Vitamindús és finom: sütőtökös ital

Gasztro

Vitamindús és finom: sütőtökös ital

Igazi őszi kincs, ami reggeli mellett / helyett is kiváló!

Hozzávalók:

  • 1 kisebb sütőtök
  • őrölt fahéj
  • kis darab friss gyömbér
  • őrölt kardamom
  • méz
  • citromlé
  • aki szereti: erős paprika

Elkészítés:

Tovább olvasok

A sütőtököt tisztítsuk meg és daraboljuk fel. Egy fazékba tegyük fel főni, annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Ízesítsük őrölt fahéjjal és kardamommal, majd főzzük puhára. Amikor elkészült, turmixoljuk össze a keveréket, majd reszeljük bele a friss gyömbért. Vigyázzunk, mert ez némiképp csípőssé teheti! Ha édesítenénk a keveréket, ízlés szerint mézet is tehetünk hozzá, de egy csipet sót és egy kevés citromlé mindenképp jót tesz az italnak. Fogyasztás előtt szűrjük át a keveréket, majd melegen fogyasszuk. Ínyencek egy pici csípős paprikát is tehetnek bele! 

A sütőtököt időről időre újra felfedezzük mint az ősz csodás, díszes, finom kincsét. Igazán nem érdemes elfeledkezni erről a finomságról, már csak jótékony hatásai miatt sem!

 

 
 

 

 

Ajánljuk még:

Ne vágj savanyú képet tél végén! – Egyél inkább minél több savanyú káposztát!

Tél végén szinte ösztönösen kívánjuk a savanyú káposztát. Szervezetünk tévedhetetlenül tudja, hogy szükségünk van a benne megőrzött vitaminokra, a tejsavas erjedés során képződött bélvédő anyagokra, a rostokra. A töltött, rakott káposzta, a káposztás gulyás, a jó káposztalevesek mellett nyersen is fogyaszthatjuk, tökmagolajjal meglocsolva remek salátaként kínálhatjuk. Nálunk hallal és tésztába sütve is kedves, íme, három szuper recept hozzá!

 

Már követem az oldalt

X