Brokkolikrémleves

Gasztro

Brokkolikrémleves

Glutén- és tejmentes változat! 

Hozzávalók

  • 2 fej brokkoli
  • 4 szem közepes burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors
  • 1 kk szódabikarbóna

Elkészítés

Olívaolajon megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát, majd rárakjuk a felszeletelt burgonyát. Kicsit pirítjuk, pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolik feldarabolt szárait. A szárat ezelőtt érdemes zöldségtisztítóval meghámozni. Ezután felengedjük az egészet annyi vízzel vagy zöldségalaplével, hogy ellepje. Teljesen puhára főzzük.

Ezt követően belerakjuk a fazékba a brokkolirózsákat, a szódabikarbónát és a fűszereket. A szódabikarbónát azért használjuk, mert megtartja a zöld színű zöldségek színét. A rózsák hamar megfőnek, ezért kb. 5 perc múlva levesszük a levest a tűzről, és asztali turmixgépben krémesre turmixoljuk. Ha nem elég sűrű, akkor egy kis kukoricakeményítőt adhatunk hozzá. Olyan sűrűre készítsük, hogy a belemerített és kiemelt kanálon vékony réteget képezzen.

Levesbetétként nagyon finom hozzá a pirított mandula, illetve a buggyantott fürjtojás.

Gottwald HotelGottwald Szilárd receptje