Hozzávalók
- 2 cső csemegekukorica
- 4 dl zsíros tej
- 10 dkg szalonna
- 1 ek olívaolaj
- 1 dkg vaj
- só
- bors
Levesbetétnek:
- 4-5 szem bébikukorica + cukros víz a főzéséhez
- 1 dkg vaj
Elkészítés
A nagy kukoricacsövekről levágjuk a szemeket. Annyi csövet használjunk, ahány főre készítjük a levest. A levagdalt szemeket egy fazékba rakjuk, felöntjük zsíros tejjel, majd 10-15 perc alatt megfőzzük.
Közben a szalonnát vágjuk fel apró kockára, és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
Ha van bébikukoricánk, akkor készíthetünk belőle levesbetétet. Enyhén cukros vízben két percig blansírozzuk, majd pirítsuk át sós vajon.
Amint a kukorica megfőtt a tejben, az egészet turmixoljuk le krémesre. Ezután érdemes átszűrni, hogy tökéletesen sima legyen a végeredmény. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve egy kevés hideg vajjal krémesítjük a levest.
Borbás Marcsi ezt az ételt így készítette el: