Így válassz vízálló, meleg cipőt!

Stílus

Így válassz vízálló, meleg cipőt!

Létezik még egyáltalán olyan, hogy vízálló csizma? Ami nem gumiból készült és nem is túrabakancs?

 

Az ember azt hinné, hogy a csizmavásárlás nem atomtudomány, könnyen meg lehet ejteni. Én is ezt gondoltam, mielőtt elindultam volna meleg, vízálló bakancsot keresni 41-es méretben. A bevezetőből már gondolhatjátok, hogy nem ment teljesen úgy, mint ahogy terveztem. Sőt leginkább úgy éreztem magam közben, mint a Jeti, aki beszabadul az üzletekbe és UFO nyelven kezd beszélni, ugyanis kiderült, hogy a bakanccsal kapcsolatos kritériumaimnak nehéz eleget tenni.

A 30. pár cipőnél már úgy éreztem magam, mint a Hamupipőke hercege, aki sorra próbálja a cipellőket a királyság leányainak lábára,  azzal a különbséggel, hogy én a saját lábamra próbáltam őket...

Nem tudom, mi történ az utóbbi pár évben, de úgy néz ki, hogy

a vízhatlan cipők egész egyszerűen eltűntek.

Persze lehet találni gumicsizmát, vagy túrabakancsot, de a csinosabb, nőiesebb darabok között elvétve találni nem-divat cipőt, hanem funkcióját betöltő darabot, ami vízálló, meleg, stb.

A legtöbb bakancs ugyanis csak dísz-bakancs, tehát leginkább járműtől ajtóig van kitalálva. Egy nagyobb esőtől megadják magukat, és vízben tocsogó zokniban mehetünk haza, ha éppen gyalog, vagy tömegközlekedéssel indulnánk valahova. A hótaposónak kinéző cipőkkel hasonló a helyzet, ugyanis a kisebb esőtől is beáznak, nemhogy a havas úton való közlekedéstől.

Na de következzen pár hasznos tanács, ha éppen vízálló, meleg cipőre vágynál – idegösszeomlás nélkül–, ugyanis vannak olyan kifejezések / ábrák, melyek segítségedre lehetnek.

MÉRSÉKELTEN VÍZÁLLÓ

Ezt a kifejezést leginkább azokra a darabokra használják, melyek felsőrésze és talpa, anyagát tekintve részben vízálló. Ebben az esetben főleg az illesztésnél szokott probléma lenni, ugyanis könnyedén elengedi magát a ragasztás,  illetve a varrásnál is be tud folyni víz.

VÍZÁLLÓ

A cipő teljes egészében vízálló, és tartós használat esetén sem ázik be. Keressétek a Waterproof ikont a dobozon!

GORE-TEX®

A GORE-TEX®  membrán egy olyan különleges vízlepergető tulajdonságokkal bíró, tartósan vízálló, szélálló, és lélegző anyag, mely mindenféle körülmény mellett megfelelő hőmérsékleten tartja a testet. Készülnek ebből az anyagból ruházati termékek és cipők is.

Nem egyszerű csinos vízálló, meleg téli csizmát / bakancsot találni, de nem is lehetetlen, csak idő, energia és pár ősz hajszál kérdése. Szerencsére egyre több webshopban lehet már beállítani a szűrőben a vízálló, és a bélelt tulajdonságot is, ami nagyban megkönnyíti a helyzetet. Érdemes eladók segítségét is kérni ezügyben. Nekünk nagyon kedves hölgyet sikerült találnunk, aki rendíthetetlenül kereste velünk a méretemben jó cipőket, és tisztában volt azzal, hogy melyik cipők vízállóak a termékkínálatukból. Szóval a néni megtalálása után a megfelelő cipő is előkerült...

Ajánljuk még:

Felkavaró a világ, ezért a ruhád nem kell, hogy az legyen – az idei őszi-téli trend szerint biztosan nem

A divatvilág, ahogy általában, idén ősszel is meg tudott lepni. Mintha a világban zajló, felkavaró események nyomot hagynának a divatdiktátorok munkásságán, mintha a tervezők is úgy éreznék, hogy ezek a napok nem kell, hogy a harsányságról szóljanak. Sokkal inkább a letisztultság, visszafogottság és minimalista stílus jellemzi új kollekcióikat. Szeretem ezt a szemléletmódot, és azt hiszem, sokan tudunk könnyen azonosulni vele.

 

Már követem az oldalt

X