Szép

Katalin hercegné szépségének titkai: csipkebogyó és önazonosság

Elég csak egy futó pillantást vetni Kate Middletonra, és egy szemernyi kétségünk sincs afelől, hogy a trónra született. Olyan gyönyörű, kiegyensúlyozott és mindig ragyogó mosollyal integető nő, akiről mást sem hihetnénk, minthogy tökéletes anya és feleség –  de vajon mi lehet a mindig makulátlan külsejének titka? Ennek jártunk utána.

Nem tudom, miről álmodozott kislányként Kate Middleton, de ha hercegnőnek (hercegnének) készült, jól választott, hiszen az első pillanattól kezdve bizonyosnak tűnik: erre a szerepre született. Az idén negyvenegy éves Katalin hercegné minden róla megjelenő képen gyönyörű, és ami még fontosabb: (ránézésre) kiegyensúlyozott, bármilyen eseményen is bukkan fel. 

Még akkor is elismeri őt az ember, ha tudja, minden bizonnyal nem ő sepri és mossa fel hetente kétszer a londoni Kensington-palota folyosóit és lépcsőit, ahogyan valószínűleg nem kapargatja az edény aljára száradt maradékokat sem, és a fürdőszoba fugáit nem ő sikálja. Csakhogy sorolhatnánk százával azokat a világsztárokat (de még uralkodócsaládok tagjait is), akik hasonló körülmények között élnek, mint Katalin hercegné, mégsem olyan elegánsak és szerethetőek, mint ő. Vajon mi lehet a mindig makulátlan hercegné megjelenésének titka? 

Mit eszik Katalin hercegné? És mit sportol?

Katalin hercegné magas és karcsú alkat: a körülbelül 175 centiméteres magasságához egyes források szerint 60, mások szerint 70 kilogramm társul. (Bármelyik is az igazság, a BMI-index alapján mindkettő normális testsúlynak tekinthető az ő esetében.) A szerencsés alkat azonban nem minden: a walesi hercegné állítólag a Crossfit szerelmese, ami egy magas intenzitású funkcionális edzésforma, amely részeként változatos gyakorlatokat kell végezni a guggolásoktól kezdve a fekvőtámaszokon át a súlyemelésekig, vagyis az állóképesség mellett az erőnlétet is fejleszteni lehet vele. Emellett szívesen fut a szabadidejében, különösen akkor, amikor valamelyik vidéki rezidenciájukon töltik az időt.

Természetesen az étrendjére is odafigyel(nek). Több forrás szerint Dukan-diétát követ, ami röviden annyit jelent, hogy szinte az összes szénhidrátot kizárja az étrendjéből, és fehérjékkel, zöldségekkel, rostban gazdag élelmiszerekkel, no meg egészséges zsírokkal táplálkozik, miközben igyekszik minél természetesebb formában elfogyasztani az ételeket. Napközben sok vizet iszik. Reggelire állítólag előszeretettel fogyaszt olyan turmixot, ami többek között kelkáposztát, spenótot, áfonyát, spirulinát és matchát tartalmaz, valamint a zabpelyhet is kedveli. Ebédre jellemzően nyers és/vagy hideg ételeket eszik, mint például a gazpacho, vagy a különféle saláták és gyümölcsök. Nem követ semmilyen vegetáriánus szabályzatot, mégis törekszik arra, hogy zöldséghangsúlyos ételeket fogyasszon.

Katalin hercegné szépségtitkai nem is olyan titkosak

Üde arcbőrének „titka” a megfelelő bőrápolási rutin. Az egyik legfontosabb lépés a szépségápolási szokásai között a megfelelő arctisztítás és hámlasztás, amely révén eltávolítja az elhalt hámsejteket és növeli a bőr nedvességtartalmát. Hetente tesz fel arcpakolást, ami jellemzően egy agyagos maszk, ami tele van E-vitaminnal. Ennek segítségével húzza össze a pórusokat és éri el, hogy az arcbőre egyenletes és ragyogó legyen.

