Hozzávalók:
- 2 fej brokkoli
- 4 szem közepes burgonya
- 1 csokor újhagyma
- 1 dl olívaolaj
- só
- szerecsendió
- őrölt fehérbors
- 1 kk szódabikarbóna
Elkészítés:
Olívaolajon megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát, majd rárakjuk a felszeletelt burgonyát. Kicsit pirítjuk, pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolik feldarabolt szárait. A szárat ezelőtt érdemes zöldségtisztítóval meghámozni. Ezután felengedjük az egészet annyi vízzel vagy zöldségalaplével, hogy ellepje. Teljesen puhára főzzük.
Ezt követően belerakjuk a fazékba a brokkolirózsákat, a szódabikarbónát és a fűszereket. A szódabikarbónát azért használjuk, mert megtartja a zöld színű zöldségek színét. A rózsák hamar megfőnek, ezért kb. 5 perc múlva levesszük a levest a tűzről, és asztali turmixgépben krémesre turmixoljuk. Ha nem elég sűrű, akkor egy kis kukoricakeményítőt adhatunk hozzá. Olyan sűrűre készítsük, hogy a belemerített és kiemelt kanálon vékony réteget képezzen.
Levesbetétként nagyon finom hozzá a pirított mandula, illetve a buggyantott fürjtojás.
Gottwald Hotel, Gottwald Szilárd receptje
Ez a recept is része Borbás Marcsi január havi menütervének, amelyet itt találsz. A hónap minden napjára ajánlunk egy-egy ételt az egy.hu több száz receptje közül, a hét elején pedig egy összeírt bevásárlólistával segítünk, hogy mindent el tudj készíteni az előtted álló napok során.
A menüterv így néz ki:

A hónap menütervét és az 1. hét bevásárlólistáját itt találod.
2. heti bevásárlólista: itt, 3. heti: itt, 4. heti pedig itt!
A Vacsorázz Borbás Marcsival-cikksorozat eredetileg
2020 januárjában futott az egy.hu oldalán,
sok receptet már onnan is ismerhettek.
A benne szereplő összes receptet megtaláljátok itt.
Ajánljuk még: