Hozzávalók:
- 1,5 kg paradicsom
- friss bazsalikom ízlés szerint
- só, bors
- 5 dkg parmezán
Elkészítés:
Ez a leves akkor lesz a legfinomabb, ha többféle paradicsomból készítjük el. Elsőként távolítsuk el mindegyik kemény közepét, és a paradicsomokat vágjuk nagyobb darabokra. Ezután tegyük őket egy fazékba, majd öntsünk alájuk egy kevés vizet, és kezdjük el főzni.
Mikor elkészült a paradicsom, passzírozzuk le, hogy a héjtól megszabaduljunk. Ezután tegyük vissza főni. Ha nagyon sűrűnek látjuk, egy kevés vizet adhatunk még hozzá. Ízlés szerint kevés sóval, borssal és szükség szerint cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a friss bazsalikomot.
Amikor a leves felforrt, máris tálaljuk reszelt parmezánnal.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: