KARFIOLKRÉMLEVES
Nem kell túlgondolni, finom, tejszínes, krémes. Ha szereted a krémleveseket, itt a brokkoliból készült változat receptje, itt pedig a kukoricáé!
ZÖLD LEVES
Ebbe aztán a legegészségesebb növényeket mind beleteheted! Ne tévesszen meg a zöld szín, jól fűszerezhető ízletesre!
ZÖLDBORSÓS CSIRKEAPRÓLÉK-LEVES
Cukorborsóból a legjobb, sokféle zöldséggel! De kipróbálhatsz egy másik változatot is, csipetkével.
GOMBALEVES
Ha tavasz, akkor gomba: friss lestyánnal, tárkonnyal. Egyszerű és finom.
PHO LEVES (VEGETÁRIÁNUS VÁLTOZAT)
Gomba, paszternák, petrezselyem, zeller, karalábé, gyömbér – igazi felfrissülés.
SALÁTALEVES KÉTFÉLEKÉPPEN
Ideje leszámolni a salátalevessel szembeni előítéletekkel. Bíró Lajos receptje bizonyítja, milyen finoman is elkészíthető ez az egészséges zöldség!
TEJFÖLÖS ZÖLDSÉGLEVES
Másnéven: kerti leves. Csak fogunk mindent, ami termett – vagy ami kapható a zöldségesnél –, és szépen összefőzzük. Gazdag, ízletes.
GAZPACHO, AVAGY A LEGJOBB SPANYOL NYERS ZÖLDSÉGLEVES
Különösen fontos sok nyers zöldséget enni, ahogy azt Dr. Schwab Richárd is elmondta nekünk egy interjúban. Ez a leves ráadásul függővé tesz!
ERDEI GOMBAKRÉMLEVES PARMEZÁN SABLE-VAL
A gombaféléket érdemes a strandolásra készülve fogyasztani: sok bennük a fehérje, viszont nincs bennük zsír, valamint szénhidrátból is csak nagyon kevés. Emellett olyan enzimeket és rostokat tartalmaznak, amelyek kifejezetten koleszterincsökkentő hatásúak.
TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES GRÍZGALUSKÁVAL
Ahogy a nagyi készítette, a kert ajándékaiból!
PARADICSOMLEVES FRISS PARADICSOMBÓL
Akkor a legfinomabb, ha többféle paradicsomból készítjük!
HIDEG UBORKALEVES EHETŐ VIRÁGGAL
Ilyenkor terem a fehérvirágú lóhere, ami sokaknak talán gaz, mások viszont látják az értékeit. Friss uborkával, túróval, joghurttal készül ez a tavaszi leves, de ha lime-mal, korianderrel, görögjoghurttal kívánnád, íme egy másik változat.
CSICSÓKAKRÉMLEVES ZÖLDSÉGEKKEL
Elegáns recept, lazaccal, mangolddal, és egyéb ritkán fogyasztott, egészséges hozzávalókkal.