Zöldségfasírt cottage cheese-zel

Gasztro

Zöldségfasírt cottage cheese-zel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Gombamártás:

  • 25 dkg erdei gomba vegyesen
  • 4-5 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek olívaolaj

Fasírt:

  • 3 db zsenge cékla
  • 3 szál, különböző színű sárgarépa
  • 1 szál patisszon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg cottage cheese
  • 1 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors

 

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zöldségeket meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük. Ezután megszórjuk őket sóval, és hagyjuk kb. 10 percet állni, hogy kiengedjék a levüket. Két gerezd felaprított fokhagymát és petrezselymet is adunk a keverékhez.

Ha kicsavartuk a zöldségek levét, hozzáadjuk a cottage cheese-t és a tojást. Megsózzuk és borsozzuk a keveréket, majd megformázzuk a fasírtokat. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk őket, és grillen vagy sütőben pirosra sütjük.

A gombamártáshoz a gombákat feldaraboljuk, majd olívaolaj és vaj keverékén lepirítjuk. Ekkor még nem sózzuk, csak a fokhagymát adjuk hozzá. Amikor már jól körbepirultak a gombadarabok, akkor tesszük az ételhez a feldarabolt paradicsomot. Amikor már minden megpuhult, akkor sózzuk, borsozzuk a mártást, és a zöldségfasírttal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Őszibarackos finomságok

Mi kerül a tányérba ott, ahol minden kertben őszibarackfák kelletik hamvas gyümölcseiket? Persze, hogy valami izgalmas őszibarack-költemény. Hol így, hol úgy. Mert nem csak nyersen, befőttnek meg lekvárnak terem, lesz belőle barackleves, gyümölcssaláta, sütemények és torták, szörp és csatni. És ha még mindig van barack, akkor megtöltjük, grillezzük, izgalmas fűszerekkel házasítjuk. Az őszibarackot sosem lehet megunni!