Gombaleves

Gasztro

Gombaleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss lestyán
  • 1-2 ek tárkonyecet
  • 1 ág ecetben eltett tárkony
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

A vajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát. Közben megsózzuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát és a szeletelt gombát. Fontos, hogy a zsiradék forró legyen, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem piruljon. Amint egy pici levet ereszt, megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt és tárkonyt, valamint a durvára őrölt borsot. Vízzel vagy húslével felöntjük, felforraljuk, majd tejszínt adunk hozzá. Ízesítjük egy kanál cukorral is, majd savanyítjuk ízlés szerint tárkonyecettel. 4-5 perc forralás után tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.