Zöldségfasírt cottage cheese-zel

Gasztro

Zöldségfasírt cottage cheese-zel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Gombamártás:

  • 25 dkg erdei gomba vegyesen
  • 4-5 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj

Fasírt:

  • 3 db zsenge cékla
  • 3 szál, különböző színű sárgarépa
  • 1 szál patisszon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg cottage cheese
  • 1 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük. Ezután megszórjuk őket sóval, és hagyjuk kb. 10 percet állni, hogy kiengedjék a levüket. Két gerezd felaprított fokhagymát és petrezselymet is adunk a keverékhez.

Ha kicsavartuk a zöldségek levét, hozzáadjuk a cottage cheese-t és a tojást. Megsózzuk és borsozzuk a keveréket, majd megformázzuk a fasírtokat. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk őket, és grillen vagy sütőben pirosra sütjük.

A gombamártáshoz a gombákat feldaraboljuk, majd olívaolaj és vaj keverékén lepirítjuk. Ekkor még nem sózzuk, csak a fokhagymát adjuk hozzá. Amikor már jól körbepirultak a gombadarabok, akkor tesszük az ételhez a feldarabolt paradicsomot. Amikor már minden megpuhult, akkor sózzuk, borsozzuk a mártást, és a zöldségfasírttal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?