Gombaleves

Gasztro

Gombaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss lestyán
  • 1-2 ek tárkonyecet
  • 1 ág ecetben eltett tárkony
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A vajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát. Közben megsózzuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát és a szeletelt gombát. Fontos, hogy a zsiradék forró legyen, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem piruljon. Amint egy pici levet ereszt, megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt és tárkonyt, valamint a durvára őrölt borsot. Vízzel vagy húslével felöntjük, felforraljuk, majd tejszínt adunk hozzá. Ízesítjük egy kanál cukorral is, majd savanyítjuk ízlés szerint tárkonyecettel. 4-5 perc forralás után tálaljuk.

 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.