Öt friss zöldség, és tíz tavaszi recept, amit elkészíthetsz belőlük

Gasztro

Öt friss zöldség, és tíz tavaszi recept, amit elkészíthetsz belőlük

Végre (talán) itt az igazi tavasz, és a legfrissebb finomságokból készíthetjük a vacsorát. Mutatjuk, mi ne maradjon ki a kosárból, ha egyszer a piac felé veszed az irányt!

HÓNAPOS RETEK

Sok családban nincsen nélküle húsvét, igazán jól kihozza a sonka és a főtt tojás ízét is. Fantasztikus vitaminbomba, ráadásul színével feldobja a szendvicset, salátát, a tányért, az ételt, az életet...

SZIRUPOS RETEKKOMPÓT SALÁTÁHOZ

           

FÁVABABOS HUMMUSZ RETEKKEL 

hummusz babbal

 

Tovább olvasok

SPÁRGA

Igazi klasszikus, készülhet belőle leves, párolhatjuk, vagy télre is tartósíthatjuk – mindenhogy vitaminbomba lesz! 

LAZAC SPÁRGÁVAL: 3 HOZZÁVALÓS, DIÉTÁS RECEPT

lazac-sparga-recept

 

SPÁRGAKRÉMLEVES

 

MEDVEHAGYMA

A tavasz egyik első hírnöke, megjelenésekor az emberiség egy emberként sóhajt fel: itt a jó idő! Fogyasztani pedig már csak az ért is érdemes, mert méregtelenítő, vérnyomást karbantartó és emésztést segítő hatása is ismert.

MEDVEHAGYMÁS SÓS SÜTEMÉNY

 

BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT ZSÁLYÁVAL ÉS TAVASZI ZÖLDSÉGEKKEL

borsofozelek-recept

  

MADÁRSALÁTA

Salátagalambbegy, madársaláta, mezei saláta vagy egyszerűen galambbegy... ki hogy ismeri, mindegy is! Ez a saláta azon túl, hogy finom, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, magas a C-vitamin-, a béta-karotin- és a magnéziumtartalma is, érdemes tavasszal sokat fogyasztani belőle, hogy feltöltsük szervezetünket!

CSODAPIZZA MADÁRSALÁTÁVAL

 

ZÖLDCSÜTÖRTÖKI LEVES – NEM CSAK ZÖLDCSÜTÖRTÖKRE

 

SÓSKA

Egész Európában őshonos ez az otthon is könnyedén termeszthető évelő lágyszárú. Finom leves, mártás, főzelék készülhet belőle, de salátákba is megállja a helyét! Savanykás ízével megannyi fogást feldobhat.

SÓSKA-, SPENÓT-, MÁNGOLDFŐZELÉK

Az igazi klasszikus, amit talán még a gyerekek is szeretnek – ha más nem, Popeye a tengerész miatt!

 

ERDÉSZTOKÁNY FRISS FÜVEKKEL

Ha egyszer megismerkedünk a zöldekben rejlő ízekkel, garantáltan kedvencünk lesz ez a tokány! Nemcsak klasszikus sóska kerülhet bele, hanem sok más is, például erdőben termő finomságok is!