Hozzávalók
- 50 dkg csiperkegomba
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss lestyán
- 1-2 ek tárkonyecet
- 1 ág ecetben eltett tárkony
- 2 dkg vaj
- 1 dl tejszín
Elkészítés
A vajon üvegesre dinszteljük a felaprított vöröshagymát. Közben megsózzuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát és a szeletelt gombát. Fontos, hogy a zsiradék forró legyen, hogy a gomba ne eresszen levet, hanem piruljon. Amint egy pici levet ereszt, megsózzuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt és tárkonyt, valamint a durvára őrölt borsot. Vízzel vagy húslével felöntjük, felforraljuk, majd tejszínt adunk hozzá. Ízesítjük egy kanál cukorral is, majd savanyítjuk ízlés szerint tárkonyecettel. 4-5 perc forralás után tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: