Zöldborsós csirkeaprólék-leves

Gasztro

Zöldborsós csirkeaprólék-leves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeaprólék (csibenyak és szárny)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 20 dkg cukorborsó
  • 1/2 fej karalábé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika

Elkészítés

Az újhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, majd pici olívaolajon megdinszteljük. Amikor kész, hozzádobjuk a megpucolt, falatokra vágott répát, fehérrépát, karalábét, zellert, majd ezeket is lepirítjuk. Aprított fokhagymával is ízesítjük, de vigyázunk, nehogy megégjen. 

Ezután tesszük rá a csirkeaprólékot, amit szintén lepirítunk. Ha kész, mehet rá a fűszerpaprika, majd gyorsan felöntjük vízzel. Ezután tesszük hozzá a cukorborsót, a zöldborsót és annyi vizet, amennyi ellepi. Sózzuk, és készre főzzük a levest. Ízlés szerint csipetkét vagy nokedlit tehetünk bele. A legvégén apróra vágott petrezselyemmel hintjük meg, és forrón tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.