Szabolcsi lecsó
Olvasási idő: 1 perc

Szabolcsi lecsó

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

1 kg csirkecomb

1 kisebb fej káposzta

1 kg paprika (kápia, kaliforniai, pritamin)

60 dkg paradicsom

15 dkg mangalicaszalonna

1 fej vöröshagyma

1 ek. sertészsír

1 ek. fűszerpaprika

bors

 

A szalonnát felaprítjuk, majd lassú tűznél a zsírját kisütjük. Teszünk alá egy kanál zsírt is, nehogy megégjen. Közben feldaraboljuk a paprikákat, és felaprítjuk a káposztát is. Azonnal le is sózzuk, hogy majd könnyebben főjön.

Ha a szalonnazsír kiolvadt, rátesszük a csirkehúst, és átpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, és hagyjuk dinsztelődni. Közben meg is sózzuk és borsozzuk. Ha puha a hagyma, jöhet rá a paprika is. Rövid idő múlva a káposztát is belerakjuk. Aki szereti, cseresznyepaprikát is főzhet bele!

Ha minden megfőtt, teszünk rá egy kanál fűszerpaprikát. A paradicsomokat meghámozzuk, feldaraboljuk, és az ételhez rakjuk. Tíz percig főzzük, majd tálaljuk.

Kapcsolódó tartalom
Tarhonya mousse, sós karamell, körte
| 2025. november 03

Tarhonya mousse, sós karamell, körte

Kollár Endre receptje