Szép

Szépségkisokos - Mire jó a niacinamid?

A B3 vitaminról sokan nem hallottak, pedig az egyik legerősebb hatóanyag folthalványításban és a pattanások kezelésében! Nem véletlenül került bele Borbás Marcsi Kertem termékcsaládjának Vitalizáló szérumába sem! 

A niacinamidot, más néven B3 vitamint sokan nem ismerik, mivel nincs akkora hype-ja, mint a többi kozmetikai alapanyagnak, pedig minden jóravaló, akné elleni, faggyúmirigy-szabályozó, pigmentfolt-halványító, illetve gyulladáscsökkentő készítményben fellelhető. Sőt! Az atópiás problémákra való kencékben is lehet vele találkozni.

A niacinamid egy könnyed, vízben oldódó vitamin, ami által könnyű fluidokat, krémeket is lehet vele készíteni.

Ez azért fontos információ, mert ez az a formula, melyet kombinált-zsíros bőrrel rendelkezők is nyugodtan használhatnak.

Megtalálható tonikokban, boosterekben, fluidokban, gélekben, krémekben, tusolókencékben, és különböző szérumokban.

MIRE JÓ A NIACINAMID?

  • Gyulladáscsökkentő
  • Faggyúmirigy-szabályozó
  • Ránctalanító
  • Serkenti a kollagéntermelést
  • Csökkenti a pigmentfoltokat
  • Szabályozza a melanogenezist (a bőr pigmenttermelését)
  • Csökkenti a piros foltokat (pl. rozáceás foltokra is tökéletes)
  • Összehúzza a tág pórusokat
  • Erősíti a bőr védőrétegét
  • Élettelivé varázsolja a fakó bőrszínt
  • Hatékonyan hidratálja a bőr mélyebb rétegeit is

ÍGY HASZNÁLD:

Nagyon jól működik a különböző antioxidáns hatású készítményekkel, így akár egy AHA/BHA-savas arclemosás után szérumként vagy boosterként is használhatod. Én szérumként használom a krémembe cseppentve, de retinollal és hialuronsavval is jól kombinálható. Borbás Marcsi Kertem termékcsaládjának Vitalizáló szérumában a niacinamid mellé a C-vitamin stabilizált formája, rutin (P-vitamin), és anti-aging hatású béta-glükán illetve friss és ragyogó megjelenésű arcbőrt eredményező uborka kivonata került.

HATÁSA:

A faggyúcsökkentő, gyulladáscsökkentő hatása már másnap érezhető. A pigmentfoltok halványításához kicsivel több idő kell. Függ a bőrben található melanin mennyiségétől és az alap bőrszíntől is, de átlagosan 3-8 hét rendszeres használat után már látható az eredmény.

A ránctalanító hatása pedig pár nap után látható. Ez is függ természetesen attól, hogy milyen állapotú bőrre kezdi el az ember használni.

Ajánljuk még:

Szérumok, a bőrápolás fenegyerekei – mit és hogyan használjunk?

Idehaza is egyre több apró üvegcsével találkozunk a drogériák polcain. A címkéken szép ígéretek és ismeretlen szavak sorakoznak: anti aging, dermohacking, bőrfelszínfeltöltő hatás, csak hogy néhányat említsünk. Arról, hogy mit is jelentenek ezek, és hogy miért érdemes szérumokat beépíteni arcápolási rutinunkba, Dr. Sándor Nóra okleveles vegyészmérnököt, a Borbás Marcsi: Kertem termékcsalád fejlesztőjét kérdeztük.

 

Már követem az oldalt

X