Paradicsomleves friss paradicsomból

Gasztro

Paradicsomleves friss paradicsomból

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1,5 kg paradicsom
  • friss bazsalikom ízlés szerint
  • só, bors
  • 5 dkg parmezán

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Ez a leves akkor lesz a legfinomabb, ha többféle paradicsomból készítjük el. Elsőként távolítsuk el mindegyik kemény közepét, és a paradicsomokat vágjuk nagyobb darabokra. Ezután tegyük őket egy fazékba, majd öntsünk alájuk egy kevés vizet, és kezdjük el főzni.

Mikor elkészült a paradicsom, passzírozzuk le, hogy a héjtól megszabaduljunk. Ezután tegyük vissza főni. Ha nagyon sűrűnek látjuk, egy kevés vizet adhatunk még hozzá. Ízlés szerint kevés sóval, borssal és szükség szerint cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a friss bazsalikomot.

Amikor a leves felforrt, máris tálaljuk reszelt parmezánnal. 

 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.