Hozzávalók:
- 3-4 db zsenge cukkini
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- friss petrezselyem
- 2 dl mandulatejszín
- só, fehér bors
- 5 dkg reszelt parmezán
A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne. Közben olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát. Rádobunk egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, majd sóval és fehér borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit óvatosan elkeverjük benne, végül reszelt parmezánnal tálaljuk.
(Ha nem böjti verziót készítünk, az olaj helyett 10 dkg szalonnát piríthatunk, és az elkészült ételt pörccel tálalhatjuk.)