„Ahogyan van ideje az ünnepnek és a táncnak, úgy van ideje a csendnek és a befelé figyelésnek is. Az évkör rendjében a magyar hagyomány szerint két hosszabb böjti időszak volt: a karácsonyt megelőző „kisböjt”, valamint a húsvét előtti 40 napot felölelő „nagyböjt”. Előbbit ma már inkább adventként ismerik, és a böjt helyett még keresztény körökben is inkább egyfajta karácsonyra való békés készülődést jelent, utóbbi inkább él valódi böjtként az emberek tudatában” – írta egyik cikkében szerzőnk, Pottyondy Ákos.
Sokfajta böjt létezik, talán a legismertebb a húsmentes változat, a léböjtöt pedig sokan ma már inkább fogyókúraként értelmezik.
Nem sokat ér azonban a böjtölés, ha nem társul hozzá a befelé figyelés, (mármint nem a korgó gyomor hangjaira persze, hanem a lélek rezdüléseire) és a kellő szakértelem, főleg, ha a böjtölésünk inkább az életmódváltás határait súrolja.
Aki azt akarja, hogy a kecske is jól lakjon, de a káposzta is megmaradjon, azaz jókat egyen, miközben a húst hanyagolja, mutatjuk, milyen finom ételeket csempészhet bele a menüsorba!
TÉSZTAFÉLÉK
BÖJTI RECEPT: ZÖLDSÉGES SPAGETTI
BÖJTI RECEPT: AZ IGAZI DÖDÖLLE
SÜTEMÉNYFÉLÉK
BÖJTI RECEPT: KRUMPLIS CSIGA
BÖJTI RECEPT: ZÖLDSÉGES PITE
BÖJTI RECEPT: JUHTÚRÓS LEPÉNY
FOLYÉKONY BÖJTI FOGÁSOK
A LEGTUTIBB ZELLERKRÉMLEVES
VITAMINDÚS ÉS FINOM: SÜTŐTÖKÖS ITAL
SZUPERKÖNNYŰ ÉTELEK
SÜTŐTÖKÖS LENCSESALÁTA ZELLERFASÍRTTAL
VEGA SZUPERFOGÁS: ZÖLDSÉGES FASÍRTGOLYÓK
BÖJTI RECEPT: OLAJOS HAL
Ajánljuk még: