12 tavaszi leves: teli vannak élettel, hogy feltöltődve kezdhess bele a nyárba!

Gasztro

12 tavaszi leves: teli vannak élettel, hogy feltöltődve kezdhess bele a nyárba!

Tavasszal az egész természet feltölti magát, amiből te is részesülhetsz, ha használod az ajándékait: a koleszterincsökkentő gombát, a nyomelemekkel teli zöld növényeket, az ezer színben pompázó, friss, harsogó zöldségeket. Harapj bele a természetbe! 

KARFIOLKRÉMLEVES

Nem kell túlgondolni, finom, tejszínes, krémes. Ha szereted a krémleveseket, itt a brokkoliból készült változat receptje, itt pedig a kukoricáé!

konnyu-tavaszi-leves-karfiolkremleves_focuspoint_792x455

 

Tovább olvasok

ZÖLD LEVES

Ebbe aztán a legegészségesebb növényeket mind beleteheted! Ne tévesszen meg a zöld szín, jól fűszerezhető ízletesre!

konnyu-tavaszi-leves-zold-leves

 

ZÖLDBORSÓS CSIRKEAPRÓLÉK-LEVES

Cukorborsóból a legjobb, sokféle zöldséggel! De kipróbálhatsz egy másik változatot is, csipetkével.

konnyu-tavaszi-leves-borsoleves-borbas-marcsi_focuspoint_792x455

 

GOMBALEVES

Ha tavasz, akkor gomba: friss lestyánnal, tárkonnyal. Egyszerű és finom.

konnyu-tavaszi-leves-gombaleves_

 

PHO LEVES (VEGETÁRIÁNUS VÁLTOZAT)

Gomba, paszternák, petrezselyem, zeller, karalábé, gyömbér – igazi felfrissülés.

konnyu-tavaszi-leves-pho-leves-borbas-marcsi_focuspoint_792x455

 

SALÁTALEVES KÉTFÉLEKÉPPEN

Ideje leszámolni a salátalevessel szembeni előítéletekkel. Bíró Lajos receptje bizonyítja, milyen finoman is elkészíthető ez az egészséges zöldség!

konnyu-tavaszi-leves-salataleves

 

TEJFÖLÖS ZÖLDSÉGLEVES

Másnéven: kerti leves. Csak fogunk mindent, ami termett – vagy ami kapható a zöldségesnél –, és szépen összefőzzük. Gazdag, ízletes.

konnyu-tavaszi-levesek-tejfolos-zoldsegleves_focuspoint_792x455

 

GAZPACHO, AVAGY A LEGJOBB SPANYOL NYERS ZÖLDSÉGLEVES

Különösen fontos sok nyers zöldséget enni, ahogy azt Dr. Schwab Richárd is elmondta nekünk egy interjúban. Ez a leves ráadásul függővé tesz!

konnyu-tavaszi-leves-gazpacho

 

ERDEI GOMBAKRÉMLEVES PARMEZÁN SABLE-VAL

A gombaféléket érdemes a strandolásra készülve fogyasztani: sok bennük a fehérje, viszont nincs bennük zsír, valamint szénhidrátból is csak nagyon kevés. Emellett olyan enzimeket és rostokat tartalmaznak, amelyek kifejezetten koleszterincsökkentő hatásúak.

konnyu-tavaszi-levesek-gombakremleves_focuspoint_792x455

 

TAVASZI ZÖLDSÉGLEVES GRÍZGALUSKÁVAL

Ahogy a nagyi készítette, a kert ajándékaiból!

tavaszi zöldségleves grízgaluskával

 

PARADICSOMLEVES FRISS PARADICSOMBÓL

Akkor a legfinomabb, ha többféle paradicsomból készítjük! 

konnyu-tavaszi-levesek-paradicsomleves-friss-paradicsombol_focuspoint_792x455

 

HIDEG UBORKALEVES EHETŐ VIRÁGGAL

Ilyenkor terem a fehérvirágú lóhere, ami sokaknak talán gaz, mások viszont látják az értékeit. Friss uborkával, túróval, joghurttal készül ez a tavaszi leves, de ha lime-mal, korianderrel, görögjoghurttal kívánnád, íme egy másik változat.

konnyu-tavaszi-levesek-Hideg_uborkaleves_lohereviraggal_focuspoint_792x455

 

CSICSÓKAKRÉMLEVES ZÖLDSÉGEKKEL

Elegáns recept, lazaccal, mangolddal, és egyéb ritkán fogyasztott, egészséges hozzávalókkal.

konnyu-tavaszi-levesek-csicsokakremleves-zoldsegekkel__focuspoint_792x455

 

Ajánljuk még:

„Keverd folyvást, midőn főni akar!” – Cziffray István legendás szakácskönyve

Ha valaki szeretné megismerni a magyar konyhát abból az időből, amikor még nem borította piros lé, még nem uralkodott el a pörkölt-paprikás-gulyás mesterhármasa, akkor Cziffray István szakácsmester Magyar nemzeti szakácskönyvében rá fog találni a titok nyitjára. Nem véletlenül rendeznek évek óta nagy sikerrel mesterkurzust séfeknek Cziffray István szellemében, hiszen ebben a műben olyan gyökerek vannak elrejtve, amelyekből hihetetlenül szerteágazóan, sokszínűen szökken szárba eleink főzőtudománya és ízvilága.