Krémes kukoricaleves

Gasztro

Krémes kukoricaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 cső csemegekukorica
  • 4 dl zsíros tej
  • 10 dkg szalonna
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dkg vaj
  • bors

Levesbetétnek:  

  • 4-5 szem bébikukorica + cukros víz a főzéséhez
  • 1 dkg vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A nagy kukoricacsövekről levágjuk a szemeket. Annyi csövet használjunk, ahány főre készítjük a levest. A levagdalt szemeket egy fazékba rakjuk, felöntjük zsíros tejjel, majd 10-15 perc alatt megfőzzük.

Közben a szalonnát vágjuk fel apró kockára, és pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.

Ha van bébikukoricánk, akkor készíthetünk belőle levesbetétet. Enyhén cukros vízben két percig blansírozzuk, majd pirítsuk át sós vajon.

Amint a kukorica megfőtt a tejben, az egészet turmixoljuk le krémesre. Ezután érdemes átszűrni, hogy tökéletesen sima legyen a végeredmény. Végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve egy kevés hideg vajjal krémesítjük a levest.

Borbás Marcsi ezt az ételt így készítette el: