Hozzávalók
a leveshez:
- 0,4 kg vegyes, erdei gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- bazsalikom
- őrölt bors
- 3 dl tejszín
- 1,5 dl fehérbor
- hús vagy zöldség alaplé
A sable-hoz:
- 100 gr reszelt parmezán
- 100 gr liszt
- 100 gr vaj
Elkészítés
A vöröshagymát egy kevés olíva és vaj keverékén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fűszereket. Felöntjük az alaplével és a fehérborral, majd az egészet készre pároljuk. Végül botmixerrel krémes állagúra keverjük. Ezután dúsítjuk az ételt tejszínnel, amivel már csak pár percig forraljuk.
Ha ez kész, előkészítjük a sable-t: az összetevőket kézzel összegyúrjuk és kis gömböket nyomunk belőle egy habzsák segítségével. Javasolt szilikonos sütőpapírt vagy szilikonlapot tenni a tepsire. Előmelegített sütőben 160 fokon 12 perc alatt készül el.
A gombalevest csészékbe töltjük és a sable-val kínáljuk.
Ajánljuk még: