Hozzávalók
- 1 kisebb sütőtök
- őrölt fahéj
- kis darab friss gyömbér
- őrölt kardamom
- méz
- só
- citromlé
- aki szereti: erős paprika
Elkészítés
A sütőtököt tisztítsuk meg és daraboljuk fel. Egy fazékba tegyük fel főni, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Ízesítsük őrölt fahéjjal és kardamommal, majd főzzük puhára. Amikor elkészült, turmixoljuk össze a keveréket, majd reszeljük bele a friss gyömbért. Vigyázzunk, mert ez némiképp csípőssé teheti! Ha édesítenénk a keveréket, ízlés szerint mézet is tehetünk hozzá, de egy csipet sót és egy kevés citromlé mindenképp jót tesz az italnak. Fogyasztás előtt szűrjük át a keveréket, majd melegen fogyasszuk. Ínyencek egy pici csípős paprikát is tehetnek bele!
A sütőtököt időről időre újra felfedezzük mint az ősz csodás, díszes, finom kincsét. Igazán nem érdemes elfeledkezni erről a finomságról, már csak jótékony hatásai miatt sem!
Ajánljuk még:
Libavacsora és Szent Márton – tudod, hol a kapcsolat?
Elfeledett Márton-napi szokásaink: a hagyományokat követve rendet vághatunk kint is, bent is
Így nem fogod összekeverni halloweent, mindenszenteket és halottak napját!
Ünnepi filmajánló: 6 kultikus magyar alkotás a forradalomról
Mit nézzünk az 1956-os forradalom évfordulóján?