Hideg uborkaleves a legegyszerűbb ehető virággal

Gasztro

Hideg uborkaleves a legegyszerűbb ehető virággal

Halmos Monika receptje

A fehér virágú lóhere a méhek zsongta mezők, rétek szerény virága. A tehéntej is a legelőkön szép számmal található lóhere virágától lesz illatos! Öntözés nélkül és öntözve is igen eredményesen termeszthető kiskertben is. 

A vöröshere az egyik legközönségesebb takarmánynövényünk: adható állatoknak is, zöldtrágyaként használva pedig a talaj nitrogéntartalmát növeli. De hatékony gyógynövény is egyben, mely komoly szimbolikus értéket is hordoz. A legenda szerint a Szentháromság tanát Szent Patrik ennek a növénynek a segítségével magyarázta el, rámutatva, hogy három különálló dolog is lehet egy, akár a hármasan összetett levél. Mindegyik nektárral teli édeskés virágai salátákhoz, zöldséglevesekhez illenek legjobban. Mindenképpen nyersen fogyasszuk őket! A pasztellszínekben pompázó virágok mindegyike ízletes, ám a vöröshere virága a legvonzóbb színű közülük.

Tovább olvasok

Hideg uborkaleves lóherevirággal

Hozzávalók:

  • 30 dkg friss uborka
  • 10 dkg túró
  • 4 dl joghurt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 10-15 szál virágzó lóhere

Elkészítés:

Az uborkát káposztareszelőn lereszeljük, és kissé megsózva 10-15 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk az áttört túrót, a joghurtot, a citromlevet és alaposan elkeverjük. Tálalás előtt behűtjük, majd a zöld részeitől megfosztott lóherevirágokkal a tetején kínáljuk.

Készíthetjük a kovászos uborka levével is.

További ehető virágos receptjeinket és egyéb különlegességeket ITT TALÁLSZ.

 

Már követem az oldalt

X