Gasztro

Csicsókakrémleves zöldségekkel

Segalé Viktor receptje jól jöhet, ha sok csicsóka akad otthon!

Hozzávalók

A leveshez:

  • 60 dkg csicsóka
  • 1 fej salottahagyma
  • 1 ek vaj

A zöldségekhez:

  • 2 ek. vaj
  • ½ fej karfiol
  • 1-2 levél mangold
  • 16 dkg lazacfilé
  • só, bors
  • 1,5 dl barnított vaj

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A csicsókát egy zöldségkefével alaposan megtisztítjuk. Ha zsenge és friss, nem szükséges meghámozni sem. Ezután falatnyi darabokra vágjuk. Egy lábasban megdinszteljük a felaprított salottahagymát és a csicsókát, majd felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel. Megsózzuk, majd puhára főzzük.

A kész levest selymesre turmixoljuk.

A karfiolt rózsáira szedjük, majd sós vízben kb. 1 percig blansírozzuk. Egy serpenyőben megbarnítjuk a vajat, majd beleforgatjuk az előfőzött karfiolt és a felaprított mángoldleveleket. Sóval és borssal ízesítjük.

A lazacot felkockázzuk, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk. Ezután azonnal tálaljuk a levest a hallal és a vajban megfürdetett zöldségekkel.

 

Ajánljuk még:

Citromos túrókrémmel töltött tészta

Nagyanyám nem ismerte a raviolit. Fogalma sem volt, hogy a töltött laskát az olaszok így hívják. Csak szerette derelyevágóval felcakkozni a frissen gyúrt és nyújtott házi tésztát, közéje pedig legtöbbször tehéntúró, juhtúró vagy hagymára pirított szalonna került. Hússal ritkábban készítette, de kétségtelen, hogy ezt az egyszerű fogást ezerféleképpen variálhatjuk. Ezúttal egy citromos, túrókrémes változatot mutatunk.