Erdei gombakrémleves parmezán sable-val

Gasztro

Erdei gombakrémleves parmezán sable-val

Egy egyszerű étel, ami a legrohanósabb napba is belefér, mégis elegáns.

Hozzávalók

a leveshez:

Tovább olvasok
  • 0,4 kg vegyes, erdei gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bazsalikom
  • őrölt bors
  • 3 dl tejszín
  • 1,5 dl fehérbor
  • hús vagy zöldség alaplé

A sable-hoz:

  • 100 gr reszelt parmezán
  • 100 gr liszt
  • 100 gr vaj

Elkészítés

A vöröshagymát egy kevés olíva és vaj keverékén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fűszereket. Felöntjük az alaplével és a fehérborral, majd az egészet készre pároljuk. Végül botmixerrel krémes állagúra keverjük. Ezután dúsítjuk az ételt tejszínnel, amivel már csak pár percig forraljuk.

Ha ez kész, előkészítjük a sable-t: az összetevőket kézzel összegyúrjuk és kis gömböket nyomunk belőle egy habzsák segítségével. Javasolt szilikonos sütőpapírt vagy szilikonlapot tenni a tepsire. Előmelegített sütőben 160 fokon 12 perc alatt készül el.

A gombalevest csészékbe töltjük és a sable-val kínáljuk.

 

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Borsószemek ihlette kreativitás – az idei Borsófeszt tanulságai

Az Európai Unióban tavaly Franciaország ás Spanyolország mellett nálunk termett a legtöbb zöldborsó. Idén két héttel korábban örülhettünk a zöld hüvelyeseket. Majdnem 100 ezer tonnát termelünk egy évben, és a borsóleves, a borsófőzelék mellett jó pár éve van saját Borsófesztünk is. Hol, hogyan készül a zöldborsóleves? Esetleg van-e valami még a levesen meg a főzeléken túl? Erre jó választ kaptam Székesfehérváron, a kertbarátok borsóünnepén.