Böjti recept: Zöldségspagetti

Gasztro

Böjti recept: Zöldségspagetti

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók:

  • 3-4 db zsenge cukkini
  • olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • 2 dl mandulatejszín
  • só, fehér bors
  • 5 dkg reszelt parmezán

A zsenge cukkiniket zöldségspagetti-készítővel hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Egy lábasban sós vizet forralunk, és a felcsíkozott zöldséget 2,5-3 percig blansírozzuk benne. Közben olívaolajon megpirítjuk a felaprított fokhagymát. Rádobunk egy csokor apróra vágott friss petrezselymet, felöntjük a tejszínnel, majd sóval és fehér borssal fűszerezzük. A cukkinispagettit óvatosan elkeverjük benne, végül reszelt parmezánnal tálaljuk.

Tovább olvasok

(Ha nem böjti verziót készítünk, az olaj helyett 10 dkg szalonnát piríthatunk, és az elkészült ételt pörccel tálalhatjuk.)

 

Már követem az oldalt

X