Hozzávalók:
- 1-2 csirke apróléka (szárny, láb, hát, nyak, belsőség)
- 1 ek pirospaprika
- 1 ek kacsazsír
- 1 csokor új sárgarépa
- 1 csokor új fehérrépa
- 50 dkg zöldborsó
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2-3 szál újhagyma
- 1-2 szál újfokhagyma
- só
- 2 tojásból csipetke
Elkészítés:
Az újhagyma fehér részét nagyon apróra vágjuk, majd üvegesre pároljuk. Rátesszük a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát, és tovább dinszteljük egészen addig, amíg a sárgarépa színe kezd egy kicsit kioldódni a zsiradékban. Rátesszük a csirkeaprólékot, és azt is fehéredésig pirítjuk. A végén hozzáadjuk a zöldborsót, azzal is átforgatjuk az ételt. Ha teszünk májat a levesbe, akkor azt is csak ekkor tegyük hozzá. Ezután egy evőkanálnyi fűszerpaprikát keverünk hozzá, és felengedjük vízzel. Ízlés szerint sózzuk, majd a petrezselyemből, az újhagymaszárból és a fokhagymából kötünk egy csokrot valamilyen természetes kötözőanyaggal, és ezt is az ételhez adjuk. Kb. 3/4 óra alatt készre főzzük.
A végén csipetkével gazdagítjuk.