Hozzávalók
- 2 db kígyóuborka
- 1,5 dl görög joghurt
- egy csipet cukor
- só ízlés szerint
- lime és koriander ízlés szerint
- kapor és citrom ízlés szerint
Elkészítés
Az uborkát lehűtjük, majd nagyobb darabokra vágjuk, és egy turmixkehelybe tesszük. Felöntjük egy kevés vízzel, majd hozzáadjuk a joghurtot, és krémesre turmixoljuk. A sűrűségét kedvünk szerint állítsuk be. Ha túl sűrű, adhatunk még hozzá vizet, de arra figyeljünk, hogy az elején ne tegyünk hozzá túl sok folyadékot, mert akkor túlságosan híg lesz. Ízesítjük sóval és egy kis cukorral, majd pedig hozzáadjuk a fűszereket, vagyis a lime-ot és a koriandert, illetve a kaprot és a citromot, attól függően, hogy milyen változatot készítünk. A friss fűszerekkel is turmixoljuk még egy rövid ideig, majd pedig tálaljuk.