Hozzávalók
A leveshez:
- 60 dkg csicsóka
- 1 fej salottahagyma
- 1 ek vaj
- só
A zöldségekhez:
- 2 ek. vaj
- ½ fej karfiol
- 1-2 levél mangold
- 16 dkg lazacfilé
- só, bors
- 1,5 dl barnított vaj
Elkészítés
A csicsókát egy zöldségkefével alaposan megtisztítjuk. Ha zsenge és friss, nem szükséges meghámozni sem. Ezután falatnyi darabokra vágjuk. Egy lábasban megdinszteljük a felaprított salottahagymát és a csicsókát, majd felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Megsózzuk, majd puhára főzzük.
A kész levest selymesre turmixoljuk.
A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 1 percig blansírozzuk. Egy serpenyőben megbarnítjuk a vajat, majd beleforgatjuk az előfőzött karfiolt és a felaprított mángoldleveleket. Sóval és borssal ízesítjük.
A lazacot felkockázzuk, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk. Ezután azonnal tálaljuk a levest a hallal és a vajban megfürdetett zöldségekkel.
Ajánljuk még: