5 dolog, amit utálok benned – Az online társkeresés buktatói és szépségei (második rész)

„Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány, hogy jön egy királyfi tán, hófehér paripán..” Ideális esetben egy nő életében egyszer csak megjelenik az ideális férfi, a férfi életében az ideális nő, aztán jön az ásó-kapa-nagyharang, szerelem, házasság, gyerek, boldogan élünk, míg meg nem halunk. Mindez a modernitásban úgy nézne ki, hogy jártunkban-keltünkben a könyvtárban, szórakozóhelyen, boltban belefutunk álmaink netovábbjába, és egy pillanat alatt eldől a sorsunk. Ehhez képest… jössz-mész, és még a baltás gyilkossal se futsz össze, nemhogy az igazival. Sokan döntenek tehát az online társkeresés mellett. Cikkünk második részében a tapasztalok alapján összeszedtük, mire érdemes figyelni, mit utálnak a másik oldalon.

Az online társkeresés buktatói és szépségei: a harminc pluszosok tapasztalatai

„Holdvilágos éjszakán, miről álmodik a lány, hogy jön egy királyfi tán, hófehér paripán..” Ideális esetben egy nő életében egyszer csak megjelenik az ideális férfi, a férfi életében az ideális nő, aztán jön az ásó-kapa-nagyharang, szerelem, házasság, gyerek, boldogan élünk, míg meg nem halunk. Mindez a modernitásban úgy nézne ki, hogy jártunkban-keltünkben a könyvtárban, szórakozóhelyen, boltban belefutunk álmaink netovábbjába, és egy pillanat alatt eldől a sorsunk. Ehhez képest… jössz-mész, és még a baltás gyilkossal se futsz össze, nemhogy az igazival. 

A Nap a barátod, de csak akkor, ha védekezel ellene – így néz ki az orvos által előírt fényvédelem

„Arra vagyunk kitalálva, hogy minél többet legyünk a természetben, és annak, hogy a napon vagyunk, rengeteg jótékony hatása van. Élvezzük hát ezeket a jótékony hatásokat, de tegyük mindezt megfelelő körültekintéssel és védjük meg magunkat a káros hatásoktól” – javasolja professzor dr. Gyulai Roland bőrgyógyász, a Magyar Dermatológiai Társulat elnöke, a Pécsi Tudományegyetem Bőr-, Nemikórtani és Onkodermatológiai Klinika igazgatója.

„Megmenthetsz három életet 15 perc alatt” – a leggyakoribb kérdések a véradásról

Minden második másodpercben valahol a világban egy embernek vért kell kapnia ahhoz, hogy meggyógyuljon vagy életben maradjon. A testünkben nagyjából 5-6 liter vér kering. Ha egy kritikus hányada elvész, nem tudja ellátni a létfontosságú funkcióit. De ha egy keveset adunk belőle, valaki más életét megmenthetjük. Június 14-én a véradókat ünnepli a világ.

Életmódváltás ezerrel – hogyan szabadultam meg a felesleges kilóktól?

„I’m unstoppable, I’m a Porsche with no brakes”. Megállíthatatlan vagyok én is, éppúgy, mint Sia. Az ő zenéje dübörög a fejemben, a fülemben, megállíthatatlan vagyok, győztes vagyok, balra kettő, karlendítés, szinte repülök a zene szárnyán, visz a ritmus, uramisten, hogy ez mennyire hiányzott! Aztán egy pillanat alatt minden megváltozik, mindjárt hányok, ezt nem bírom, a zumbainstruktor nyomja ezerrel, a többiek repkednek, én mindjárt elpusztulok. Megállok egy pillanatra, próbálom magam összeszedni, aztán ismét beleállok a ritmusba, és nyomom tovább én is ezerrel. De hogyan is kerültem ebbe a helyzetbe? Ez egy hosszú történet lesz. Kuporodj a fotelbe egy teával, elmesélem!

Válts nézőpontot! Játékosítva minden könnyebb

Ha van egy „nemszeretem” feladat, és azt elbújtatjuk egy játékos kihívás mögé, sokkal könnyebb teljesíteni. Valami ilyesmiről szól a játékosítás. Erről és a benne rejlő lehetőségekről beszélgettünk Vendler Balázzsal, a téma avatott ismerőjével.

Pasta mia! – Kvízezz, és megtudod, mennyire ismered az olasz tésztákat!

Pappardelle, farfalle, ravioli, gnocchi, casarecce, rigatoni, orecchiette… az olasz tésztafajták világa varázslatos. Állítólag több mint háromszázféle tésztaformával találkozhatsz Olaszországban. Azt, hogy melyik pontosan milyen formájú, vagy hogyan ejtik a nevét, nem mindenki tudja. Ellenőrizzük, te mennyire ismered az itáliai pastákat!

Úgy válasszunk, mint óvodát vagy iskolát – élet a gondozóotthonban

Márta néni minden reggel 6-kor kel, megeteti a cicát, aztán kávézik, reggelizik. Utána sétál egyet a parkban, olvas vagy rejtvényt fejt, rajzol – ahogy éppen kedve tartja. Szeret énekelni, időnként fellép egy-egy kulturális eseményen. Napi programjai között szerepel a séta, a torna és persze a sok-sok beszélgetés, néha egy kis pletyka a barátnőkkel. Lánya, veje és unokája 28 éve a tengerentúlon élnek. A 82 éves Márta néni pedig a Szent Lőrinc Gondozóotthonban lakik immáron másfél éve.

33 magyar cigány hős jócskán megtölt egy kiállítást

A magyar cigányság a történelem folyamán sokszor helytállt és komoly szerepet vállalt: 1848-49-ben Kossuth Lajos mellett harcoltak, az I. világháborúban a frontra vonultak, a két háború után segítettek újjáépíteni az országot, majd az ’56-os eseményekből éppúgy kivették a részüket, mint a rendszerváltoztatás idején. A cigányság a magyar nemzeti közösség része, kultúra és történelem erős fonalként köti össze valamennyiünk sorsát. Erre szeretné felhívni a figyelmet az Az Együtt, Szabadon – Magyar Cigány Hősök című szabadtéri vándorkiállítás, amelyet elsőként Pécsett, a Zsolnay Negyedben mutattak be.

X
Már követem az oldalt