartja a derekamat az autóban. Majd beugrottam egy nagyáruházba, ahol fedőt kerestem a kedvenc serpenyőmre. Itt nem kaptam, de gyorsan vettem egy pizsamát – jól nézett ki, jó árban volt és különben is szükségem van rá. Végül egy hipermarketben megleltem a szupermenő és szuperdrága fedőt is, emellé már csak egy palack bor és néhány extra fűszer került a kosárba. A shopping-túra végén, amikor beültem az autóba, azon gondolkodtam, hogy vajon mennyire vagyok impulzusvásárló. Ezt a kérdést az tette különösen aktuálissá, hogy éppen egy trendkutatóval készültem találkozni. El is döntöttem, hogy megkérdezem tőle, vajon mit is jelent az impulzusvásárlás, és gond-e, ha mi magunk is impulzusvásárlók vagyunk.

„Nincs reménytelen ember” – interjú Szemelyácz Jánossal, a Magyar Addiktológiai Társaság elnökével

„Én vízbemártva, mint valami brokkoli, vagy cukorborsó fogok úszni... az Óceánban. Ami szabad és végtelen. Amennyit bírok. De egy kilométert biztosan” – olvasható egy adománygyűjtő felhívásában. Ez a cikk arról az emberről szól, aki mindezt közzétette. Róla és a munkájáról: nem ismerek mást, aki ennyire komoly hivatást űzne ennyire könnyedén. Szemelyácz János pszichiáter, addiktológus, pszichoterapeutával beszélgettem függőségről, terápiáról, a család szerepéről.

5+1 boros film őszi bekuckózáshoz

Ha hosszú volt a hét, nincs más dolgunk, mint elővenni a bornyitót (esetleg a fakanalat) és a távkapcsolót. Jöjjön egy borkóstolós-vacsorázós-filmnézős programajánló, amiben a legjobb párosokat gyűjtöttük össze!

Magyar tűzoltó a világ legjobbjai között – Windischmann Dáviddal beszélgettünk

7 perc alatt futott fel Hollandia legmagasabb épületébe, a rotterdami Wilhelmina mólón található épület 44. emeletére a leggyorsabb magyar tűzoltó. Az ezüstérmes Windischmann Dávid amerikai, spanyol és brazil kollégáit is maga mögé utasította, a rendőrök és tűzoltók világversenyén 70 ország 15 ezer versenyzője vett részt, különböző egyéni és csapatszámokban.

Földi paradicsomot teremtett az óceán közepén – Turós Lászlóval beszélgettünk

Képzeljünk el egy csodás, buja trópusi kertet. Lépjünk be! Egy virágoktól illatozó ösvényen 4-5 méter magas fák közt visz az utunk, a fák törzsén színpompás orchideák sziporkáznak. Zölden harsognak a bokrok, virágtenger látványa kápráztat el. Futónövények és csodás lugas viszi a tekintetet egyre tovább, egészen a függőkertekig, amelyek öt emelet magasba törnek. 60 féle faj és mintegy 22 ezer tő található itt, a függőfalban 8 ezer növény varázsolja el azokat, akik ide betérnek. Merthogy ez a csodakert létezik. Valójában egy óriási park bevásárlóközponttal, éttermekkel, egy úszó sziget. Óceánjárók parkjait építi Turós László növénytermesztő mérnök, akivel az extrém körülmények között is virágzó összeállításokról, kísérletezésről, hajózásról beszélgettünk.

5 dolog, amit utálok benned – Az online társkeresés buktatói és szépségei (második rész)

„Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány, hogy jön egy királyfi tán, hófehér paripán..” Ideális esetben egy nő életében egyszer csak megjelenik az ideális férfi, a férfi életében az ideális nő, aztán jön az ásó-kapa-nagyharang, szerelem, házasság, gyerek, boldogan élünk, míg meg nem halunk. Mindez a modernitásban úgy nézne ki, hogy jártunkban-keltünkben a könyvtárban, szórakozóhelyen, boltban belefutunk álmaink netovábbjába, és egy pillanat alatt eldől a sorsunk. Ehhez képest… jössz-mész, és még a baltás gyilkossal se futsz össze, nemhogy az igazival. Sokan döntenek tehát az online társkeresés mellett. Cikkünk második részében a tapasztalok alapján összeszedtük, mire érdemes figyelni, mit utálnak a másik oldalon.

Az online társkeresés buktatói és szépségei: a harminc pluszosok tapasztalatai

„Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány, hogy jön egy királyfi tán, hófehér paripán..” Ideális esetben egy nő életében egyszer csak megjelenik az ideális férfi, a férfi életében az ideális nő, aztán jön az ásó-kapa-nagyharang, szerelem, házasság, gyerek, boldogan élünk, míg meg nem halunk. Mindez a modernitásban úgy nézne ki, hogy jártunkban-keltünkben a könyvtárban, szórakozóhelyen, boltban belefutunk álmaink netovábbjába, és egy pillanat alatt eldől a sorsunk. Ehhez képest… jössz-mész, és még a baltás gyilkossal se futsz össze, nemhogy az igazival. 

A Nap a barátod, de csak akkor, ha védekezel ellene – így néz ki az orvos által előírt fényvédelem

„Arra vagyunk kitalálva, hogy minél többet legyünk a természetben, és annak, hogy a napon vagyunk, rengeteg jótékony hatása van. Élvezzük hát ezeket a jótékony hatásokat, de tegyük mindezt megfelelő körültekintéssel és védjük meg magunkat a káros hatásoktól” – javasolja professzor dr. Gyulai Roland bőrgyógyász, a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke, a Pécsi Tudományegyetem Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika igazgatója.

„Megmenthetsz három életet 15 perc alatt” – a leggyakoribb kérdések a véradásról

Minden második másodpercben valahol a világban egy embernek vért kell kapnia ahhoz, hogy meggyógyuljon vagy életben maradjon. A testünkben nagyjából 5-6 liter vér kering. Ha egy kritikus hányada elvész, nem tudja ellátni a létfontosságú funkcióit. De ha egy keveset adunk belőle, valaki más életét megmenthetjük. Június 14-én a véradókat ünnepli a világ.

Már követem az oldalt

X