Zellerkrémleves különleges házi rozmaringolajjal

Gasztro

Zellerkrémleves különleges házi rozmaringolajjal

Miért vennéd meg, ha könnyen el is készítheted? 

Hozzávalók

  • 3-4 db zellergumó
  • 1 liter tej
  • vaj
  • őrölt bors

Rozmaringolaj

  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2-3 szál friss rozmaring
  • friss petrezselyem

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A zellert megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. Kevés vajon megdinszteljük, majd felöntjük annyi tejjel, amennyi pont ellepi. Sóval ízesítjük, és puhára főzzük. Közben elkészítjük a rozmaringolajat. A rozmaring száráról leszedjük a leveleket, és egy kisebb edénybe tesszük az olívával együtt. Botmixerrel összedolgozzuk. A szép szín kedvéért tehetünk bele kevés petrezselyemlevelet is. Ha kész, leszűrjük.

A megfőtt zellert turmixoljuk, visszaöntjük a fazékba, majd annyi tejjel hígítjuk, hogy krémleves sűrűségű legyen. Egyet forralunk rajta, és már kész is. Tálaláskor csorgassunk egy keveset a levesbe a rozmaring olajból, és szórjuk meg frissen őrölt borssal.

 

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!