Tavaszi zöldborsóleves

Gasztro

Tavaszi zöldborsóleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1-2 csirke apróléka (szárny, láb, hát, nyak, belsőség)
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 ek kacsazsír
  • 1 csokor új sárgarépa
  • 1 csokor új fehérrépa
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1-2 szál újfokhagyma
  • 2 tojásból csipetke

 

Elkészítés:

Az újhagyma fehér részét nagyon apróra vágjuk, majd üvegesre pároljuk. Rátesszük a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, és tovább dinszteljük egészen addig, amíg a sárgarépa színe kezd egy kicsit kioldódni a zsiradékban. Rátesszük a csirkeaprólékot, és azt is fehéredésig pirítjuk. A végén hozzáadjuk a zöldborsót, azzal is átforgatjuk az ételt. Ha teszünk májat a levesbe, akkor azt is csak ekkor tegyük hozzá. Ezután egy evőkanálnyi fűszerpaprikát keverünk hozzá, és felengedjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd a petrezselyemből, az újhagymaszárból és a fokhagymából kötünk egy csokrot valamilyen természetes kötözőanyaggal, és ezt is az ételhez adjuk. Kb. 3/4 óra alatt készre főzzük.

A végén csipetkével gazdagítjuk.