Hideg uborkaleves

Gasztro

Hideg uborkaleves

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 2 db kígyóuborka
  • 1,5 dl görög joghurt
  • egy csipet cukor
  • só ízlés szerint
  • lime és koriander ízlés szerint
  • kapor és citrom ízlés szerint

Tovább olvasok

 Elkészítés: 

Az uborkát lehűtjük, majd nagyobb darabokra vágjuk, és egy turmixkehelybe tesszük. Felöntjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a joghurtot, és krémesre turmixoljuk. A sűrűségét kedvünk szerint állítsuk be. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vizet, de arra figyeljünk, hogy az elején ne tegyünk hozzá túl sok folyadékot, mert akkor túlságosan híg lesz. Ízesítjük sóval és egy kis cukorral, majd pedig hozzáadjuk a fűszereket, vagyis a lime-ot és a koriandert, illetve a kaprot és a citromot, attól függően, hogy milyen változatot készítünk. A friss fűszerekkel is turmixoljuk még egy rövid ideig, majd pedig tálaljuk.

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.