Egyik kedvenc bőrápolási terméke csipkebogyóolajat tartalmaz,

ami segít megelőzni a ráncok idő előtti megjelenését, valamint hatékony a hegek, ekcémák és egyéb szépséghibák eltüntetésében.

A sminket sosem viszi túlzásba, visszafogott árnyalatokat használ. Az alapozó és a pirosító mellett jellemzően szemhangsúlyosan festi magát, de nem tolakodóan. Az ajkaira hidratáló, rózsaszínű árnyalatú szájfényt használ. Gondosan ügyel, hogy a szemöldöke mindig rendben legyen, ahogyan a frizurájára is különös gondot fordít. Apropó frizura: akár Katalin hercegné védjegyének is tekinthetnék a laza hullámokban vállára omló, barna haját. A rendszeres hajvágás elengedhetetlen a királyi megjelenéshez, körülbelül hathetente jár fodrászhoz a hercegné (vagy a fodrász hozzá?).

A sampon és a balzsam kiválasztásánál fő szempont, hogy használat után a fürtök fényesen csillogjanak, miközben a tincsek nem szálldosnak mindenfelé. Rendkívül fontos, hogy soha ne tűnjön zsírosnak a haja, ezért az általa használt termékek nem lehetnek nehezek, ragadósak. Úgy hírlik, hogy egy brit cég vaddisznósörtéket is tartalmazó hajkeféjét használja, ami révén dúsabbnak és puhábbnak látszanak fürtjei, miközben a kefe nem húzza, nem töri a hajszálakat. A frizuráját végül hajlakkal fixálja. 

Tökéletes ruhaválasztás

Katalin hercegné stílusáról is érdemes beszélni, tőle ellesni a divatos öltözködés egy-egy trükkjét. Nem csoda, hogy olyan sok fotó jelenik meg a szettjeiről, és hogy sokan szeretnék utánozni őt: akár farmerben és pólóban, akár egy tiarával kiegészített estélyiben látjuk, mindig önazonosnak látszik. Sokan Lady Diana stílusát is felfedezni vélik a megjelenésében. 

Ruhái jellemzően követik az alakja vonalát, minden darab és kiegészítő passzol egymáshoz. A diákéveiből megmaradt fotók alapján korábban másképp öltözködött, de hercegnévé válása óta sikerült egyedi stílust kialakítania – aminek alapdarabjai egyébként mások számára is elérhetőek.

Katalin hercegné nem fél a határozott színektől és mintáktól, tudja, mi áll jól neki és mi az, amit inkább kerülnie kell. Ebben egyébként többen II. Erzsébet öltözködési preferenciáit látják visszaköszönni, a királnő ugyancsak szívesen viselt olyan ruhákat, amikben kitűnhetett a tömegből. Dekoltázsa rendszerint szerény, és legfeljebb térd alá érő szoknyákat visel a midi és a maxi szoknyák mellett. Vidéken kedveli a zöld árnyalatokat, szívesen húz pulóvert és gumicsizmát, de ha helyénvaló, a gyémánt nyakláncokat is méltósággal viseli. Brit tervezők ruháit hordja, többek között Alexander McQueen, Alice Temperley, Jenny Packham és Emilia Wickstead, de olyan fast fashion márkák is feltűnnek a ruhatárában, mint a Zara, a Topshop vagy a Marks & Spencer.

Belülről fakad

De mit érne a mindennapi szépségápolás és a csinos ruhák, ha Katalin hercegné nem érezné jól magát? A csodás megjelenés egyik legfontosabb alapköve a belső egyensúly. A walesi hercegné pedig minden alkalommal kiegyensúlyozottnak tűnik, láthatóan jól érzi magát a bőrében és abban a helyzetben, amiben az életét éli. Nem mindenkinek menne ilyen könnyedén és tökéletesen, ebből is látszik, hogy Kate Middleton nemcsak a hercegét, de minden bizonnyal a belső békéjét is megtalálta.

Nyitókép: Ian Jones / Wikimédia  (CC BY 2.0) 

 

Már követem az oldalt

X