
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 kisebb fej káposzta
1 kg paprika (kápia, kaliforniai, pritamin)
60 dkg paradicsom
15 dkg mangalicaszalonna
1 fej vöröshagyma
1 ek. sertészsír
1 ek. fűszerpaprika
bors
só
A szalonnát felaprítjuk, majd lassú tűznél a zsírját kisütjük. Teszünk alá egy kanál zsírt is, nehogy megégjen. Közben feldaraboljuk a paprikákat, és felaprítjuk a káposztát is. Azonnal le is sózzuk, hogy majd könnyebben főjön.
Ha a szalonnazsír kiolvadt, rátesszük a csirkehúst, és átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és hagyjuk dinsztelődni. Közben meg is sózzuk és borsozzuk. Ha puha a hagyma, jöhet rá a paprika is. Rövid idő múlva a káposztát is belerakjuk. Aki szereti, cseresznyepaprikát is főzhet bele!
Ha minden megfőtt, teszünk rá egy kanál fűszerpaprikát. A paradicsomokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és az ételhez rakjuk. Tíz percig főzzük, majd tálaljuk.

Tarhonya mousse, sós karamell, körte
Kollár Endre receptje












