Szép

C-vitamin, az új legjobb barátod – Ha eddig nem kented magadra, mutatom, miért kezdd el!

Ránctalanít, pigmentfoltokat halványít és szebbé teszi az arcbőrt is. Kell ennél több? A C-vitamin igazi csodaszer mind a szervezetünk, mind a bőrünk számára. Nem véletlenül került bele Borbás Marcsi Vitalizáló szérumába sem. Mutatjuk, mi minden szól amellett, hogy te is beépítsd szépségápolási rutinodba!

A C-vitamin, más néven aszkorbinsav fogyasztása igen fontos, ezt mindannyian tudjuk. De azt már kevesebben ismerik, milyen szerepe van a C-vitaminnak a szépségápolásban. Egyre több kutatás bizonyítja, milyen jótékonyan hat bőrünk egészségére, ezért került belőle Borbás Marcsi Kertem-termékcsaládjának Vitalizáló szérumába is: az ebben található stabilizált formájú C-vitamin többek közt segíti a kollagéntermelést és halványító hatással van.

C-vitamin a szervezetben

  • gyorsítja a fogíny, a vérerek, a csontok és a fogak fejlődését, megújulását és gyógyulását.
  • segíti az égési sérülések, sebek gyógyulását, de a fogínyvérzés gyógyításában is kiemelkedő szerepe van,
  • ahogyan a műtétek utáni sebgyógyulást és a hegképződést is javítja.

Az egyik leghatásosabb hatóanyagként tartják számon, gyakran a retinol és a hámlasztók mellett emlegetik jótékony hatásai miatt, szóval igen nemes helyet foglal el a kozmetikumok világában.

A C-vitamin egy olyan vízben oldódó antioxidáns, amely a bőrápolás tekintetében az egyik legkomplexebb módon képes felvenni a harcot a bőrkárosító szabadgyökökkel, és képes az élettelen bőrt ismét üdébbé és ragyogóbbá tenni. Fontos része a bőr kollagéntermelésének, ugyanis nélkülözhetetlen koenzime a kötőszöveti rostok egyik típusának, a kollagénnek. Amennyiben a szervezetben C-vitamin hiány lép fel, bőrünk töredezett, száraz lesz.

A C-VITAMIN HATÁSA BŐRRE

A C-vitamin bőrre kenve

  • Antioxidáns védelmet ad, így védi a bőrt az oxidatív stressztől
  • Azonnali gyulladáscsökkentő hatással bír
  • Fokozza a bőr természetes kollagéntermelését
  • Halványítja a pigmentfoltokat
  • Csökkenti a hiperpigmentációt, befolyásolja a melanin termelését.
  • Ránctalanít
  • Csökkenti az aknékat, pattanásokat
  • Kiegyenlíti a bőrtónust
  • Ragyogásfokozó hatással bír

A bőrre gyakorolt hatás függ a használt terméktől és a benne található C-vitamin koncentrációjától. Mindenképp érdemes minimum 10-15%-os terméket használni, viszont vigyázni kell, mert könnyen lehet, hogy irritálja a bőrt, amennyiben az érzékenyebb az átlagosnál. Az enyhén bizsergető-csípő érzés viszont teljesen normális, és használat után

hamar kiderül, hogy a bőröd kedvenc széruma lesz-e az aszkorbinsav.

A C-vitaminos szérumokból több típust különböztetünk meg. A tiszta C-vitamin szérum instabilitása miatt gyakran lehet találkozni származékokkal, ezek közül gyakori például a:

SAP (Sodium Ascorbyl Phosphate)

A C-vitamin egy nátrium-kloriddal (só) összekötött aszkorbinsav, ami által nehezebben elbomló, stabil hatóanyagot kap az ember. Az egyik legjobb gyulladáscsökkentő anyag, ami létezik, és hatékonyan alkalmazható aknés, pattanásos bőrön. Ezenkívül csökkenti a pigmentfoltokat, antibakteriális hatású, fokozza a kollagéntermelést, és halványítja a ráncokat.

EAC (Ethyl Ascorbic Acid)

Meglehetősen stabil összetevő, ami ráadásul vízben és olajban is oldódik, és a bőrbe jutva tiszta C-vitaminná alakul át. A származékok közül ennek van a legnagyobb C-vitamin aránya, így természetesen kitűnő antioxidáns, gyulladáscsökkentő, pigmentfolthalványító, és kollagéntermelést fokozó hatóanyag.

A C-vitamin egyik nagy előnye, hogy rettentően gyorsan lehet látni az eredményt.

Akár egy éjszaka után is üdébb, tisztább bőrrel ébredsz reggel.

Amennyiben ötvözöd különböző egyéb gyulladáscsökkentő anyagokkal, akkor igazán jó végeredményt kaphatsz. Ugyanakkor a pigmentfoltok halványításához viszont kell legalább 5-8 hét, hogy látható legyen az eredmény.

Rendszeres használat esetén mindenképp tárold hűtőben, és felbontás után maximum 3 hónapig használd, mert utána oxidálódik a C-vitamin. Ebben az időtartamban vékony rétegben, kicsit nedves arcbőrbe masszírozd be, majd kend fel rá a szokásos hidratáló krémedet.

Szerintem érdemes esténként használni a szert, hogy mélyebben hasson, de ha a reggeli rutinba fér inkább bele, nappalra is nyugodtan használhatod, ilyenkor a fényvédő krémed alá kend!

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X