A nyári forróságban érdemes friss, nyers leveseket is fogyasztani, ilyen a gazpacho is. Ez a spanyol finomság nagyon gyorsan elkészül, nekem ezúttal a Bosch Vitaboost volt ebben a segítségemre. Próbáljátok ki ti is jégbe hűtve!
Hozzávalók
- 1 kg paradicsom
- 1 szem kápia paprika
- 1 db kígyóuborka
- 1 fej lilahagyma
- só ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kk durvára őrölt bors
- 1 kk őrölt kömény
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek sötét balzsamecet
- 1 baguette
Elkészítés
A paradicsomot, a paprikát, a meghámozott uborkát és a lilahagymát krémesre turmixoljuk. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, fokhagymával, olívaolajjal és balzsamecettel. Ha túlságosan sűrű lenne, hígítsuk fel hideg vízzel. Tálalás előtt mindenképpen kóstoljuk meg, és ízlésünknek megfelelően állítsuk be a fűszerességét.
Az uborkából és a paprikából hagyjunk meg 2-3 szeletet, és ezeket vágjuk apróra, ez lesz a levesbetét.
Baguette-ből készítsünk pirítóst egy kevés olívaolajon, és ezzel tálaljuk a levest.
Érdemes jól behűtve fogyasztani.
Ajánljuk még: