Paradicsomleves friss paradicsomból

Gasztro

Paradicsomleves friss paradicsomból

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1,5 kg paradicsom
  • friss bazsalikom ízlés szerint
  • só, bors
  • 5 dkg parmezán

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Ez a leves akkor lesz a legfinomabb, ha többféle paradicsomból készítjük el. Elsőként távolítsuk el mindegyik kemény közepét, és a paradicsomokat vágjuk nagyobb darabokra. Ezután tegyük őket egy fazékba, majd öntsünk alájuk egy kevés vizet, és kezdjük el főzni.

Mikor elkészült a paradicsom, passzírozzuk le, hogy a héjtól megszabaduljunk. Ezután tegyük vissza főni. Ha nagyon sűrűnek látjuk, egy kevés vizet adhatunk még hozzá. Ízlés szerint kevés sóval, borssal és szükség szerint cukorral ízesítjük. Végül hozzáadjuk a friss bazsalikomot.

Amikor a leves felforrt, máris tálaljuk reszelt parmezánnal. 

 

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

 

Ajánljuk még:

Élvezetes, egészséges, diétás: receptek mediterrán étrendhez

Hántolatlan gabonák, hüvelyesek, olajos magvak, zöldségek, gyümölcsök, kis mennyiségben halak és szárnyasok, tojás, joghurt, extraszűz olívaolaj – ezek mind jöhetnek, ha mediterrán diétát követnénk! Kerüljük viszont a fehér lisztet, a vörös húst, az étolajat. Mutatjuk, milyen finom ételeket készíthetsz, ha kipróbálnád a mediterrán étkezést!

 

Már követem az oldalt

X