Vega szuperfogás: zöldséges fasírtgolyók

Gasztro

Vega szuperfogás: zöldséges fasírtgolyók

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

Gombamártás

  • 25 dkg erdei gomba vegyesen
  • 4-5 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj

Fasírt:

  • 3 db zsenge cékla
  • 3 szál, különböző színű sárgarépa
  • 1 szál patisszon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg cottage cheese
  • 1 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors

Elkészítés:

A zöldségeket meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük. Ezután megszórjuk őket sóval, és hagyjuk kb. 10 percet állni, hogy kiengedjék a levüket. Két gerezd felaprított fokhagymát és petrezselymet is adunk a keverékhez.

Ha kicsavartuk a zöldségek levét, hozzáadjuk a cottage cheese-t és a tojást. Megsózzuk és borsozzuk a keveréket, majd megformázzuk a fasírtokat. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk őket, és grillen vagy sütőben pirosra sütjük.

A gombamártáshoz a gombákat feldaraboljuk, majd olívaolaj és vaj keverékén lepirítjuk. Ekkor még nem sózzuk, csak a fokhagymát adjuk hozzá. Amikor már jól körbepirultak a gombadarabok, akkor tesszük az ételhez a feldarabolt paradicsomot. Amikor már minden megpuhult, akkor sózzuk, borsozzuk a mártást, és a zöldségfasírttal tálaljuk.

Ajánljuk még: