A legtutibb zellerkrémleves

Gasztro

A legtutibb zellerkrémleves

Segal Viktor receptje

Múlt héten írtunk egy cikket arról, hogy milyen sok okból érdemes zellert fogyasztani, most pedig egy igazán különleges receptet mutatunk, amiben ki is próbálhatjátok! 

Hozzávalók:

Tovább olvasok
  • 3 közepes zeller
  • 1 fej fehér hagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • fél citrom leve
  • 12 db kisebb méretű barna csiperkegomba
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk lestyánlevél
  • só, bors

Elkészítés:

190 fokra előmelegítjük a sütőt. A zellereket meghámozzuk, elfelezzük, és egyenként alufóliába csomagoljuk. Egy tepsibe rakjuk őket, és a sütőben kb. 90 perc alatt megsütjük.

Ha annyira kihűltek, hogy hozzá tudunk nyúlni, akkor elkezdhetünk velük dolgozni. Kicsomagoljuk a fél zellereket, és két felet félrerakunk. A hagymát felvágjuk, vajon elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a feldarabolt zellereket is. Ha átpirultak, felöntjük a zöldségalaplével, és az egészet felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, és amint összefőttek a zöldségek a lével, botmixerrel pürésítjük. 

Közben a maradék zellert szép, apró kockákra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk őket a vajon. A gombafejeket is hozzáadjuk.

A levest közben még fűszerezzük a lestyánnal, és citromlevet is adunk hozzá. Ha szükséges, akkor még sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a levesre halmozzuk a pirított zöldségeket.

Ha idő szűkében vagy, egy másik zellerkrémlevest is kipróbálhatsz, ami kicsit más hozzávalók felhasználásával, gyorsabban készül el, ha pedig nem leves formájában ennéd, ajánljuk nyersen is, például ebben az igazán diétás salátában, Borbás Marcsi receptje alapján.

 

 
 

 

 

Már követem az oldalt

X