Hozzávalók
- 1 kg csirkeaprólék (csibenyak és szárny)
- 2 ek olívaolaj
- 2 szál újhagyma
- 3-4 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- 1 kis fej zeller
- 20 dkg cukorborsó
- 1/2 fej karalábé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- só
Elkészítés
Az újhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, majd pici olívaolajon megdinszteljük. Amikor kész, hozzádobjuk a megpucolt, falatokra vágott répát, fehérrépát, karalábét, zellert, majd ezeket is lepirítjuk. Aprított fokhagymával is ízesítjük, de vigyázunk, nehogy megégjen.
Ezután tesszük rá a csirkeaprólékot, amit szintén lepirítunk. Ha kész, mehet rá a fűszerpaprika, majd gyorsan felöntjük vízzel. Ezután tesszük hozzá a cukorborsót, a zöldborsót és annyi vizet, amennyi ellepi. Sózzuk, és készre főzzük a levest. Ízlés szerint csipetkét vagy nokedlit tehetünk bele. A legvégén apróra vágott petrezselyemmel hintjük meg, és forrón tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: