Sminkeld magad télire!

Szép

Sminkeld magad télire!

Az idei téli szezont a láthatatlan sminkek, a természetesség és a füstös szem végtelen variációja jellemzi, de hódít a csillogás és az arany is. A varázs kulcsa a visszafogottság – ezért megmutatjuk, hogy sminkelj úgy, mintha nem is sminkeltél volna.

A természetesség mindig is divat volt és az is marad, viszont idén különösen érvényesnek tűnik az a trend, hogy minél inkább visszafogottabbak vagyunk, annál jobb. Férfiak részéről jogosan felmerülhet a kérdés, hogy „akkor miért kell egyáltalán sminkelni?” 

Aki sminkelt már valaha, pontosan tudja, mennyi idő és energia elérni egy valóban természetes „nomakeup look”-ot. Ilyenkor nem a végtelenségig kell vakolni magunkat, éppen csak kijavítani azokat a szinte mindenki arcán megtalálható elszíneződéseket, bibiket, amik természetszerűleg helyet kapnak bőrünkön. Alapesetben egy rohanós sminkeléskor is ezt csináljuk a legtöbben: teszünk egy kis korrektort a szem alatti karikák és egyéb bőrhibák elfedésére, némi alapozót, hogy egyenletes legyen az arcbőr, és esetleg ajakbalzsammal, kevés szempillaspirál használatával feltesszük a pontot az i-re.

 
Freepik

Ha pedig tovább mennénk, némileg luxibb megjelenésre pályáznánk, az idei trendből ezeket javasolom:

A szégyenlős pír

A szezonális sminktrendek közül ez lesz a leginkább fiatalító hatású, és az egyik legkönnyebben megúszható módszer is: használjuk a pirosítót! A babarózsaszín árnyalatok köztudottan a tisztaságot és az ártatlanságot szimbolizálják, ezért valódi őziketekintetet kölcsönözhetnek a viselőnek.

A legújabb technika szerint érdemes felvinni némi pink árnyalatot az almácskákra és az orr mellé, így olyan hatást érhetünk el, mintha csak elpirultunk volna. Melegebb tónusú arctípusnál érdemes az őszibarack árnyalataival próbálkozni, nem csak a pirosító, de a rúzs tekintetében is. Külön öröm, hogy a természetesség jegyében, ha már az arcot és az ajkakat kipingáltuk, a szemet festék nélkül lehet hagyni.

A bronzbaby

Ha a pirosító nem a mi műfajunk, a bronzosítás jó út lehet: ide tartozik minden termék, ami aranybarnás, réz árnyalatú. Az arccsontra felvitt bronzosító visszacsempészi a nyári napcsókolta arcbőr hatását a mindennapokba, ezért élettelibbé varázsolja a megjelenést. Ami újításnak számít, hogy idén nem csak az arccsontokra, hanem az orcára, az orr hegyére és a homlok széleire is felvihetjük a bronzosítót.

Ha már hangsúlyos az arc, akkor a többi rész itt is lehet alig, vagy abszolút nem sminkelt. 

A látható egészség 

Ha nagyon minimálban maradnánk, fektessük a hangsúlyt a hidratált bőrre. Ha a téli hidegben a kiszáradásra hajlamos bőrt rendszeresen ápoljuk, tisztítjuk és hidratáljuk, sminkünkkel elég az egészséget hangsúlyozni. Ebben az esetben azonban tényleg felejtsük el a highlightert, hiszen a kinézetünk legfőbb üzenete, hogy kívül-belül tökéletesen hidratáltnak tűnjön az arc. A szemhéj ebben az esetben legyen semleges színű vagy sminkmentes, esetleg kevés szempillaspirállal hangsúlyozva a pillákat. Extraként az ajkakra málnapiros színt válasszunk!

A kávészín szemek

Latte, cappuccino és espresso – minden jöhet! A barna színű szemhéjpúder stílusalkotó és trendi, ha még nincs a nesszeszerünkben, érdemes beszerezni egy-egy árnyalatot. Ha keveset használunk ebből a színből, akkor optikailag éppen csak megnyitja a szemet, épp ezért, a szőke hajú, kék szemű emberekhez jobban is illik ez a visszafogottabb árnyalás. Minél sötétebb árnyalatát választjuk a barnának, annál drámaibb hatással számolhatunk. Idén télen ismét divat az arany, így a csillogó  színektől sem kell megijedni, ha kicsit extrább megjelenésre hajtanánk. 

 
Freepik
 

A füstöske

A füstös szemek nagyjából mindig divatosak, mégis, drámai hatásuk miatt inkább kapcsolhatjuk a hidegebb évszakokhoz, mintsem a tavaszhoz vagy a nyárhoz. Ezerféle verzióját láttuk már, jelenleg inkább elegáns környezetben kell elképzelni, mint egy klubban vagy egy szórakozóhelyen, szóval a kifinomultság ebben az esetben is sikerre vezethet. Érdemes óvatosan rétegezni a színeket, például egy barna szemceruza és egy mályvaszínű vagy kék szemhéjpor használatával, majd a legvégén némi fekete szemhéjtussal koronázni a festést – az eredmény abszolút figyelemfelkeltő és elegáns lesz, mégsem esünk át a ló túloldalára.

 Ajánljuk még: 

KONZERVZÖLDSÉG: TÁPLÁLÓ VALÓSÁG VAGY PUSZTA ILLÚZIÓ?
SZALAG, KORONG, HENGER: FITNESZKELLÉKEK, AMIKKEL HATÉKONYABBÁ TEHETITEK AZ OTTHONI EDZÉST

Ágyneműk kifőzése ihlette – kotyogós, ezért imádunk közel száz éve

Az elmúlt évtizedekben a kávé szépen lassan a mindennapi életünk szerves részévé vált. Csaknem megszámlálhatatlan fajtája létezik, és elkészítésének módjai is szerteágazóak. Van azonban egy módszer, ami minden bizonnyal a maga több mint kilencvenéves múltjával immár örök klasszikus marad: egy olasz találmány, a kotyogós!

 

Már követem az oldalt

X