Hozzávalók:
A tésztához:
- 35-40 dkg rétesliszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek sertészsír
- 1 tojás
- 2 ek cukor
- 1 kk só
- tej, szükség szerint
A töltelékhez:
- 25 dkg juhtúró
- kevés vaj
- 2 tojás
- 3 db főtt krumpli
- kapor
- tejföl, szükség szerint
Elkészítés:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalójával jól összedolgozzuk, majd meleg helyen megkelesztjük. A töltelékhez az összenyomott főtt krumplit összekeverjük a juhtúróval, majd a tojásokkal lazítjuk. Ha szükséges, tejfölt is adhatunk hozzá.
Kaporral ízesítjük a tölteléket, majd a már megkelt tészta tetejére kenjük. Pihentetjük az összekészített ételt, még kb. 20 percig kelesztjük, majd olvasztott vajat csöpögtetünk rá, végül forró sütőben készre sütjük.