Krémes kukoricaleves

Gasztro

Krémes kukoricaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 cső csemegekukorica
  • 4 dl zsíros tej
  • 10 dkg szalonna
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dkg vaj
  • bors

Levesbetétnek:  

  • 4-5 szem bébikukorica + cukros víz a főzéséhez
  • 1 dkg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A nagy kukoricacsövekről levágjuk a szemeket. Annyi csövet használjunk, ahány főre készítjük a levest. A levagdalt szemeket egy fazékba rakjuk, felöntjük zsíros tejjel, majd 10-15 perc alatt megfőzzük.

Közben a szalonnát vágjuk fel apró kockára, és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.

Ha van bébikukoricánk, akkor készíthetünk belőle levesbetétet. Enyhén cukros vízben két percig blansírozzuk, majd pirítsuk át sós vajon.

Amint a kukorica megfőtt a tejben, az egészet turmixoljuk le krémesre. Ezután érdemes átszűrni, hogy tökéletesen sima legyen a végeredmény. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve egy kevés hideg vajjal krémesítjük a levest.

Borbás Marcsi ezt az ételt így készítette el:

 

Ajánljuk még:

„Életem lényege: nem hasonlítani” – Marton Évával beszélgettünk

Az élet nagyáriájában nem fordulnak elő hamis hangok, hiszen csak az szólalhat meg, ami igaz és örökérvényű. Marton Éva világhírű szoprán élete és művészete a pleine voix a „tisztán éltem, híven szerettem” akkordjaira íródott, és bár befogadhatatlanul gazdag életművet kínál elemzésre kortársai és az utókor számára, sem művészetében, sem hétköznapi jelenlétében nem találunk benne harmóniaidegen hangokat. Különleges hangjával és egyéniségével mindenképpen, de beszélgetés közben még a pillantásával is tanít: koncentrálni, a fontosat látni, méltósággal őrizni a precízen szabott mércét.