Szép

Önbarnítás mesterfokon: habok, testápolók, cseppek, gélek, spray-k és szérumok is segíthetnek

Az utóbbi években egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos bőrápolás, azon belül is a fényvédelem fontossága. A bőr nap általi barnulása kis mértékben is roppant káros. A korai ráncok kialakulásának közel 90 százalékáról a napsugárzás tehet. Ha nem szeretnénk lemondani a gyönyörű napbarnított színről, viszont bőrünk védelme is fontos, vagy egy különleges alkalom előtt csupán pár óránk van a csokoládé szín elérésére, akkor szuper alternatíva lehet az önbarnító termékek használata. Habok, testápolók, cseppek, gélek, spray-k és szérumok – ma már mindenki megtalálhatja a számára legkényelmesebb módját a valóban veszélyektől mentes barnulásnak.

A St.Tropez markát talán nem kell bemutatni senkinek, aki már találkozott az önbarnítás fogalmával. Termékei széles skálán mozognak a halvány napsütötte színtől a valóban csokoládé, bronz árnyalatig. Hidratálja a bőrt, szuper könnyen, csíkmentesen el lehet oszlatni a bőrön és egyenletesen kopik. Önbarnító hab formájában

tökéletes választás annak is, aki még kezdő az önbarnításban.

A Lancaster az egyik legeladottabb francia luxus napozási termékeket áruló márka. A “Sun 365” néven futó önbarnító termékcsaládja gél, zselé, spray és szérum formában kapható. Használatukkal fokozatosan érhető el a barnaság anélkül a jellegzetes önbarnító szag nélkül.

A hibátlan végeredmény eléréséhez az alábbi lépéseket érdemes betartani minden önbarnítás előtt: az első és legfontosabb lépés az egész test alapos bőrradírozása és szőrtelenítése. Az elhalt hámsejteket radír vagy szivacs segítségével távolíthatjuk el a legkönnyebben. A St.Tropez márka kínálatában már elérhető kifejezetten radírozáshoz ajánlott kesztyű.

Ezt követően a második lépés a bőr alapos hidratálása, különös tekintettel a térd, könyök, csukló és az ujjak közötti területekre. Ha kiszáradt, repedezett bőrön alkalmazunk önbarnítót az nagy valószínűséggel foltos lesz, ezért mindenképp fontos szem előtt tartani a hidratálást. A harmadik lépés az önbarnító eloszlatása. Arcra célszerű szérumot vagy zselét használni, gyors, krémező mozdulatokkal egyenletesen felvinni.

Ha testünk többi részére habot használunk, mindenképp erre a célra kifejlesztett applikátorral vigyük fel a foltosodás elkerülésének érdekében.

Fontos! Felvitel után alaposan mossunk kezet és érdemes 10-15 percet várni. Csak azután öltözzünk fel, miután jól beszívódott a testünkön mindenhol az önbarnító. Bizonyos termékek foltot hagyhatnak a ruhán, minden esetben olvassuk el a használati utasítást.

Az önbarnítók tartóssága márkánként és bőrtípusonként eltérő lehet.

Használat után a rendszeres hidratálás és fényvédő készítmények használata egyaránt fontos!

Ha meguntuk a mesterséges napbarnított színt, vagy esetleg foltosan sikerült a felvitel nem kell pánikba esni, könnyen eltávolíthatjuk. A St. Tropez Tan Remover habja olyan könnyen leszedi az elrontott színt, mint ahogy felkentük. Hatékonyságát fokozhatjuk peeling kesztyű használatával. Miután eltávolítottuk a nem kívánt színt, mindenképp hidratáljuk bőrünket!

A cikk megjelenését a Notino támogatta

Ajánljuk még: