HÓNAPOS RETEK
Sok családban nincsen nélküle húsvét, igazán jól kihozza a sonka és a főtt tojás ízét is. Fantasztikus vitaminbomba, ráadásul színével feldobja a szendvicset, salátát, a tányért, az ételt, az életet...
SZIRUPOS RETEKKOMPÓT SALÁTÁHOZ
FÁVABABOS HUMMUSZ RETEKKEL
SPÁRGA
Igazi klasszikus, készülhet belőle leves, párolhatjuk, vagy télre is tartósíthatjuk – mindenhogy vitaminbomba lesz!
LAZAC SPÁRGÁVAL: 3 HOZZÁVALÓS, DIÉTÁS RECEPT
SPÁRGAKRÉMLEVES
MEDVEHAGYMA
A tavasz egyik első hírnöke, megjelenésekor az emberiség egy emberként sóhajt fel: itt a jó idő! Fogyasztani pedig már csak az ért is érdemes, mert méregtelenítő, vérnyomást karbantartó és emésztést segítő hatása is ismert.
MEDVEHAGYMÁS SÓS SÜTEMÉNY
BORSÓFŐZELÉK RÁNTOTT ZSÁLYÁVAL ÉS TAVASZI ZÖLDSÉGEKKEL
MADÁRSALÁTA
Salátagalambbegy, madársaláta, mezei saláta vagy egyszerűen galambbegy... ki hogy ismeri, mindegy is! Ez a saláta azon túl, hogy finom, rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, magas a C-vitamin-, a béta-karotin- és a magnéziumtartalma is, érdemes tavasszal sokat fogyasztani belőle, hogy feltöltsük szervezetünket!
CSODAPIZZA MADÁRSALÁTÁVAL
ZÖLDCSÜTÖRTÖKI LEVES – NEM CSAK ZÖLDCSÜTÖRTÖKRE
SÓSKA
Egész Európában őshonos ez az otthon is könnyedén termeszthető évelő lágyszárú. Finom leves, mártás, főzelék készülhet belőle, de salátákba is megállja a helyét! Savanykás ízével megannyi fogást feldobhat.
SÓSKA-, SPENÓT-, MÁNGOLDFŐZELÉK
Az igazi klasszikus, amit talán még a gyerekek is szeretnek – ha más nem, Popeye a tengerész miatt!
ERDÉSZTOKÁNY FRISS FÜVEKKEL
Ha egyszer megismerkedünk a zöldekben rejlő ízekkel, garantáltan kedvencünk lesz ez a tokány! Nemcsak klasszikus sóska kerülhet bele, hanem sok más is, például erdőben termő finomságok is!
Ajánljuk még: