Zöldborsós csirkeaprólék-leves

Gasztro

Zöldborsós csirkeaprólék-leves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeaprólék (csibenyak és szárny)
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 szál újhagyma
  • 3-4 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • 1 kis fej zeller
  • 20 dkg cukorborsó
  • 1/2 fej karalábé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika

Elkészítés

Az újhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, majd pici olívaolajon megdinszteljük. Amikor kész, hozzádobjuk a megpucolt, falatokra vágott répát, fehérrépát, karalábét, zellert, majd ezeket is lepirítjuk. Aprított fokhagymával is ízesítjük, de vigyázunk, nehogy megégjen. 

Ezután tesszük rá a csirkeaprólékot, amit szintén lepirítunk. Ha kész, mehet rá a fűszerpaprika, majd gyorsan felöntjük vízzel. Ezután tesszük hozzá a cukorborsót, a zöldborsót és annyi vizet, amennyi ellepi. Sózzuk, és készre főzzük a levest. Ízlés szerint csipetkét vagy nokedlit tehetünk bele. A legvégén apróra vágott petrezselyemmel hintjük meg, és forrón tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.