Hozzávalók
Gombamártás:
- 25 dkg erdei gomba vegyesen
- 4-5 szem paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 dkg vaj
- 1 ek olívaolaj
Fasírt:
- 3 db zsenge cékla
- 3 szál, különböző színű sárgarépa
- 1 szál patisszon
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 25 dkg cottage cheese
- 1 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
Elkészítés
A zöldségeket meghámozzuk, majd almareszelőn lereszeljük. Ezután megszórjuk őket sóval, és hagyjuk kb. 10 percet állni, hogy kiengedjék a levüket. Két gerezd felaprított fokhagymát és petrezselymet is adunk a keverékhez.
Ha kicsavartuk a zöldségek levét, hozzáadjuk a cottage cheese-t és a tojást. Megsózzuk és borsozzuk a keveréket, majd megformázzuk a fasírtokat. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk őket, és grillen vagy sütőben pirosra sütjük.
A gombamártáshoz a gombákat feldaraboljuk, majd olívaolaj és vaj keverékén lepirítjuk. Ekkor még nem sózzuk, csak a fokhagymát adjuk hozzá. Amikor már jól körbepirultak a gombadarabok, akkor tesszük az ételhez a feldarabolt paradicsomot. Amikor már minden megpuhult, akkor sózzuk, borsozzuk a mártást, és a zöldségfasírttal tálaljuk.
Ajánljuk még: